Čo znamená bolesť v podbrušku v 35. týždni?

aduskapo
11. máj 2013

Som v 35.týždni a cítim stupňujúce sa bolesti v podbrušku ako pri silnej menštruácii.Bolesť vystreľuje až do krížov.Bolia ma až stehná..Po včerajšku to prešlo a dnes to začína zas.Čo to znamená??

soldi
11. máj 2013

@aduskapo pravdepodobne su to braxton- hicks kontrakcie, alebo ludovo povedane poslickovia.

daj si horucu sprchu, ak to prejde, su to falosne kontrakcie, ak sa bolest zintenzivni, tak volaj do porodnice.

michalag
11. máj 2013

@aduskapo Daj si teplu vanu/ sprchu (ak neodisla voda mozes aj vanu) a sleduj sa ak bolesti prestanu islo o falosne kontrakcie a ak sa bolest stupnuje a je v pravidelnych intervaloch tak cca 10 minut a menej isla by som do nemocnice alebo si tam zavolaj. Vystrelujucu bolest do krizov a stehien som mala uz pri porode, dovtedy som mala falosne kontrakcie do krizov a trochu v podbrusku.

aduskapo
autor
11. máj 2013

a nie je to trošku skoro na falošné kontrakcie??

michalag
11. máj 2013

@aduskapo urcite to nie je skoro 😉

aduskapo
autor
11. máj 2013

ved som ešte len v 35. týždni...ešte mi ostáva 40 dní...??

soldi
11. máj 2013

@aduskapo falosne kontrakcie sa mozu vyskytovat od polovice tehotenstva. skus tu sprchu

aduskapo
autor
11. máj 2013

ok

michalag
11. máj 2013

@aduskapo niektora ich mava skor niektora neskor, ale v 35tt su to braxton-hicks kontrakcie tzv. falosne kontrakcie kedy sa maternica pomaly pripravuje na porod a je to uz v tomto tt normalne

aduskapo
autor
11. máj 2013

no po sprche to ustúpilo...takže to bude asi ono....Trochu ma to vystrašilo, lebo sa to začína opakovať každý deň....a už mi začína sem tam tvrdnúť bruško, no nešpiním a nemám ani iné ťažkosti

soldi
11. máj 2013

@aduskapo v pohode, je to vraj uplne normalne, maternica sa pripravuje, porod sa blizi 🙂
to vsak pravdaze, ze budes rodit skor, kludne mozes prenasat 🙂

aduskapo
autor
11. máj 2013

takže sa nemusím báť?? že to príde napr. budúci týždeň... môže to trvať aj dlhšie..??

syslica
11. máj 2013

@aduskapo Pises ze sa bolest stupnuje... zasla by som za Dr. nech sa pozrie na krcok. Ak ti k tomu este tvrdne brusko rozhodne nevahaj. Pisem ti z nemocnice, hospitalizovali ma priamo z poradne pre hroziaci predcasny porod otvorenu ma. 4 cm hoci nasledne za 3 dni monitorovania namerali Len 1 kontrakciu... A predtym som vobec nic necitila...

aduskapo
autor
11. máj 2013

No dnes je tá bolesť mám pocit miernejšia ako včera.....

aduskapo
autor
11. máj 2013

Ja som bola na poradni v pondelok a bola som úplne zatvorená.....preto ma znepokojili tie bolesti včerajšie....

fopka
12. máj 2013

@aduskapo ahoj, som na tom nejako podobne, posledný tyzden, resp. tyzden a pol citim obcas taku ako keby palivu - rezavu bolest - stahy v podbrusku... tiez som to pripisala falosnym kontrakciam .... lebo to trva len chvilocku a prestane to... obcas sa objavi aj chvilkove stvrdnutie bruska. V piatok som bola na poradni, doktor ma vysetril ,vzal stery, ci nejde o nejaky zapal.... vysil mi akurat davky magnezia, zakazal dlho stat a vela chodi, ziadne namahanie ... rovnako mi predpisal aj 2xkrat na den detsky paralen. Ale upozornil ma, ze sa moze nastartovat predcasny pôrod a ze aspon do 36.tyzdna by som mala vydrzat a davat si pozor

aduskapo
autor
12. máj 2013

No bola som dnes na pohotovosti do istoty.....všetko je v poriadku....maličký má 2,2 kila...takže v norme srdiečko mu bije ako zvon.... a neotváram sa..aspoň dúfam v správe mám napísané hrdlo 1- 1,5 cm...je to v norme??

janicka11
12. máj 2013

Ahoj,určito to boli len poslíčkovia,,daj si kludový režim,a nebbooj ešte potiahneš do konca.. 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre