Čo na strie v tehotenstve?

gemini2
1. feb 2011

Co vam pomaha proti strie na brusku? Co pouzivate?

jana1106
1. feb 2011

ja pouzivam olejcek Hipp. zatial sa mi ziadne strie nerobia.

lindarty
1. feb 2011

ja striedam olej hipp a krem od Aventu. Zatial sa mi strie nerobia.

dajna11
1. feb 2011

či sa urobia strie alebo nie závisí od zloženia podkožneho väziva,od toho či je elasticekjšie....prípravky možno trošku premastia pokožku no posobia len povrchovo...ale mastila som sa aj ja🙂

ivett1
1. feb 2011

ahoj...na brušku strie nemám, používala som elasti q krém, eucerin olej a nieveu 😉 ...ale na bokoch mi zostalo pár vyblednutých "čiarok"...závisí to naozaj od elasticity pokožky...a od toho ako rýchlo priberieš v určitých častiach 😉

inge777
1. feb 2011

Ahojte 🙂 tak ja som zo zaciatku pouzivala krem a olej od motherlove,ale od 4 mesiaca som presla na niveu tu klasicku modru s mandlovym olejom,momentalne som V 35 tyzdni a nemam ziadne strie ani naznak,tak dufam,ze mi to vydrzi 🙂 natierala som sa vzdy rano a vecer po sprche a cele telo nielen brusko 😎

estanis
1. feb 2011

ahoj, to je naozaj individualne a suhlasim, ze to zavisi od pokozky. ak nie je dostatocne elasticka, tak sa mozes natierat aj trikrat denne a strie sa ti urobia. ja som sa natierala, ked som si spomenula a strie nemam 🙂

dijefcatko
1. feb 2011

ja používam detský olejček od Nivey, zatiaľ žiadna stria a už sme vo finále 😵

seagull2404
1. feb 2011

iba ako prevencia, podla mojich info sa stria uz vzniknuta da odstranit len laserom a zjemnit kremami, takze ako prevenciu som ja mala Oriflame krem na strie a olej na telo 🙂 nemam ani jednu 😉

bambi2
1. feb 2011

najlepsi je olivovy olej... ja som mala vazne obrovske brucho a nemam ani jednu striu ani na bruchu ani na bokoch 🙂 a to sa aj moj gyn. cudoval... ale treba ho aj 3- 4x za den dobre natriet... netreba vyhadzovat prachy za drahe kremy...

lul1
1. feb 2011

ja som si od prvého mesiacu davala krem Elastik-q dostat ho v lekarni,a nemam ani jednu striu natierala som sa 2-3x denne a mam dve deti,pri prvom som pribrala 23kg a sria nikde, ale podla mna to zaleží aj od pokožky človeka a može to byt aj dedičné.

kdezee
1. feb 2011

ja som skusila weledu a z dmky taky olej, natierala som sa ozaj poctivo ale dva tyzdne pred porodom sa mi aj tak spravili..skoro ma porazilo..a to som tyzden prenasala:D sice nie su hrozne ale predsa..cize tie ktore sa tesite ze este nemate strie...nebojte sa, ony si vas najdu 😀

malinovka333
1. feb 2011

ja mám krém z DM babylove Mama s olivovym olejom a zatial som spokojná,krásne vonia 😉 mne sa urobili už strasne dávno asi pred 5 rokmi 2 strie na boku biele,tak uvidime ci sa mi aj teraz spravia

mony80
1. feb 2011

tiez pouzivam olejcek od Hipp, zatial nikde nic a brusko je ooooobrovske. Sme 38TT.
Moja pokozka je extremne sucha koli dermatitide.

martinka17
1. feb 2011

ja som nepoužívala nič 😉 , len som sa klasicky krémovala večer pleťovým mliekom, inač som na strie "kašľala". nemám ani náznak strie, bruško je ako pred pôrodom. Ušetrila som. 😀 😀 😀

veverina
1. feb 2011

Ono je to aj tak cele o genetike..treba sa opytat maminky ci mala 🙂 moja nemala ani pri jednom tehotenstve,ja cakam dvojicky,brusko mam teda riadne a ani jednu striu..zalezi naozaj od pokozky

kikaku
1. feb 2011

závisí to fakt od typu pokožky...ja používam weledu a je dobrá aj keď ma to stálo už hodne peňazí 😖
natieram poctivo 2-3x denne od začiatku a na brušku žiadna stria, no je pravda, že na nohách, kde som to zo začiatku zanedbávala sa mi ich pár urobilo, ale odkedy natieram aj tam, tak už nie, tak dúfam že to vydrží 🙂 ...a dôležité je veľmi nepribrať 😉

asma
1. feb 2011

ahoj dievčatá... ja si bruško natieram asi od štvrteho mesiaca a aj napriek tomu sa mi okolo pupku stale vytvaraju strie... tak len tíško zavidim tým čo ich nemaju..

