Ahojte. Prosím skúsenejšie tehuľky o radu. Už asi týždeň strašne trpím bolesťami v ľavej krížovej oblasti. Akoby som tam mala zaseknutý nejaký nerv. Som v 24tt a lekári mi na to nechcú nič dať, vraj aby to neuškodilo dieťatku. Tie bolesti sa stupňujú hlavne pri chôdzi, ale aj v ľahu na chrbte. Ani otočiť na bok sa neviem bez bolesti. Dva dni mi dávali obstreky s mezokainom, no nezabralo. Vraj mám brať iba paralen od bolesti a dva razy denne teplý príjemne hrejivý obklad na kríže.termofor napr. Strašne sa bojím, že táto bolesť môže pretrvávať až do pôrodu. Nemáte s tým niektorá skúsenosti?Čo Vám zvyklo na to zabrať? Prešlo to vôbec a po akej dobe?Nechcem ublížiť dieťatku, no aspoň kebyže mi predpísali nejaký masážny gel..ďakujem za Vaše rady.
dakujem za radu. A nevies mi prosim ta povedat, ako dlho ti trvali tie bolesti? Kasmosky ma strasia, vraj to moze trvat az do porodu..
Ahoj xtremme. Ja mam asi to iste, je to dost velka, chvilami az neznesitelna bolest vlavo vzadu, tak tesne pod pasom, neviem, ci je to krizova oblast alebo co, ale je to brutal. Chodza, vstavanie z postele alebo otacanie sa mi davaju riadne zabrat. A tiez mi dr povedal, ze ak tak len ibalgin brat. Boli ma to asi druhy tyzden, ale mam pocit, ze to trva uz vecnost. A este mi povedal, ze sa nemam nikam ponahlat-akoby to slo- a ze nenamahat sa, co je dost tazke, lebo ked idem prejst par metrov, tak som hned zdychcana ako po maratone...
Čaute baby 🙂. Ja trpím asi podobnými bolesťami 😒. Už som ich raz zažila, ale to som nebola tehotná. Vtedy mi robili aj rtg chrbta, zistili, že na bedrovej chrbtici nemám oblúčik, ale je rovná a stavce sa občas dostanú do neprirodzenej polohy a tlačia na seba a to mi spôsobuje bolesť. Teraz je to o to horšie, že som tehotná a nič na to nemôžem brať 😝. Treba len vydržať. Vtedy mi to tuším prešlo tak do dvoch mesiacov, ale teraz sa bojím, že keď budem niesť čoraz väčšie a väčšie bruško, tak sa tých bolestí nezbavím. Držte sa 😉, nech je bolesť čoraz menšia.
Ahoj Nika. Tak ja to mam tiez presne v tej istej casti, tak skoro pri oblicke. Aspon viete baby o com vravim... je to strasna bolest. Uz som bola asi u piatich lekarov no kazdy tvrdi to iste. Vraj to prejde.. Ale kedy, tak to uz kazdy len mikne plecami. Nechapem to.. ved ked si chora, tak ti daju nejake tie lieky co babu neuskodia a prejde ta to. Ale ked mas takto neskutocne bolesti, tak ti nedaju nic?? to nechapem..Aj ja sa bojim prsne toho, ze cim bude brusko vycsie aj bolest bude neznesitelnejsia a ze sa uz vobec nebudem vediet hybat.. ☹
xtremme, aj som bola v lekarni, nech mi daju nejaku mast, mentolovu alebo hocico, cim si to mozem natriet, nech to aspon na cvhilu prejde, ale povedala mi, nech idem za dr, ze ona mi neda nic, nechce mi vraj uskodit, nech s nim kecnem, ci a co mozem ☹ Ale prave dnes som vravela svokre, ze este dva tyzdne a na tu bolest a obmedzenie si zvyknem a nebudem to uz riesit. Ale tak ako Ty tiez nechapem, ako moze dr povedat, ze to prejde... A este k tomu tehotnej babe. Niekedy mam pocit, ze ked sa nechytim niecoho, tak spadnem a chodim ako kacica ☹
