Ahojte babulky..momentalne som v 34tt..... dnes som bola odniest internistovi 24h moč a hned sko ho uvidel mi povedal ze je uz teraz vidno ze je tam bielkovina... co to pre mna znamena??? Je to velmi zle? Je to zle aj pre babatko??? co sa stane ak sa to potvrdi ze mam bielkovinu v moci???? 😔 😢 dakujem za odpovede
nie som Mudr, myslim ze bielkovina v moci podla mna moze znamenat nejaky prebiehajuci zapal v tele, ale aj nemusi. zavolaj svojmu dr. a hotovo
@nicebaculka bielkovina v moči môže znamenať cukrovku
nemas aj zvyseny tlak? vacsinou to s tym suvisi, nieje to moc dobre ale ani nic extremne katastrofalne
to zistil akoze pohladom?Uz vies aj vysledok z labaku?Aky mas tlak?Skoda ze je to otazka a nemozme podebatovat.
@nicebaculka Ja som mala bielkovinu tiež okolo 32-34tt , nakoniec som presvedčila urologa nech mi zoberie moc na K+C a mala som nalez, ale trvalo skoro tri týždne kým mi nasadili ATB (dovolenka, vysledky, tehotna a blabla 😠 ) Atb som vybrala, ale kedže to už musel byť riadny zapal, tak som mala zelenu plodovu vodu pri porode, a o mesiac oblickový kamen. Takže rozhodne popros lekara, nech vysetria moc cim skor na K+C. Nemusí to byť vážne, niekedy sa to u tehotných stava, že maju bielkovinu, ale netreba to podceniť. Držím palce, nech to dobre dopadne!
Bielkoviu v moči sledujú, lebo je jedným z príznakov možnej choroby preklampsie. Súvisí to s obličkami, že tlak na ne spôsobuje, že prepúšťajú bielkovinu.
Mne tiež približne v takom období zistili bielkovinu v moči, ale aj vysoký tlak a opuch nôh, diagnostikovali mi preklampsiu. Držala som diétu, dali mi nejaké lieky aj magnézium. Bola som viac sledovaná, nakoniec aj hospitalizovaná. Jediná liečba je pôrod. Ja som rodila v 37. týždni, bohužiaľ neplánovaný cisársky.
Ale trochu zvýšená nemusí ešte nič znamenať, neboj.
bielkovina v moči môže znamenať čokolvek ... ak sa pridružia problémy ako opuchy končatín, zadržiavanie vody v tele, zvýšený alebo vysoký krvný tlak a bielkoviny v moči, ide o preeklapsiu ... neboj sa, budeš určite viacej sledovaná ako si bola doteraz ...
ja som prekonala tehotenskú preeklapsiu v prvom tehotenstve, problémy sa mi objavili v 36tt
Ahoj ja som mala bielkovinu v moci ako tvaroh...hned ako mi prisli vysledky na salu na cisarky 37tyz.tehot...vysoky krvny tlak..zlyhavali mi oblicky...nohy ako papuce naliate cele telo vodou...odporucam nesolit a nepit mineralne vody..aspon mne tak radil lekar..drzim palceky 🙂
ja som mala tiez bilekovinu v moci v nejakom 36.tyzdni,k tomu som mala 2 dni opuchnute koncatiny a bolo mi zle,vysoky tlak a hned ma poslal gynekolog do nemocnice,tam mi dali dietu,nesolit a byt v klude,nastastie sa mi to potom upravilo,i ked bielkovina bola stale ale nebolo to az take kriticke a tlak sa mi ustalil lezanim takze nemusela som ist cisarskym
ja neviem čo to presne znaemná ale tiež som mala nohy ako bagule, vysoký tlak a bielkovinu a hned ma šikovali do nemocnice ležať. bola som tam týžden
Ahoj, je to prvý varovný signál preklampsie,ja som ju mala pri prvom a druhom tehotenstve, okrem toho som mala aj opuchnuté nohy a zvýšený krvný tlak,pečeňové som mala tiež mierne zvýšené, gynekológ ma hneď poslala na hospitalizáciu, ležala som tam 3 týždne,nasadali liečbu,a udržujú tehotenstvo pokiaľ sa dá a sledujú ťa, tehotenstvo 1 aj 2 ukončené v 34. týždni,hlavne nestresuj, 😉 uvidíš že všetko dobre dopadne, držím palčeky 🙂
Ahoj ja som mala tiež podobný prípad bielkoviny v moči ale už hneď na začiatku v 12tyž. potom sa začal zvyšovať aj tlak a celé tehotenstvo som preležala v nemocnici. Heh celéé..... veď dcéra sa narodila v 30tyž. cisárskym rezom lebo už sa mi ten tlak tak zvyšoval že koniec. Tiež mi dávali všelijaké lieky, magnézium, diéta...... Dcéra sa narodila s váhou 960g. Ale sme tu máme 9 rokov a sme zdravé. Želám Ti aby sa to u teba dobre skončilo, už to nemáš ďaleko snáď to dotiahneš do konca. Není dobré aby sa narodilo bábätko v 8. mesiaci. Ale nezúfaj, musíš hľadieť pozitívne a hlavne kľud. Budem na teba myslieť Júlia
Ahoj aj ja som rovnaký problém. Vysoký tlak, opuchnuté nohy preležela som 3 týždne v nemocnici a malá sa narodila neplánovane cisárskym.
chcem sa opytat nemam nikdy vysoky tlak akurat jeden den presne ked som bola u gynekologa nameral mi 160na100 tak ma poslal do nemocnice tam ma dali iba na pasy ze ako bije srdiecko a pohyby a poslali domou v pondelok mu idem odniest vysledky teraz si zatial meriam doma tlak a mam dobry len v ten jeden den som mala beriem aj magnezium3krat denne.aj bielkoviny v moci som mala.Chcem sa opytat mozem neako ohrozit dieta?mozem aj skor rodit?dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
prečo si sa nespýtala lekara? popravde neviem čo to je, ale všetkym tehulkam to sleduju, a mne raz aj dr.vynadal ze som zabudla moč