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alecka
1. feb 2011

ja som pri dcere pribrala vela - teraz asi dopadnem rovnako ☹ . natierala som sa veeelmi nepravidelne, mozno by sa to dalo zratat na prstoch ruk za cele tehotenstvo 😀, protistriovym kremom z avonu. strie nemam. takze som tiez zastancom nazoru, ze vsetko je to v genoch 😉 . a strie sice nemam, ale varixy poriadne - ako nasledok tehotenstva ☹

lencita
1. feb 2011

ja som si včera našla dve ☹ na prsiach ☹ a to sa stale natieram ☹ neviem ako budem vyzerat na konci tehotenstva.. 😒

katka.ott
1. feb 2011

ja som sa natierala obycajnym detskym olejom Aviril s azulenom. a ziadne strie som neziskala 😎

lulu19
1. feb 2011

@lencita neboj sa ony vyblednu aj ne s spravili anjskor dve tri potom celeprsia teraz mam uz ☹ a tiez na nohach mam par ale co uz natieram sa od zaciatku 2 krat denne .ale hlavne je ze su drobcekovia zdravy 🙂

miska333
1. feb 2011

ja som pouzivala drahe kremy, kremovala som sa rano a vecer a mam vela strii ☹ a zacali sa mi tvorit okolo 30tt ale ja som mala velke brucho

alexandrag1
1. feb 2011

ja som pouzivala zo zaciatku tmavomodru niveu telove mlieko a asi od 3mesiaca BENELLA CREAM...zacinala som s 50kilami takze som strie ocakavala na 100%no a skoncila som so 72:D na brusku nemam jedinu striu zato zadok cely🙂 asi je to fakt o genetike

mamoka4
1. feb 2011

Ja čakám dvojičky som v 33 týž. a strie zatiaľ nemám a to mám teda mega bruško! 😉 Ale neviem, ako to bude ďalej...toto je moje 3 tehu tak viem porovnávať, a ani pri jednom predchádzajúcom tehu sa mi strie nevytvorili.Ale krémovala som sa o 106. Ale myslím, že čakať dvojičky je pre kožu a celý organizmus trošku iná záťaž....keďže v priemere každá dvojičková mamina nosí cca 36 týž. 5 kg živej váhy!! Takže ak by som nemala strie považovala by som to za zázrak a skôr s nimi rátam...ako mipísali dvojičkové maminy, obvod bruška ku koncu je cez 120 cm! A genetika - moja mama aj babka maju extrémne poprskanu pokožku...tak ja neviem. Ale krémujem sa 3 x denne - welleda olej na strie a bambucké maslo od L´Occitane. 😉

petruska86
1. feb 2011

ako pisali viacere baby, je to o pokozke a priberani.....pri oboch tehu som sa kremovala - najprv klasickym telovym mliekom a posledne asi dva mesiace, ked nie kazdy, tak aspon kazdy druhy den, som si brusko kremovala uz poriadne mastnym kremom na ruky a vysledok? pri prvom tehu s dcerou sa mi strie na bruchu neurobili (konecny obvod bruska 101cm), no pri synovi tj. druhe tehu mi strie v 36.tt vznikli (obvod bruska pred porodom 119cm).....takze tak 🙂

miskovapupava
1. feb 2011

prave cakam babetko, som v 35 tyzdni, pravidelne sa natieram rano aj vecer, niekedy aj viac krat (pouzivala som elastiq krem, mama strie) a minuly tyzden sa rano zobudim, ze ma dako stipe brusko, ze si ho idem opat natriet a normalne som sa rozplakala.. pribrala som zatial 12 kg, neviem ci je to tak vela, brusko mam sice dost velke, ale tie blbe strie ma fakt dostali.. pod pupkom ich mam niekolko.. normalne som nechapala, ze to kedy sa stihlo.. takze ono je to naozaj asi skor o genetike.. lebo nemozem si vycitat absolutne nic. o brusko som sa starala najlepsie ako som vedela. ale tak si hovorim, ze v zivote su aj dolezitejsie veci ako krasa.. hlavne nech je babetko zdrave (a to viem, o com hovorim)..

lencika
30. mar 2014

ja som si hned ako som zistila, ze som tehotna kupila krem proti striam od Bepanthenu, aby som im predchadzala pekne vonia a pokozka je uzasne vlacna a strie ozaj nemam ale aj som sa poctivo natierala 🙂)

milota164
31. máj 2014

ja som tiez pouzivala krem proti striam od Bepanthenu a bola som spokojna .

lin123
31. máj 2014

elastiq-spokojnst, ziadne strie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre