Ahojte. Dnes som začala 26tt. Včera som bola v poradni a v správe mam napísané že typ placenty je 1-2. Chcem sa spýtať, doktor mi k tomu nič nepovedal iba som to nasla v sprave. Co to znamená? Niekde som nasla ze v mojom týždni ma byt placenta 0. Je môj výsledok v poriadku? Nieje skoro na 1-2? Ďakujem.
@cookie29 ja mam práveže dieťatko väčšie o týždeň vahovo. To ze on mi to ani nepovedal iba keď som doma správu čítala tak som to tam našla.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Najlepsie je opytat sa priamo lekara na dalsej poradni. Nemusi to znamenat nic. Moze to byt sposobene napriklad podvahou, nadvahou, fajcenim, chorobou, nespravnou zivotospravou a podobne. MOZE NEMUSI. V Tvojom tyzdni by mala bvyt placenta 1 ak sa nemylim. Predcasne dozrievanie placenty moze (NEMUSI) sposobit napriklad pomalsi rast dietatka a podobne, prave preto sa to sleduje. Ja som bola sledovana, pretoze drobcek mal mensiu vahu ako by mal. Narodil sa ako 4.5kg a to ho odhadovali na max 3kg. Len priklad. Je to odchylka od normalu, ale neznamena to nic zle.