Ahojte, čo vám prosím pomohlo pri nádche v tehotenstve ? Už vyše týždňa nie a nie prestať.
@mamina0078 ešte ten Sinupret skúsim, vdaka
Tygri mast - namazat trochu pod nos (nemela by se moc primo vdechovat, kvuli obsahu methylsalicylatu) a hlavne rozetrit po obliceji na dutiny, funguje lepe nez kapky do nosu, pouzivam i po tehotenstvi 🙂. Alternativne se da pouzit i misto paralenu na bolest hlavy
@hanka1205 na silnú nádchu pomáhajú Pamycon kvapky, namiešaju ich v lekárni. Sú na predpis, ale môžu sa v tehotenstve. Ja som tiež tehu a brala som minulý týždeň kvôli silnej nádche.
@hanka1205 Ja som skúšala všetky možné alternatívne možnosti - vitamíny, naparovanie nad slanou vodou, cibuľový sirup, a v prípadne kašľu a chytenych priedušiek maslo na hrudník. A samozrejme kludovy režim. Neviem, čo s toho zabralo, ale pomohlo to. 🙂
@lenuska9999 pamycon sa hlavne dava na infekciu to znamena ked mate sfarbeny sopel... Su to antibiotika, do nosa potom hypertonicke vody ostatne s ucinnymi latkami vzdy len po dohode s lekarom.. 👍
@loliki modafen v tehotenstve? To snad nemyslite vazne a ak ano tak dufam ze vam to schvalil lekar.... Ibuprofen a dokonca s pseudoefedrinom, ktory sa radi medzi vysoko navykove látky by sa pocas tehotenstva nemal ale ze vobec uzivat. Ked uz tak radsej paralen a aj ten je vhodny len po kratku dobu a v tretom trimestri. Ibuprofen by som neskusala jedine ak naozaj nic nezabera a doktor to povoli a to iste sa bavim aj o pseudoefedrine... Kazdy radsej nech ide do lekarne alebo konzultovat s lekarom. Ten vie pacientov stav najlepsie. Vy o chorobach pani alebo slecny neviete... Ona pojde na istotu lebo ved radila sa tu a potom co? Ak by sa niečo stalo tak aspon doktor o tom vie lebo to riesil.... 👍 Takze prosím vsetko KONZULTOVAT s lekarom alebo aspon do lekarne... To vam chcem len dobre 😊
Preplachy nosovou konvickou
Porod🤣 6 mesiacov som mala nádchu vkuse 😅
@niqusqa2010 nebojte sa mila pani, vacsinu z rad poznam a ak aj nie, urcite neutekam do najblizsej lekarne a nekupim si to hned, tiez si vsetko citam predtym ako niečo uzijem...vdaka za rady 🙂
@hanka1205
@niqusqa2010 Keďže sme nemali bližšie informácie ani o tehotenstve, ani o nádche, ktorá kľudne môže byť covid, treba brať rady s rozumom. Nikomu neradím brať 20 tbl Modafenu, aby vznikol návyk, či poškodenie. Vetu začínam slovíčkom AK, a autorka dúfam vie posúdiť, či má problém aj s prínosnými dutinami.
@hanka1205 ved vdakabohu zato... Lebo podaktori viete ako... Kupia lebo jedna babka povedala a pritom im to nepomoze lebo uplne iny problem maju a tak dalej... 👍
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mar sprej do nosa, inhalovanie, veľa vitamínov (C, D, zinoksel, hliva ustricovita) a aj Sinupret som mala na 5dní