Dobry den, koncim prvy trimester a zacali ma boliet krize, mama povedala ze sa roztahujem (no diky), co Vam pomahalo ? Cinska mast ? alebo tie nalepovacie naplaste ? predpokladam ze od bolesti ziadne tabletky nesmiem. dakujem za odpoved.
Ahoj 🙂 Ja mam tento isty problem len ja som v 5 tt.. u dokora som ešte nebola zatial su to len pozitivne testy ale co som citala už od zaciatku sa ti roztahuje materica.. niekoho to boli niekoho menej niekoho vobec a vacsiinu to zacne boliet az v druhom trimestri alebo dokonca az v 3. U zien čo maju otočenu maternicu je to vacsinou skor - moj pripad.. mam ju otocenu.. Nemas nahodou aj ty ? 🙂 tabletky si nedavaj... daj si len magnezium ak neberes... to pomaha... a oddych ..mne pomaha mat pokrcene nohy a spat s vankusom medzi nohami na boku
Skús cvičenie a masáž. V tehotenstve môžeš paracetamol (paralen) ale nepreháňala by som to.
@dominika6 tak jednoznačne pomáha návšteva lekára. Bolesť krížov nemusí priamo súvisieť s tehotenstvom a preto je najlepšie ísť k všeobecnému lekárovi a ten ťa vyšetrí a nastaví liečbu alebo pošle na odborné vyšetrenia k neurológovi, ortopédovi a následne absolvuješ liečbu podľa nich a tiež možno aj rehabilitácie. A nie je pravda, že sa lieky na bolesť nesmú v tehotenstve, pretože aj tehotným treba uľaviť od bolesti - mne napríklad v prvom tehu predpísali AlgifenNeo - tiež na bolesti. Bolesť krížov môže byť od chrbtice, obličiek a podobne a preto to treba vyšetriť a neliečiť "babskými" radami 😉
JA na tvojom mieste by som si nahrievala kríže,to velmi pomaha 🙂
Mne teplo 🙂
Ahoj, ja som lezala v nemocnici a seklo ma. Zavolali ku mne Dr., ta mi dala nejake obstreky. Vravela, ze si mam dat aj hrejive naplaste. Ale ked jeden gynekolog zistil, ze mam naplaste, tak vravel, ze on by ich nedaval. Radim ti - porad sa s lekarom... ten ti asi najskor povie, ze paralen max 3x denne. Moja skusenost. 🙂
Súhlasím s názormi vyššie. Lekár, ten ti prípadne môže dať infúziu, ale poradí ti asi skôr, ako my. Mne tiež pomáha teplo, lieky v tehot. s mierou.
ahojte mna kryze bolia od zaciatku a chrbtica ma pali nemozem dlho sediet len uz cakam nech to skonci 🙂 velka zataz pre mamicky ☹
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
teplé obklady,zábaly,masáže a môžeš aj cvičiť..pilates,jogu...na rozhýbanie a posilnenie svalov