Ahojte maminy.Som v 31.tt,je to druhe tehotenstvo,mam uz rocnu dcerku. Dnes som bola na sono vysetreni a lekarka mi povedala ze prietoky mam dost zle. Dala mi liek oxyphylin a magne B6.Vraj ak toto nezaberie do 2 tyzdnov tak potom infuzie v nemocnici. Musim ale priznat ze sa ani velmi nevyznam v tom co tie prietoky vlastne su,len cca ze su to tie ziviny co idu k dietatu.mate s tym niektora skusenosti?naozaj to mozeu lieky upravit,alebo to moze babu sposobit nejake poskodenie alebo postihnutie?mam dost obavy.dakujem za odpovede
napisane tam mam ze hodnota RI 0,74
inak sa citim teraz celkom fajn,len doteraz som casto hnackovala a mala problemy s travenim a dost som aj schudla ale inak v pohode.pri prvej som schudla v tehu 23 kilov. ale malinka sa narodila zdrava sice porod bol komplikovany a tazky ale je zdravucka tak verim ze aj teraz vraj chlapcek bude tiez v poriadku
@katarinamarkova
@helena220 presne tak keby to bolo velmi zle lezis v nemocke bez debaty a cakania 2tyzdnov...a nechapem ako si mozes mysliet ,ze ked mas zle prietoky a lieky alebo infuzka sposoby ,al.moze poskodit plod,skor sa obavaj zlych prietekov
@helena220 ja som tiez mala cca v 30. tyzdni a lieky mi nasadili presne tie iste - a to bolo cca pred 9. rokmi. Pri dalsej kontrole to uz bolo OK a lieky som uzivala az do porodu. Dcera sa narodila zdrava. Mna ale lekar skontroloval po 3 dnoch a potom opat tyzden na to. Hovoril, ze ak sa to neupravi, tiez nemocka, pripadne vyvolavany predcasny porod. Ale nebolo treba. Neboj, aj tebe sa to upravi.
Ja som mala v 32 zle prietoky, v 34 taky tak, musela som Do nemocnice kde ma kazdych 12 hodin davali na pasy,mala prestala priberat a ked dokonca ubrala na vahe tak mi na konci 36tt vyvolali porod. Mala 2600g.
Ahojte maminy viete mi poradit kde mam ist na prietoky?som v 26 tt este mam cas len sa informujem do nemocnice nechcem v gynstare 25€ este niekde to robia? Da
Ahoj, tiež som mala problémy s prietokmi. Malá bola o 2t menšia. Znamená to predčasné starnutie placenty a cez pupočník prechádzalo málo živín. Tiež som bola 3mesiace v strese, či bude malá vývojovo v poriadku. Ale ludské telo funguje tak, že keď je problém, snaží sa zásobiť v prvom rade mozog. Čiže odoberie živiny/krv najprv z končekov prstov na rukách nohách, keď nestačí, tak sa to zásobovanie zvyšku tela znižuje a vyživuje hlavne mozog. Malá sa narodila v ukončenom 37tt (chodila som na rizokovú amb., ležala som aj v nemocke ale bez infúziek) a mala 2,6kg a 48cm. A je zdravá, teraz má 3,5r 🙂 a tiež som brala lieky. Môj pôrodník mi poradil, aby som každý večer vypila 1dcl červeného vína. A keď som týždeň v kuse pila večer 1dcl vína, malá pribrala. Keď som ďalší týždeň nepila, malá vôbec nepribrala 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@helena220 ak chces byt kludna, daj si spravit sono inemu lekarovi, vela doktorov sono vobec nevie robit a potom zbytocne plasia mamicky....by som sa rozpisala na stranu.
neboj, ak by sa to doktorke videlo moc zle, lezis uz v nemocnici.