Ahojte som v 23 týždni asi 3 týždne trpím ocnou migrénou, pred tým som s tým žiadnu skúsenosť nemala a migréna ma nikdy netrápia. Neurológ mi povedal ze sa s tým nič nedá keďže som tehotná a dosť ma to obmedzuje lebo ju mam často skoro každý tretí deň. Nemáte niekto s tým skúsenosti co na to zaberá alebo ako sa tomu vyhnúť?
@deti95060810 no aj mne povedal doktor že to musím vydržať a zakázal mi šoférovať keďže nevidím dobre keď ma to chytí a príde to hocikedy bez príčiny a preto ma to obťažuje.
Paralen skús a masírujem krčnú chrbticu... mne to pomáha
Ja som to preberala s mojou ocnou lekarkou, a ta mi poradila, ze hned ako sa mi objavia prve priznaky treba vypit minimalne pol litra studenej cistej vody, uzit velku davku magnezia ( to v tehotenstve mozes ) a lahnut si na chrbat na rovnu podlozku ( kludne aj na zem ) a nohy v pravom uhle opriet o stenu a vydrzat v tejto polohe. Prejde to vzdy do 10 minut. Niekedy ale nasleduje aj bolest hlavy, ale niekedy nie.
Nepoznam magnerot, kolko Mg obsahuje jedna tableta, ale ja som počas tehotenstva užívala na predpis Magne B6 3X2 tabletky denne úplne v pohode a na príbalovom letáku sa tuším píše , že len 1 taleta denne, takže som prekračovala odporúčanú dennú dávku až 6 násobne,. Podľa mňa teda v kľude môžeš 2 tabletky naraz.
@veron900
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
mávala som aj v tehotenstve...nič mi nepredpísali , len som si to musela odtrpieť...