ahojte boľavé tehuľky. Asi Vás nepoteším svojím príspevkom. Mne bolesť začala asi 2 dni pred pôrodom - presne ako vravíte: veľká, nemohla som prejsť zopár metrov. Po sekcii som si myslela, že je to už OK Žiaľ, nie. Rez ani tak nebolel, ale nohu som iba vláčila za sebou, o vstávaní z postele ani nevravím. Trvalo mi to 2 týždne, vstávať k malej musel najskôr manžel, aby ma zodvihol a až tak ja. Bola som aj u ortopéda: vydržať, nakoľko pred a po pôrode sa vraj vylučuje akýsi hormón, ktorého následkom môže byť aj takáto bolesť. Len naiterať Ibalginom, intenzívne masírovať. Tak som to praktizovala 4xdenne asi na 5. deň som už pocítila značnú úľavu, teraz, už je to dobré. Tak skúste, lebo verím, že to riadne bolí a vydržať to až do konca tehu, príp. aj trošku po ňom, tlačí slzy do očí. No potom Vám už pôjdu slzičky šťastia, tak tých Vám želám dosýtosti. 🙂
Kočky ani mi nevravte, ze aj po porode to boli, lebo ma asi slahne..No ked si predstavim ze rodim az zaciatkom septembra...tak dakujem pekne. Domeli a ten ibalgin to je nejaka mast, alebo co? To tehotne mozu? Ja poznam ibalgin iba ako tabletku od bolesti...tak neviem..
No ja si tiez neviem predstavit, ze pridem domov s babatkom a budem sa hybat ako slimak 😢 Ved ho ani z postielky nevyberiem a take nieco ako naklananie sa pri kupani alebo obliekani.... No len dufam, ze to prejde hned ako bude drobec vonku. Inak to bude brutal...
xtremme, áno, je aj krém. Smie sa aj v tehotenstve a počas dojčenia, ale nie na dlhodobejšie používanie a nie v poslednom trimestri z dôvodu možného ovplyvnenia pôrodu. No to ešte stiháš, tak by som to na Tvojom mieste skúsila. Možno Ti zaberie ako mne pri pravidelnom natieraní (3xdenne) do týždňa - je to kratučko, teda malé tým neohrozíš a sebe možno uľavíš.
nika, veru, bolo to "o držku" ☹ Neraz mi slzy vytryskli, že sa ani k plačúcemu dieťaťu nedokážem postaviť. Ale už je to za mnou a verím, že natrvalo.
Domeli, no prajem Ti, aby si sa s takym niecim uz nestretla a nech uz mas len slzy stastia na tvari...
Ja uz nemozem ani ten krem, ak v poslednom trim. sa nesmie 😒 No nevadi, hadam to zvladnem. Inak neskutocne sa uz tesim, ako si lahnem na brucho. Teraz mi dr povedal, ze len na pravej a lavej strane, a na lavej sa mi neda velmi, lebo ma boli to vzadu a na pravej tiez uz nie, uz je asi zlezana, lebo ma boli klb ☹ No a na chrbate sa nesmie, a otocit sa normalne neviem, takze dost obmedzene moznosti... Ja uz neviem, ci sa nerozpadnem do porodu 😖
@xtremme ahoj, tak ja ta zrejme s mojim prispevkom sklamem. lebo ja som to mala pri prvej dcerke cca od 10.tt a az dokonca. pri druhej ma to obislo, respektive som to nemala az v takej miere. ale teraz pri tretej to mam opat a viem, ze sa to skonci az porodom. mne to lekari vysvetlili tak, ze malinka mi vnutri tlaci na nejake tri nervy a s tym sa neda nic spravit.
mne sa to prejavuje tak, ze ak chvilu stojim, sedim, lezim, chodim, tak mi jednak zacnu strasne trpnut nohy, resp. prava a vystreluje mi bolest z panvy do chrbta cca do polovicky, do praveho stehna, to mi uplne brni a mravci a citim tam strasnu horucavu. juj nenormalne bolesti a velmi to zneprijemnuje cele tehu. mne ani masaze, ani obklady, nic nepomohlo. jedine je to, ze ked to uz boli moc, lahnem, podlozim chrbat, nohy, som v takom akomsi tvare V a to mi velmi ulavi. drzim palce.
