Čo vám pomohlo na bolesti chrbtice v druhom trimestri?

rivini
5. aug 2021

Ahojte budúce mamičky, som ešte len v 19. tt, no velmi ma bolí chrbát v spidnej časti. Máte nejaké konkrétne tipy, čo vám pomohlo? Mám dostatok pohybu, nemám nadváhu, no tie bolesti-v krizoch, sú des...

kvetinka1797
5. aug 2021

mna bolia praveze ked mam pohyb, ked sa namaham, napr. upratujem, dlho stojim pri sporaku ... ked oddychujem tak mi nic nieje ..tamze u mna pomaha nerobit nic 🙈😂

biem22
5. aug 2021

@rivini magnézium, nič iné som ani neskúšala, užívam magnerot. Som 31tt a teda magnezko užívam minimálne a len kvôli chrbtici 🙂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kkovacovak
5. aug 2021

@rivini bež k fyzio. Môže to byť len nejaký blbý sval ktorý máš ochabnutý a máš z toho bolesti. Aj ja to tak mám. Môže to byť ale aj oslabené panvove dno a je lepšie to riešiť skôr ako potom po pôrode. Dajú ti nejaké cviky, uvoľnia svalstvo a budeš ako nová. Ja už bolesti nemám. Najdi fyzio kde sa špecializujú aj na tehotné. Mňa tam sama doktorka poslala

rivini
autor
5. aug 2021

@kkovacovak nad tym som uz tiez uvazovala. Cely cas pred tehu som sportovala, aj teraz sa hybem tak primerane, nepribrala som vela, no chrbat ma uz par tyzdnov boli, ako keby som mala 80 rokov...

kkovacovak
5. aug 2021

@rivini mňa bolieval chrbát a aj zadok. Hlavne mi tam vysvetlili ako držať telo v tehotenstve a čomu sa vyhýbať. Mám sedavé zamestnanie tak moja bolesť bola aj z toho. Uvoľňujú mi tam vždy nejaký vnútorný sval a bolesti nemám. Máme v pláne aj nejaké dychové cvičenia a aktiváciu panvového dna aby bola potom aj rekonvalescencia po pôrode lepšia.

nely1704
5. aug 2021

@rivini odporúčam tehotenske cvičenia, ja som bolesti v krížoch zvládla len vďaka nim

tereziaadamova
5. aug 2021

Ahojte som tu nova potrebovala by som radu niesom sy ista či som tehotna som v zahraniči nemam tu ginekologa mam take mierne velmy male bolesti na ľavej strane pry maternici budem rada keď my poradite 😊dakujem vam

nyphadora
6. aug 2021

@rivini tehotenske plavanie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre