Baby som tehotná v 15tt, skúšam Rennie, Gaviscon, mandle, mlieko, ale nepomáha nič😭🙈 Žuvačka na chvíľu vždy pomože + Helicid (voľnopredajný), ale s tým to nechcem preháňať. Páli ma od hrudníka po žalúdok všetko po každom jedle a pri sedení alebo ležaní…keď stojím alebo chodím a mám prázdny žalúdok, tak je to ok..Je toto v tehotenstve normálne? Poraďte prosím 🙈
Som prvýkrát tehotná, tak možno sa pýtam banality ale predsa len😅 Vďaka.
@maryetta božeee presne!! Hlavaaa ma normálne začne bolieť až na migrénu a chrbát medzi lopatkami ani nehovorim🙈 Som rada, že nie som sama😅🙈 a páli ťa tiež až akoby v žalúdku? V tej hornej časti brucha? Je to fakt na nervy + potom začnem mať kyslo v ústach🙄🙈
Ďakujem každopádne, takže sa asi musím len vytrápiť😅😅😅
@stellarphoenix jeej, ďakujem veľmi pekne 🙏☺️
No veru to spanie na vyvýšenom povrchu musím skúsiť…žuvačky sú záchrana vždy 🙂
Ano. Aj v oblasti zaludka. Fakt je to neprijemne. Hlavne vsetko dokopy. Aj zaha. Z toho hlava. Z toho mi je az zle.
Prvych 5m to bola katastrofa. Potom ten 6-7.mesiac ako tak. Teraz som uz v 8.mesiaci a babo pre zmenu tak tlaci na zaludok ze….
Ahoj fatra nonstop cele tehotenstvo
Obe tehotenstvá, od samého začiatku nonstop neustále pálenie žáhy, Pomáhal mi jedine zázvorový čaj (sáčkový, extra strong). Do polhodinky vždy zabral. Pila som 2-3 krát denne, vždy keď som potrebovala. Mlieko pomôže len zdanlivo, pálenie žáhy zhoršuje, tomu sa vyhni.
A neľahnúť si hneď po jedle, ale až keď vytrávi. Keď si ľahneš najedená, páleniu sa nevyhneš.
Mala som to pri 1.tehotenstve. Pomohlo mi len porodit
ked to nevies stopnut, tak aspon ber zatial nieco na ochranu sliznice pazeraka, ked na neho posobia tie kyseliny. ja som mala palenie zahy asi len 3 mesiace vkuse a bola z toho erózia na pazeraku. pomaha bud cmulat pastilky zo sladneho drievka, alebo caj z ibišu, tiez rakytnikovy olej alebo Essox one - ten je dobre si dat vecer pred spanim, obali pazerak kyselinou hyaluronovou a chrani sliznicu.
2 dc vody a do toho jedna čaj lyžička sóda bikarbona, stačí aj 30-50ml vypiť, chutí hnusne, ale pomôže.
Zjesť lyžicu horčice … zaručená úľava do 15 - 20 minút
V prvom tehotenstve som mala pálenie záhy aj z čistej vody,aj keď som bola hladná,aj keď dom bola najedena... žiaľ, pomohol mi až pôrod 😅
Celé tehotenstvo som vracala, mala kyselinu takze drzim palce 🙏🏼 ale ja som jedla pukance a to mi pomáhalo, potom som si kupovala rennie ice ale cuckala som si ho, na krabicke tusim bolo pisane že pohryzt
Mne zabrali najviac tie šumivé prášky bystrinka a pod
Vôbec nič a zostalo mi to . Som 7m po pôrode a zahu mávam strašnú a často .
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som to mala v kazdom tehu. V druhom a tretom som si pri zahe robila tehu test 😂
Mna tiez pali cely hrudnik. Hrdlo. Niekedy az tak extremne medzi lopatkami a z toho aj hlava boli.
Nepomaha nic. Po tych “liekoch” mi zvyklo byt este horsie.
Po porode to vzdy do 1-2tyzdnoch odznelo.