Mam taky problem čo sa stane ket dostanem kiahne v 21 tyždni tehotenstva
ahoj a nemala si už ako dieťa kiahne? ak si mala už máš protilátky, takže ich už viac nedostaneš, bábo je chránené. Ak si nemala a dostala by si tak ako píše dara, je to nebezpečné a treba to konzultovať s virologom. radšej sa tomu skús vyhnúť. držím palce.
tak ako pise kiwi82..ak si ako dieta mala kiahne,tak mozes byt spokojna..moja svagor mal kiahne a jeho druzka bola v 20 mesiaci..a vsetko bolo o.k. a teraz maju zdrave dievcatko...moj syn mal kiahne ked som bola v 35-36 tyzdni a tiez som sa bala,ale gynokolog povedal,ze je to o.k..ked som mala ja..babetko ma protilatky..len ked si nemala,tak je to horsie..hned volaj svojmu gynekologovi a uvidis...
hned sa izolovat od moznej nakazy ak si kiahne neprekonala a bezat k lekarovi. ak si ich prekonala ako dieta, uz ich nedostanes a babo je chranene. je to nebezpecne iba ak si ich nemala. treba ti zobrat krv na protilatky ak nevies ci si ich mala.
je to veeelmi nakazlive ochorenie, takmer kazdy kto este nemal kiahne sa nakazi pri strete s infikovanym.
Nic mi sme tiez mali myslim ze este skor velmi dobre to mali znasal len menej papal a vyhoda neskrabal sa to bolo super prajem vseko dobre nena
ja som ich presne vtedy prekonala. nakazila som sa zrejme v 19. tyzdni a v 21. prepukli. teploty som mala asi 3 dni okolo 38°C, vysev bol mierny, pre istotu som tyzden lezala na infekcnom. dcerka bola sice potom trochu mensia pocas zvysku tehotenstva, odborny ultrazvuk v 25. tyzdni a (dalsie neskor) ziadne vady neukazal. narodila sa uplne zdrava, len mensia (ale vypytala sa skoro 2 tyzdne skor, tak mozno aj preto).
lekari ma upokojovali, ze vyvoj organov babetka je uz v tom 20. tyzdni ukonceny, ze by mala byt v poriadku, na 100% to vsak nevedel povedat ziaden. (ale ved nakoniec nic nie je 100% 😉 )
myslela som si, ze ona uz kiahne nedostane, kedze ich prekonala so mnou, ale tuto zimu ich dostala aj ona s pomerne silnym priebehom.
ja som ako dieta kiahne nemala.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Riziko ohrozenia dieťaťa nie je vysoké, avšak je predsa len nezanedbateľné, preto sú ovčie kiahne v tehotenstve veľmi nebezpečné. Ak sa matka infikuje kiahňami počas prvých 28 týždňov tehotenstva, hrozí dieťaťu poškodenie očí, skrátenie rúk alebo nôh, zjazvenie alebo aj poškodenie mozgu. Toto nebezpečenstvo je:
menej ako 1% v prvých 12 týždňoch tehotenstva,
2% v 13. - 20. týždni tehotenstva,
menej ako 1% v 21. - 28. týždni tehotenstva.
Ďalším nebezpečenstvom je zvýšená pravdepodobnosť predčasného pôrodu, ak sa žena infikuje po 20. týždni tehotenstva.