Tak ja dufam, ze to predsa len prejde..ved nadej umiera posledna. Ozaj baby a ako ste svoje ratosleti vedeli porodit? To nechapem, lebo ak si predstavim, ze by som mala rodit spontanne v klasickej polohe na koze, tak asi umriem. Ved ja neviem od bolesti ani len lezat na chrbte a nie to este si dvihnut nohu na koze....
mojenko, v tej chvili ta bude boliet uplne vsetko a na nejaky nerv zabudnes. tomu ver. :D fakt si myslim, ze aj na to zabudnes. mna boleli snad aj vlasy na hlave a nerv som sice citila ale neriesila, lebo som mala ine "starosti".
xtremme ahoj ja mam take bolesti v pravom klbe od 20tt krivam a vydrzim chodit tak hodinku zo zaciatku som cele noci preplakala bola som aj na pohotovosti a tiez mi tam doktor povedal ze to je v krizovej chrbtici mne to vystrelovalo zo zaciatku zo zadu az do kolena mne nedali ziadne obstreky poslali ma domou s tym ze bud to prejde alebo to budem musiet vydrzat do porodu vraj sa to stava ☹ ja mam masazny gel emspoma chladivi je 950g flasa a stoji 7€ to mi odporucil fizioterapeut oni stym masiruju tiez mi pomohli tehotenske cvicenia ktore cvicim doteraz skus sa opytat na ne gynekologa ... stym gelom mi masiruje drahy kazdy vecer krize a ked ma posledny tyzden zacina boliet aj stehenna kost masirujem to aj 5krat za den mne to preslo roznimi stadiami najprv som nemohla ani sedet ani lezat ani spat teraz ked sedim lezim to neboli ale zato ked chodim krivam o zivot a vystreluje mi to az do krizou a mam problem v jednoizbovom byte prejst na zachod ☹ dnes mi ortoped povedal ze sa mam setrit a vraj aj tak somnou nemoze nic robit musim vydrzat 😠 ze niekto tehotenstvo znasa dobre a niekto horsie ☹
Nibiru, tak to ti nezavidim. Mna to sice boli a hodne, no az take strasne to nemam,teda..viem sa aspon ako tak hybat.Inak Domeli dikes za radu, kupila som si ten ibalgin krem, natieram si ho iba od vcera tak tri razy za den a mas pravdu, ulavilo sa mi..Aj keed sa mi vidi, ze zaital iba tak na par hodiek, kym to posobi.. ale predsa aspon nieco 🙂 Vdaka za rady.
xtremme, ja som mala to iste, 3 tyzdne PN, lebo som ani nechodila a potom to nejako preslo. nie uplne, ale bola som aspon mobilna. a po porode nic.
@nika23t
@katie233
@nika23t
@domeli
@xtremme
@nibiru - baby chcem sa vas opytat, mam uplne rovnaký problém a mnohé vravíte že to až po porode prešlo....ako končím teraz 31tt a teda neviem si predstavit ako budem rodit...pretože ja mam problem nohu si vyložit a teda na kozu neviem ako sa dostanem a tu nohu do ktorej mi bolest vystreluje si tam asi tažko vyložim ☹ ☹ ☹ ☹ vy ste ako rodili????prirodzene ste to zvládli či cisarak??? 😕
@mirka1004 ahoj mne v 35tt mala zostupila do lonovych kosti a nic ma nebolelo normalne som sa zobudila a po 4m. som normalne chodila 😀 taka som bola stastna konecne som si uzivala tehotenstvo viem to preto lebo som bola hospitalizovana koli preklamsii a robili mi ultrazvuk.. takze rodila som normalne ale pocas sestonedelia som chvilu kroivala na druhu stranu ako predtym neviem ci som sa vyrovnavala alebo co ale po tyzdni to preslo.
