Ahojte dievčatá, prosím vás poraďte, čo vám zaberalo na zápchu v tehotenstve? Ja ju mám takú, že na WC nejdem aj 4 dni ak nie aj viac,pritom raňajkujem ovsené vločky s ovocím. Nejak extra bolesťami netrpím, ale večer celá spuchnem no a čo budem rozpisovať, nie je to vôbec príjemné 🤐 mám málo pohybu tak možno to by som mala napraviť...no každopádne dajte vaše tipy a triky, vďaka🙏
ja som sňou mala problém, keď som bola v nemocnici, zrejme trochu aj kvôli strave aká tam bola a málo pohybu, len určite treba piť veľa vody....ako som sa prišla domov, tak sa mi to v pohode vrátilo do normálu. Ovsené vločky sú veľmi dobré, keďže majú veľa vlákniny a tá pomáha k správnej stolici, ale ak pri tom nebudeš piť dostatok vody, tak ťa z nich zapečie....čiže veľa vlákniny a zároveň veľa vody 🙂 ak nepomôžem, tak skús zavárané slivky, alebo len šťavu z nich na lačno, sušené slivky, marhuľe, vraj aj paradajky pomáhajú.
ešte aj kyslé mliečne výrobky ako je kefír, cmar sú dobré...ja som si dávala pohár na večer
bola som na tom podobne pri oboch tehu, ked som bola v poslednom trimestri a jedla som vsetko mozne a pila na litre tekutin a aj tak mi pomohol az glycerinovy cipok, po porode vsetko sa vratilo do normalu ;)
Aj cvikla, pecena, šaláty z nej, hocičo..
Bežná žena by vraj mala prijať aspoň 25 g vlákniny denne, pričom 2/3 z toho by mala tvoriť rozpustná vláknina. Miska ovsených vločiek s ovocím toto určite nepokryje. Odporúčam pogúgliť obsah vlákniny v rôznych jedlách a vybrať si. Máme jeseň, na trhu je kopec skvelého ovocia a zeleniny aj z lokálnych zdrojov, nebude to ťažké.😋 Plus ako už bolo spomenuté nezanedbávať pitný režim a pohyb.
@jaanulina taký máme už my ženy údel, aj mne dávali glycerínový čípok 2x, no absolútne nepomohol, tak ako by mal....potom my jedna pôrodníčka odporučila, taký sirup na zápchu a tam to bolo do hodiny OK 🙂
Zavarane slivky,slivkova stava,kysla kapusta a stava... vypit denne aspon2,5-3l tekutin a troska prechadzka
Ja si robievam krusinovy alebo alchemylkovy caj a do toho trochu zeleneho. Robim si vacsie salku a davam minimalne mnozstvo susiny, aby to bolo riedene a davam si mega davky probiotik. Nepijem to kazdy den, lebo v tehu sa to velmi neodporuca, ale v malych mnozstvach by to nemalo skodit. Pijem to po skusenosti aj inych bab. Mne to dost pomaha na normalnu stolicu. Plus si robievam citronadu a vodu s esencialnym olejom smart and sassy.
maliny,figy,mango,hrusky,cvikla NIE.Aj magnezium prehana lahko...slivky,kompot,kompotova stava.
Mne pomahali aj posekane/pomixovane lanove semienka - davala som si ich rano do vlociek alebo lupienkov s jogurtom. A vraj zabera aj hroznova stava.
Gunekolog mi predpisal Lactulosu.
@nini1010 áno, toto som mala aj ja...
@alicavincur Celkom fajn je a aj pocas kojenia sa moze.Lebo ak som si myslela ze viem co je zapcha v tehotenstve tak som sa vekmi mylila.Az teraz ked mi idu vsetky tekutiny do mlieka som pochopila pravy rozmer zapchy 🤦♀️
@nini1010 tak, tak...má veľmi dobrý účinok a prakticky za chvíľu. Keď mi dávali tie čípky, tak to bola katastrofa. Toto mi potom poradila jedna známa pôrodníčka, že keď ppracovala v ČR, tak tam to dávali...taká som bola vďačná vtedy. Tak ja zatiaľ nekojím, ale držím palce, nech sa vrátiš čí skôr do normálu 🙂
@00ivi00 Jednoznacne slivky 😉 Ja som mala rovnaky problem a poradila mi to kolegyna. Tiez som nebola na velkej aj niekolko dni a po jej rade hned na druhy den 😉 Ak chces urychlit ucinok, nalej teplu vodu do hrnceka a ponor do nej slivky (ja som dala susene, lebo bola zima). Nechaj ich tam trosku vyluhovat, aby sa zafarbila voda, potom tu vodu vypi a zjec aj slivky. Po tom by sa ti malo ulavit... 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
určite pomáha okrem ovocia a zeleniny aj minimálny 2 litre vody(čistej, minerálky, čaj roibos), dobré sú aj sušené slivky a marhule, najlepšie nesírene