dobry den. prosim vas. som v 22 t. a doktor mi povedal ze mozog zaostava s vyvojom a rastom oproti telicku. kto sa s takym stretol a co to moze znamenat. na druhy tyzden ma objednal do presova na vysetrenie a ze potom budu vediet viac. velmi sa bojim kto mi moze nieco o tom povedat
dakujem pekne. ☹
a tiez ti povedali ze mozog zaostava s ratom? a hlavicka je mencsia?
@miinnyy neboj sa mozno je len tvoj lekar prehnane precizny, ale lepsie ako by mal nieco zanedbat. Ja som 31tt a v utorok som bola na sone a mame take rozlietane hodnoty ze az, hlavicka velkostou zodoveda 28+6, brusko 34tt, nikto ti to presne na milimetre nezmeria. Aj pri syncekovi sme mali mensiu hlavicku a nebol ziadny problem, dokonca aj predpokladanu vahu mu v 30tt zmerali na 3kg a nakoniec mal v 39+6 3,5kg takze ber to s rezervou. Neboj bude to dobre, jedno vysetrenie navyse a budes si aspon ista ze mas zdrave dietatko. Drzim palce aby to dobre dopadlo.
@renatkas dakujem pekne. je to strasny pocit ked si pomyslim, ze moze byt nieco zle. pred tyzdnom mi povedal ze hlava je mencsia asi o tyzden, tak som mala prist ten tyzden a teraz mi pobvedal ze zaostavanie rastu mozgu casti lebky oproti ostatnemu telu. a ma poslal k inemu tak som hotova. dufam ze bude vsetko ok a moje krasne babo bude zdravucke 😢
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@miinnyy - neboj,niečo podobné som mala aj ja,,,hlavička bola menšia než telo,,,a chceli ma poslať na odber plodovej vody, či je všetko O.K. nakoniec som nemusela ísť,,vysledky boli v pohode a dnes má krásnu 1 ročnú kočku.Bude dobre.... 😉