Ahojte, včera som bola u gyn, nakolko som mala 5 pozitivnych tehotenskych testov 😀 , menstruacia sa nedostavila. Brali mi krv na HCG, kedze na sone nebolo vidiet nic ine len 8x6 cm cokoladovu cystu. Sestricka mi ani nepovedala, kedy volat za vysledky...Len ze o 10 dni dalsie sono...Poradte prosim ☹ , mam z toho velky stres..Mate nejake skusenosti s cokoladovou cystou?
Mala priemer 10 cm
ďakujem pekne 😉 , včera ma to strašne vylakalo, a ten prístup..normálne premýšľam, že zmením lekáraod vcera sa tam nemozem dovolať..a mala si presne tú čokoládovú cystu? ja ju mám na ľavom vaječníku..a operácia bola laparoskopicky? a ešte som niekde vyčítala, že aj cysta môže dvíhať hladinu HCG..takže premýšlam, či vobec som tehotná, alebo sú tie testy len prejavom tej cysty..najhorsie na tom je, ze k vysledkom sa dopatram az o 10 dni ☹
Ahoj,neviem presne aka to bola cysta,ale bola velika,operovali ma klasicky,mam nas brusku riadnu jazvu,asi 8 cm,alee to mi je vlastne aj jedno,robili co sa dalo,ked si predstavim ze vlastne sa museli dostat k tej cysste okolo maternice,ta ich naozaj obdivujem,a sme velmi stastni,ze to takto dopadlo.pri celkovej anesteze.Pravda je,ze ma dcerka autizmus,ale s tym to nesuvisi,neboj sa,vsetko dobre dopadne,viem si predstavit ako ta to cakanie neskutocne ubija,ale vsetko bude O.K.,daj potom vediet,ci si naozaj v radostnom ocakavaani,velmi ti drzim palce 🙂
Radostne ocakavanie potvrdene 🙂 na sone uz bolo vidiet 🙂 dalsia kontrola o 3 tyzdne, cysta pravdepodobne pojde von, doktor to bude konzultovat s chirurgom a na kontrole mi povie co a ako dalej..
@kikusik93 cokoladove teda endometricke cysty nezvyknu praskat,pocas tehotenstva je sanca ze sa tato cysta zmenci, pretoze nemas menstruaciu... Nastuduj si nieco o endometrioze, alebo sa pridaj k nam do skupiny endometrioza a poloz svoju otazku tam, je tam jedna kocka co je uz v 5. Mesiaci a otehotnela ked mala taku istu cystu ako ty cca 6 cm... Drzim ti palce nech vsetko dobre dopadne
doktor mi povedal, ze je to sice endometricka cysta, ale nie endometrioza..dakujem pekne 🙂
@kikusik93 endometricka cysta je druh endometriozy... Treba pozriet ako vznikaju endometricke cysty. Ja som mala tiez taku. Je pravda ze mozes mat len endometricke cysty a na inych miestach nemusis mat ine loziska endometriozy... Mam uz za tie 2 roky co mi ju diagnostikovali celkom dost nastudovane. Potvrdit samozrejme ci sa jedna o endometricku cystu na 100% moze len operacia (laparoskopia) a v tedy sa aj potvrdia alebo nepotvrdia i ine loziska...
kontrolu mam o 3 týždne, 17.4., tam mi povie doktor, ako ideme postupovať...ale vyzerá to tak, že pôjde von..
lekar hovoril, ze sa to robi bezne aj pocas tehu..zaridim sa podla toho, co povie..ale toto cakanie je nekonecne
@kikusik93 blahozelam,tesim sa z tvojho radostneho ocakavania,teda vasho 🙂 drzim ti silno palceeky,dobre to dopadne,mysli len na babatko,vsetko bude O.K.
@kikusik93 ahoj citam a nasla som,mam taky problem ako ty,cokoladovu cystu a som tehotna,prosim ta vyberali ti ju alebo ako???
@ivec16 ahoj, mozes mi prosim ta hodit link na skupinu o endometrioze, kde pise kocka, ze sa jej podarilo otehotniet so 6cm endocystou? Dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj,mala som v tehu cystu,cakali ze praskne,nakoniec mi ju museli operovat,v 21.tt,aaby neohrozila mna alebo babo,donosila som dcerku v poriadku,narodila sa vtermine,este aj bola vyvolavana,da sa to zvladnut,neboj sa,poradia si s tym,silno drzim palce