@mirka1004 Tak mne to vtedy v tehotenstve načas ustúpilo, rodila som prirodzene. Ale teraz sa bolesti ozývajú čoraz častejšie a intenzívnejšie. To bude tým, že dávam chrbátu riadne zabrať. Stačí, že chvíľu stojím predklonená, keď malého kúpem a keď ho vyťahujem z vaničky, tak sa už ledva narovnám :(. A to isté pri braní z postieľky. Ešte máš pár týždňov do pôrodu. Spomeň to gyn, možno ti niečo odporučí.
Ja som mala zaseknuty nerv v piatom mesiaci, bola som u neurologa ten mi predpisal Thiamin injekcie - vraj sa mozu ze to je len vitamin. tak som bola asi 3x a preslo to. No teraz som v 36tt a pred par dnami som si kychla a seklo ma v zadnici, musim mat zapaleny nerv lebo strasne to boli. V noci nic, rano ok ale akonahle sa rozhyben uz to boli, neviem ani len vysadnut z auta ani dlhsie stat ci chodit. Cisty invalid. Dufam ze to po porode prejde. A vraj si mame tehotenstvo uzivat, no zatial som si uzila asi len prve tri mesiace v ostatnych sa mi stale nieco dialo - hlavne migreny.
Mna to trapi uz asi 2 mesiac,ale mam pocit ,ze sa to stale zintenzivnuje,obliekam sa do prace asi pol hodinu a ta bolest.pocas dna sa to trochu chodenim podda,ale potom znovu dokola.Neviem,neviem kedy to prejde 😒
cate baby! ja si takto "trpim" uz druhe tehotenstvo... smejem sa, ked si spominam na chvile v nemocnici na neurologii v 7 mesiaci s vyhladom na patologiu, aj na sposoby, ako som liezla na "kozu" (hlavne z nej..) pri pravidelnych prehliadkach aj pri porode (dobre priznavam, to si moc nepamatam--).. v kazdom pripade, mna to po porode trochu preslo, ale zostala som hned tehotna s druhym. Starat sa o 9 mesacneho hyperaktivneho chodca zaciatocnika s tymito problemami v 25tt je takmer nad ludske sily... brali mi krv, dokonca mam vsetky zapalove faktory vyrazne zvysene.. som z nervami na konci, asi pre to ze ich mam niekde v polovici mojho tela nadobro zaseknute uuupne v ri*i...
Musim vas povzbudit, ak sa vam to stane druhykrat, povedia vam, ze si mate dat tabletku magnezia a paralen a poslu vas domov (na mezokainove obstreky zabudnite, rovnako aj na magnezium intravenozne.. ktore mozete, ale nezaberu). Hlavne baby, nesmiete ziadny ibalgin, ibuprofen ani nic podobne!!
Caute Baby čakam druhe babetko a moje bolesti vna pravej strane križou su uz neznesitelne.Som v 30tt a len sa modlim aby sa to uz vsetko skoncilo aj tie bolesti.Neviem ci tam nejaky nerv zastiknuty alebo co ale vsetka bolest z krizou mi ide az do nohy a to je strasne ani chodit ani lezat uz sa citim ako nejaka 60 rocna babka.chodila som na infuzie a vobec mi to nepomohlo asi mi je este aj horsie.mam si vziat paralen aj to zaberie len na chvilu.Ešte mam ist k neurologovy tak som zvedava co mi on povie.Mate niekto s tym skusenosti co vam pomohlo
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj ja som to mala tiez.....moze sa to vyskytnut ked sa babanko hemzi ze zatlaci ti na niektory nerv...mne na to pomohla masaz. nech ti muz rozmasiruje poriadne ten chrbat a ak mas nieco ako polar ice gel tak nech ti to tym ponatiera..mentol ked sa vstrebe dnu tak prekrvy ti svaly a sa ti uvolnia a vtedy sa moze uvolnit aj ten nerv ak je zaseknuty vo svalstve a nieje to pricina polohy babanka...drzim palceky 😉