Ahojte, mám otázočku: som v 20 TT a som alergička ( roztoče, peľ, prach, mačky, ambrózia, trávy, topoľ, repka olejná - posledné dve extrémne) a neviem či teraz- keď ide jar, mi lekár niečo predpíše- či sa vôbec mám na alergológiu unúvať. Najradšej by som žiadne lieky do tela nedávala, tak sa chcem opýtať- poznáte nejakú náhradu alebo niečo čo pomáha? Osobitne sa bojím na kvitnutie topoľov a repky ☹
no ja asi budem mat podobny problem, tiez som zvedava kto tu co poradi.
chod na alergologiu. jasne ze je idealne nebrat ziadne lieky, ale jednak ty uz mas davno po prvom trimestri, ktory je na lieky najcitlivejsi a jednak niekedy su lieky mensie zlo, pretoze potrebujes riadne dychat a nie dusit sa, aby aj dieta malo dost kyslika. niektore lieky na alergiu sa mozu aj v tehu 😉
Čauko,ja som sa tiež toho bála,lebo posledné 2roky apríl,máj ma to chytí,tak sestra zisťovala u svojej alergologičky a tá mi odporučila,že si mám kúpiť ALERIT-to sú tabletky a ALERGODYL-kvapky,že to je jediné čo môžem v tehu a môžem si voľne kúpiť v lekárni.Doteraz sa mi na alergológiu nechcelo ísť,keď ma to len raz do roka chytá a teraz tá sestrina alergologička povedala,že kožné testy mi v tehu nikto robiť nebude,že ak chcem dá sa to s krvi,ale že nemusím,že v prípade potreby si mám dať už spomenuté 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@altaya niektorym zenam alergia v tehotenstve ustupi 🙂 a niektorym sa zhorsi, napr. mne 😒
zelam Ti, nech si prvy pripad 🙂
keby si nahodou bola druhy pripad...
doktori sa malokedy v nazore na lieky na alergiu v tehotenstve zhoduju. vacsinou neodporucaju, ale co som si zistovala este v prvom tehotenstve, tak claritin, zodac sa moze 🙂 je to vzdy lepsie, nez dusit sa, nespat a pod.
zodac je volnopredajny, aj nejaka obdoba claritinu, na nazov si nespomeniem teraz.
minule tehotenstvo som cele uzivala claritin, bez nasledkov na malom- aspon zatial sa to tak javi 🙂
teraz len prve tri mesiace a odvtedy ma alergia nastastie netrapi 🙂