ahojte som 7tt, nedeje sa mi to kazde rano, ale napriklad dnes som vstala isla som minimalne 5x na WC, ale stale aj pri chodzi citim tlak tam dole bud na posvu alebo mocovy mechur neviem to rozlisit, zlepsi sa to trosku iba ked si lahnem a podlozim zadok...nemate to aj vy? co to moze byt?
Nenechaj sa vystrašiť predošlou správou. Je to všetko individuálne. To, čo opisuješ som mala ja pri prvom bábu, pôvodne som si myslela, že mám zápal močových ciest. Začala som viac piť, keď už behám na záchod, tak nech to má aj zmysel a samo to potom prešlo. V treťom trimestri sa to vôbec nevrátilo v zhoršenom stave, iba čo som častejšie chodila na záchod ako obvykle (ale stále už potom niečo zo mňa vyšlo).
Pri druhom tehotenstve som nemala žiadny takýto problém (a to druhé bábo bolo väčšie), iba ku konci tehotenstva som prirodzene behala viac na malú.
Na začiatku tehotenstva môžeš chodiť častejšie na wc vplyvom zmeny hormónov a ku konci je to zase tlakom bába na močový mechúr (to mám od lekárky).
Prečo by mal prvý príspevok strašiť? Veď je pravdivý. Maternica skutočne tlačí na močový mechúr a tehotné žienky chodia častejšie na malú potrebu.
U mňa, napríklad, sa nutkanie na močenie takisto v priebehu mesiacov stupňovalo. Ale nebolo to nič hrozné, nijako obťažujúce... 😉.
neboj, je to uplne normalne, tiez som to tak mala, dr. mi vravel, ze zo zaciatku maternica (ma tvar obratenej hrusky, ktora sa zvacsuje) tlaci na mechur, pretoze je "stocena" nadol, ale postupne sa bude dvihat dohora, a uz to bude ok, a potom opat v poslednom trimestri bude na mechur opat tlacit, bo to uz bude zasa velka 😉
Ja mam nieco podobne, som v 10tt. Od vcera citim velky tlak na moc. mechur. Dnes ho citim ako velky a opuchnuty. Ked sa dotknem podbruska akoby som tam mala opuchnuty balon. Citim kazdy pohyb a otras na mocaku pri pohybe - chodzi. Ani zohnuta, skrcena moc nemozem byt bo je to neprijemne. Ked si sadam tiez citim tlak od spodu na mechur. Myslela som si ze mam zapal moc. mechura, nakolko s tym mam uz roky problemy. Sice chodim na wc-ko kazdych 5min. ale bolesti nemam ziadne. Som zvyknuta kvoli mocaku vela pit, takze to mi problem nerobi 🙂 Vo stvrtok idem pre istotu k dr, bo zapal moc. mechura nie je sranda. Dufam ze to bude ok. Radsej ist k dr zbytocne ako neskoro, alebo vobec a potom riesit vazny problem.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
No co to asi moze byt? Maternica lezi na mocovom mechuri a ten je nezvyknuty na tu vahu a tak ho to drazdi... ono to v druhom trimestri ustupi... a v tretom sa potom riadne zhorsi, ved taky dvoj-troj kilovy balicek na mechuri s par extra kopancami stoji za to 😅 Cviky na posilnenie panvoveho dna mozes robit aj v tehotenstve, tak ti to aj odporucam, ale s mierou. Pomoze to. Evidentne su tvoje dost slabe.