Čo pomôže na zapalené hrdlo v prvom trimestri?

ivanat
11. jan 2013

Mám už dva týždne zapálené hrdlo, vyskúšala som všetky babské recepty, nepomáha nič.
Aké môžem brať lieky, alebo s čím kloktať? Ďakujem. ☹

stanislavao
11. jan 2013

nepomohla slana voda na kloktanie? chodte k doktorke. ak mate vazny zapal, tak vam da penicilin, ten je mozne i v tehu uzivat.

marianka0101
11. jan 2013

Ja som kloktala slanu vodu, tabletky neviem, mne ani mimo tehotenstva nezaberaju. Pomaha mi dost sprej do hrdla yox, ale pise sa, ze pocas tehu by sa nemal

bosoriak
11. jan 2013

AK mas uz 2 tyzdne zapal, treba ho liecit u lekara. Antibiotika uz dnes nie su take nebezpecne a mozno ich ani nebude treba. Ale dlhodoby zapal skodi dietatku rovnako, ak nie viac, nez antibiotika. Lekar to vie posudit. Teraz uz ma takmer kazdy CRP pristroj, aby zistil, ci ide o bakteriu alebo virus.

Inak este mozes skusit Bioparox (to je len lokalne antibiotikum), pripadne kloktat vodou s rozpustenym acylpirinom. Toto ale pomaha len v pripade lahkeho zapalu.
Drzim palce.

zdraviezprirody
11. jan 2013

hoci je zapálené hrdlo, nestačí liečiť lokálne. Ak hľadáš prírodne antibiotiká, tak skús propolis alebo cesnak .

manka76
11. jan 2013

Na kloktanie použiť :lyžičku sody bikarbony rozpustiť pohári vody a kloktat každú hodinu 🙂

gambika
11. jan 2013

homeopatiká - mne osobne zabralo oscillococum a homeogen na bolave hrdlo

karamel
11. jan 2013

Kloktat cajovnikovy olej 🙂 dostat ho v lekarni, nakvapkat do pohara 6 kvapiek, zriedit vodou a aspon 4x denne kloktat🙂 zabera bleskovo!

laskonkakaty
11. jan 2013

Mne pomohol homeogene a zazvorovy caj s medom.ale je pravda,ze ak to mas dlhsie treba Bioparox.

jaruska8
11. jan 2013

Bioparox, mne ho predpísala lekárka, bola zo mňa zúfalá, hrdlo zapálené. 😒 Ja voľne predajným homeopatikám, pokiaľ nie sú bylinné, neverím. Ešte Stodal hej, ale ostatné... To je môj názor.

usiko
11. jan 2013

BIOPAROX, AK JE TO BAKTERIA, AK VIRUS, TAK NIC, LEN PRECKAT...ALE KEDZE TO TY Nevies bez vyteru, tak skus bioparpx, alebo kloktat propolisovou tinkturou...a ja ti este jedno poviem...mala som zapalene hrdlo v prvom trimestri, plus kasel, som bola zufala, lebo atb nemozes , dieta doma dvojrocne a teraz co? tak som citala akurat jednu knihu od jednej lekarky kde ona pisala, ze kym dokazy o skutocnom liecebnom ucinku vitaminu C nie su, studie o liecivom ucinku vitaminu D su publikovane a dokazane,takze som si dala niekolko obrovskych davok vitaminu D /odporucana davka podla najnovsich odporucani, nie podla starych - to bolo 400IU, teraz je okolo 2000IU/, myslium ze som si dala 3x 3000IU pocas jedneho dna......no a na druhy den akoby utalo....citila som sa o poznanie lepsie, prestalo ma boliet hrdlo a kaslala somminimalne.....ja neviem, ci pomohlo Dcko, ale ja mam tendenciu verit tomu, lebo mi bolo ale fakt ze zle.....

vikusik
11. jan 2013

určite zazvorovy čajík ale neprehanaj to stači 3xdene a zabal si hrdlo do tepleho ešte možeš skusiť kloktať slanou vodov

katarina.banska
11. jan 2013

septisan, homeogene, kloktat slanou vodou, med

miselkat
11. jan 2013

vyskusaj sprej AlgiStop od Tulimedu, ja som ho tiez pouzivala, mozu ho pouzivat tehotne aj dojciace zeny.

vefi89
11. jan 2013

kloktať šalviový čaj, a ráno a večer si dať chren s medom (1:1)

matozazzo
11. jan 2013

S tym vitaminom D v prvom trimestri opatrne! Urcite zajdi k lekarke, 2 tyzdne je vela a tym, ze sa neliecis ublizujes babatku viacej, lebo sa ti moze zapal sirit do celeho tela...

evelin325
11. jan 2013

určite homeopatiká, ja mám veľmi dobré skúsenosti s minerálnymi soľami 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre