Čo pomáha na migrénu v tehotenstve ?

veron900
8. jan 2020

Ahojte som v 23 týždni asi 3 týždne trpím ocnou migrénou, pred tým som s tým žiadnu skúsenosť nemala a migréna ma nikdy netrápia. Neurológ mi povedal ze sa s tým nič nedá keďže som tehotná a dosť ma to obmedzuje lebo ju mam často skoro každý tretí deň. Nemáte niekto s tým skúsenosti co na to zaberá alebo ako sa tomu vyhnúť?

deti95060810
8. jan 2020

mávala som aj v tehotenstve...nič mi nepredpísali , len som si to musela odtrpieť...

veron900
autor
8. jan 2020

@deti95060810 no aj mne povedal doktor že to musím vydržať a zakázal mi šoférovať keďže nevidím dobre keď ma to chytí a príde to hocikedy bez príčiny a preto ma to obťažuje.

monika92
8. jan 2020

Paralen skús a masírujem krčnú chrbticu... mne to pomáha

volterra
8. jan 2020

Ja som to preberala s mojou ocnou lekarkou, a ta mi poradila, ze hned ako sa mi objavia prve priznaky treba vypit minimalne pol litra studenej cistej vody, uzit velku davku magnezia ( to v tehotenstve mozes ) a lahnut si na chrbat na rovnu podlozku ( kludne aj na zem ) a nohy v pravom uhle opriet o stenu a vydrzat v tejto polohe. Prejde to vzdy do 10 minut. Niekedy ale nasleduje aj bolest hlavy, ale niekedy nie.

veron900
autor
9. jan 2020

@volterra ďakujem za radu vyskúšam a prosím ta co je veľká dávka magnézia, pijem magnerot môžem 2 tabletky naraz?

volterra
9. jan 2020

Nepoznam magnerot, kolko Mg obsahuje jedna tableta, ale ja som počas tehotenstva užívala na predpis Magne B6 3X2 tabletky denne úplne v pohode a na príbalovom letáku sa tuším píše , že len 1 taleta denne, takže som prekračovala odporúčanú dennú dávku až 6 násobne,. Podľa mňa teda v kľude môžeš 2 tabletky naraz.
@veron900

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre