Ahojte, prosim poradite mi nieco co vam zabralo na bolest hrdla ked ste boli tehotne?
Uz 3 dni si vyplachujem hrdlo morskou solou nepomaha, v lekari mi poradili sprej na hrdlo vhodne aj pre tehotne nepomaha pride mi to slabe, pijem caje zazvor-citron-med... :(
uz som zufala vsetko co mi pomahalo ked som si mohla dat ako netehotna nic z toho nemôzem :(
Mne pomáhal med (kvalitný) + citrón
@jj298 ten stop kasel sprej mi praveze odporucili v lekarni, ale nezabera
Veru, je to na prd. Tiez ma bolelo velmi hrdlo. Predavaju medovo zazvorove pastilky v lekárni, tie mozes... Nie je to ziadna vyhra, no aspon nieco.
Alebo vyplachuj repikom. Salvia je lepsia, ale ta sa v tehu nemôže. Pripadne cukriky z Verbeny.
Boli jedny super pastilky, myslim, ze Septilen, ale tie su uz nedostupné... Bohuzial, lebo boli perfektne.
Nič. Už mesiac bojujem s bolesťou a na nič som neprišla… nič nepomáha
Nám sa najviac osvedčil vavrínový čaj, varím vždy už pri prvých príznakoch bolesti hrdla
Mne dali Septofort
Ahoj , určite tu nechcem zavádzať , takze netvrdím to na stopercent . Ale mám silný pocit , že profesor zahumensky niekde v poradni písal , že tehotné môžu LOKÁLNE to znamená sprej do nosa do hrdla všetko. Akože nie že na kilá ale ak ti proste nezaberá stop kašeľ a je ti veľmi zle , krátkodobo nejaký sprej do nosa alebo hrdla aplikovať môžeš . Ale nejdem sa hádať a opravte sa ak sa mýlim . Samozrejme nie žiadne tabletky atd atd , ale proste tie lokálne liečiva . Podľa mna je to vždy menší stres ako to , ak ti má byt zle pre to bábätko . Ale naozaj ak zle hovorím , opravte má
Ja som si robila Priessnitzov zábal na krk
No ono zavisi aj od toho, preco ta boli hrdlo. Ci je to len obycajne podrazdenie/nachladenie alebo nieco horsie. Mna v druhom tehotenstve bolelo hrdlo tak, ze som nemohla prehltat ani vlastne sliny, nie to este nejaku tuhu stravu. Skusala som vsetko dostupne a nepomahalo nic. Zufala som sla nakoniec k lekarovi a zistilo sa, ze je to angina. Pomohli nakoniec az antibiotika.
@sejbipi aj som to tak mala, nakoniec len atb summamed pomohol…inak to nedlo
Keď nič nepomáha, treba ísť k doktorovi, môže to byť angína. Na tú pomôžu len antibiotika, inak môže streptokok preskočiť na niektory orgán a vyvolať tam zápal.
@renatka100 mala som nasadene atb alebo gyn povedal že okamžite vysadiť. Takže sa trápim bez nich
Rozprávala som sa na tému "lieky a tehotenstvo" s jednou skvelou lekárkou na infekčnom oddelení a ta mi vravela, že lokálne kľudne doslova čokoľvek (spreje do nosa, hrdla atď) a co sa týka napr atb, tak jednoznačne lepšie vhodne zvolené atb v tehotenstve ako neliečený infekt.
Takže kľudne si kúp na hrdlo to, čo máš overené ako netehotná 🙂
@mima172 presne, ja som sa tiez radila s gyn., aj koli hrdlu, aj koli migrene a tiez ma uplne zrusila, ze nech si preboha dam na hrdlo cokolvek lokalne, ze jasne, ze je na vsetkom napisane, ze tehotne to nemozu alebo sa maju poradit s lekarom, lebo neexistuju relevantne vyskumy na tehotnych a je pre vyrobcov pri volnopredajnych liekoch jednoduchsie napisat, ze to proste tehu nemozu.
Autorka, ak sa bojis, vyskusaj babsky recept, mne teda vzdy zaberie, aj ked mi to nechuti, priam ma natahuje z toho, ale zapcham si nos a vypijem - Zohrej mlieko, poriadnu lyzicu kurkumy do neho a trochu medu. Zaruceny ucinok. Niekomu to dokonca aj chuti 😀
Pri akútnych stavoch som si dala doritricin a do nosa normálne sprej... Akoze ja chápem, ze opatrnosť je na mieste, ale zas nechať tehotnú ženu skapat a neliečit mi pride od veci...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?