Čo znamená zväčšený žĺtkový váčok v 8tt?

makmitka33
4. máj 2011

Veľmi sa bojím a už ani nespím, lebo v 8 tt mi doktor pri sone oznámil, že je tam veľká cysta a že bábätko má zväčšený žĺtkový váčok. Dal si do karty k tomu 3 výkričníky!!! Bojím sa či ten maličký zázrak bude zdravý lebo sme na neho čakali 11 rokov a teraz takáto správa. Zbláznim, lebo neviem aké následky to môže mať???

anjelicek26
4. máj 2011

Cysta sa moze vstrebat pocas tehotenstva, neni to az tak zriekave. Mam kamaratku, co mala dokonca cystu a velky hematom a o chvilu bude rodit... lekar by ti mal nie pisat tri vykricniky do karty, ale poslat ta do nemocky na pozorovanie, alebo aspon domov na rizikove. Ved musi dobre vediet, ze je to vymodlene babo. Zväcseny zltkovy vak ako taky nemusi znamenat vobec nic.

lucka1987
4. máj 2011

kukni na nete... tam je vela info... ja som ti nasla par prispevkov a vzdy lekari odpovedali ze to nie je nic vazne.... Dobry kopirujem zo stranky heliosu
:" jedna sa o zvacseny zltkovy vak. Podla velkosti plodu urcil ze som v 6+1tt plod so srdecnou cinnostou. Zltkovy vak 5.7mm Kontrola o 2 tyzdne. Je to problem alebo sa to este moze skoncit dobre? Dakujem krasne za Vas cas.
Dobrý deń prajem, predpokladal som, že je to žltkový vačok. Je potrebné akurát ultrazvukom kontrolovať tehotenstvo, nič vážne sa nedeje. S pozdravom Dr Krajkovič"
drzim palce aby vam to vyslo a nemala si ziadne problemy. 11 rokov je riadna doba. zasluzis si uz mat pekne tehulkovanie 😉

bridget
4. máj 2011

@makmitka33 Preco si sa na to neopytala rovno lekara? Ved ked ti to oznamil, okamzite by ma zaujimalo, co to vsetko znamena a co mozem ocakavat. Myslim, ze najlepsie urobis, ak sa k lekarovi vratis, alebo aspon zavolas a vysvetlis, ze mas obavy, nech ti vysvetli, co je vlastne vo veci. Je to stokrat lepsie ako sa zbytocne stresovat a nespavat, ako pises. Stres babatku skodi mozno horsie ako ten nalez... Drzim ti palce, nech vsetko dobre dopadne!

veronika218
3. sep 2013

ahoj vidim ze tato diskusia je z roku 2011 ale verim ze mi pomozes....ja som bola v stredu na sone a mala som 7tt bez srdcovej odozvy a so zvecsenym zltkovym vakom....nepovedala mi nic dobre .... 9.9. mam ist na kontrolu....ak sa nic nezmeni idem na cistenie....chcem sa opytat ako ti to dopadlo....bol to problem?dakujem 😒

pietrula
2. dec 2022

@makmitka33 ako to dopadlo?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre