Ahojte , co znamena nizko polozena placenta v 36 tyzdni? Lekar mi vela i tom nepovedal. Dakujem
@mia885 ahoj, nízko položená placenta znamená, že ako ti bude rásť maternica tak sa placenta posúva smerom hore a do pôrodu by mala byť na správnom mieste.. Pokiaľ by placenta ostala na tom istom mieste až do pôrodu tak pôrod by bol potom sekciou. Do pôrodu ti chýbajú ešte 4 týždne tak len oddychuj nič ťažké nedvíhaj a hlavne buď v pohode a všetko bude ok.
Za tyzden a pol mam ist s tym na kontrolu ,
To vazne???? Pravdepodobne sekciou?
Oh , tak nic budem cakat este tyzden a pol a uvidi sa ..
aj ja som mala nízko položenú placentu od 30tt. V 35tt. som si poležala v nemocnici.......teraz som na rizikovom - placenta previa . Placenta sa nevytiahla a padla dole...... teraz má 15mm od vnútornej bránky krčka maternice..........takže jednoznačne sekcia..... 🙂 Akonáhle budeš krvácať, kontrakcie.............ihned do nemocnice... určite budeš sledovaná 🙂 ....Držím palce
Ak by si mala pred pôrodom placentu min. 4cm od krčka, uvažovali by o prirodzenom pôrode......
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja som mala nizko polozenu placentu uz od zaciatku tehotenstva,bola som na rizikovom,musela som hlavne lezat...vygoogli,docitas sa viac,ale zrejme budes len viac sledovana,mozno ta tyzden,dva pred terminom hospitalizuju,tak to bolo u mna...