Tvrdlo Vám bruško v 29tt a čo ste robili aby prestalo???
Hlavne som to tvrdnutie riešila s lekárom a tam sa pýtala. 😒
V 20tt mi zacalo tvrdnut, v 28tt som skoncila stym vnemocnici tyzden na injekciach odvtedy som bralw 6tabliet a den magne b6 az doporodu,nic prijemne 😒
Rozhodne magnezium, 3x denne 1tbl. - treba ale riešiť s lekárom a nedať sa odbiť... Ja som skončila s predčasným pôrodom 😒
Ako prvu pomoc by som zasla do lekarne a kupila magnezium (napr. Magne B6), lekarnika sa opytala na odporucane davkovanie, doma si potom naordinovala kludovy rezim s vylozenymi nohami a hned v pondelok sla ku svojmu gynekologovi.
Ahoj, ja som mala s tvrdnutím bruška skúsenosti pri oboch tehotenstvách, konzultovala som to s lekárom a jednoznačne mi odporučil MAGNEROT, nie Magne B6. Tvrdil, že z neho ešte zbytočne naberiem nejaké to kilo a Magnerot mi naozaj pomáhal. Užívanie by Ti mal ale predpísať lekár/ koľkokrát denne ho užiť-je to individuálne/.
mne odporucil lekar Guajacuran, to si mozes kupit sama v lekarni. ked si pohladas na fore dost bab ho jedlo akurat sa mi zdalo ze pred koncom tehotenstva sa ma vysadit ale to aj magnezium
mne tvrdlo brusko v prvom tehotenstve od 20tt, denne urcite viackrat ako 'tolerovanych' 10x. som v zahranici, tu z toho dr. az taku vedu nerobil, pravidelne kontroloval ci je vsetko ok (hlavne ci sa neotvaram) a do prace som chodila az do nastupu na matersku. nevravim ze som z toho nebola trochu v strese, hlavne po tom co som si precitala ze na slovensku sa s tym lezi, plus prve tehotenstvo, ale fakt vsetko prebehlo uplne v poriadku, rodila som az po termine (tak ako aj dalsie deti). takze urcite to netreba podcenovat ale ani mat velky strach, hlavne byt pod kontrolou.
ja som tiez skoncila pre tvrdnutie v nemocke v 22.tt, lebo za hodinu mi stvrdlo asi 10x, odvtedy som brala magnezium, najprv 3x2tbl, potom 3x1tbl....podla mna je najucinnejsie obycajne magnesium lactitum, je na predpis a doplacas minimalne, za vsetky tie magneB6 a magneroty sa neskutocne plati. A je to ciste magnezium 500mg. K tomu samozrejme klud, nenahanat sa, ked citis ze ti tvrdne, tak si sadnut, lahnut, oddychnut. ja som rodila v 37.tt
Ahojte, mne tvrdne brusko od 16.tt, preto som aj na PN. Stava sa to len obcas, beriem magne b6 2xdenne, a som v kludovom rezime. Rada by som isla aj do prace, ale obavam sa aby sa to stresom nezhorsilo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Od 3mesiaca az do porodu tvrdlo ani soferovat som nemohla, lebo som mala tlaky. jedla som magne B6 ako lentilky 🙂 a lezala a lezala a lezala a nohy hore. Bolo obdobie ked som za 3 tyzdne nebola nikde vonku..A hlavne pokoj 🙂 nestresovat sa nad nicim 🙂