Čaute ženičky. Prosím poraďte mi,som v 7tt a tlak mám nižší ako mŕtvola 😝 Čim legálnym si ho môžem zvýšiť? (pijem malú kávu ráno, ale viac ich nechcem piť). Sú nejaké bylinky, čo môžem? alebo čokoľvek iné? ďakujeeeeeeem 🙂
treba piť veľa tekutín, minerálku ochutenú, mätový čaj, šumivé tabletky maxi vita sú rôzne príchute tak si máš z čoho vyberať, džúsy,
moj tlak v tehotenskej knizke bol 80/50 - cele tehotenstvo...zvycajne som to nijako nepocitovala...ale treba pit, prechadzky na cerstcom vzduch, sprchovanie striedavo studenou a teplou vodou...alebo sa skus rozculit, tak mi radila sestricka 😉
Jedz viacej slaneho, to pomaha zadrziavat vodu a tym zvysovat tlak. Ja mam tiez ten problem a uz som v 18tt a tlak stale taham z paty 😀 Ale kupila som si mineralku s vyssim obsahom sodika, to mi pomaha.
Hlavne veľa tekutín, káva-čaj tiež pomáha. Dávaj si pozor aj pri zmene polohy-nevstávaj prudko, keď vstávaš z ľahu, najprv si poseď a podobne, aby si nemala závraty a aby si sa chránila pred prípadným pádom. Ono nízky tlak sám osebe nejak neohrozuje, to viac takéto vedľajšie následky. Príjemné tehuľkovanie 🙂
Ahoj, sú aj bylinky, napríklad rozmarín funguje absolútne spoľahlivo, ale aj s tým treba radšej opatrne v tehotenstve, lebo má potenciál vyvolať sťahy maternice. Keď skočíš do nejakého bioobchodu, možno tam nájdeš aj bylinkovú zmes na nízky tlak. Ja som to občas v prvom trimestri pila, nič sa mi nestalo, ale v prípade nejakých problémov s tehotenstvom by som to radšej nerobila. V prvom trimestri sa ešte môže zázvor, ten je dobrý aj na nevoľnosti a s týmto by tiež mohol pomôcť.
A inak teda "všetko, čo zakazujeme ľuďom s vysokým tlakom", ako mi povedala raz jedna lekárka.
Ak to budeš mať ako ja, tak tlak ti bude postupne stúpať, ja ho mám už teraz na normálnej úrovni.
nič ☹ ja som mala nízky cele tehu a na to neni nič.... 😠
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne pomahal pohyb. Mozes aj zeleny caj, ale tiez iba tak raz denne. A pretrpiet to, ved sama vies, ze az porodis, tak nizky tlak bude tvoja posledna starost 😀