Čo na nízky tlak v 1. trimestri?

demonique
11. nov 2013

Čaute ženičky. Prosím poraďte mi,som v 7tt a tlak mám nižší ako mŕtvola 😝 Čim legálnym si ho môžem zvýšiť? (pijem malú kávu ráno, ale viac ich nechcem piť). Sú nejaké bylinky, čo môžem? alebo čokoľvek iné? ďakujeeeeeeem 🙂

bosoriak
11. nov 2013

Mne pomahal pohyb. Mozes aj zeleny caj, ale tiez iba tak raz denne. A pretrpiet to, ved sama vies, ze az porodis, tak nizky tlak bude tvoja posledna starost 😀

m_ij_ka
11. nov 2013

treba piť veľa tekutín, minerálku ochutenú, mätový čaj, šumivé tabletky maxi vita sú rôzne príchute tak si máš z čoho vyberať, džúsy,

majka777
11. nov 2013

moj tlak v tehotenskej knizke bol 80/50 - cele tehotenstvo...zvycajne som to nijako nepocitovala...ale treba pit, prechadzky na cerstcom vzduch, sprchovanie striedavo studenou a teplou vodou...alebo sa skus rozculit, tak mi radila sestricka 😉

iwesska
11. nov 2013

Jedz viacej slaneho, to pomaha zadrziavat vodu a tym zvysovat tlak. Ja mam tiez ten problem a uz som v 18tt a tlak stale taham z paty 😀 Ale kupila som si mineralku s vyssim obsahom sodika, to mi pomaha.

mammaroma
11. nov 2013

Hlavne veľa tekutín, káva-čaj tiež pomáha. Dávaj si pozor aj pri zmene polohy-nevstávaj prudko, keď vstávaš z ľahu, najprv si poseď a podobne, aby si nemala závraty a aby si sa chránila pred prípadným pádom. Ono nízky tlak sám osebe nejak neohrozuje, to viac takéto vedľajšie následky. Príjemné tehuľkovanie 🙂

kazunomiya
12. nov 2013

Ahoj, sú aj bylinky, napríklad rozmarín funguje absolútne spoľahlivo, ale aj s tým treba radšej opatrne v tehotenstve, lebo má potenciál vyvolať sťahy maternice. Keď skočíš do nejakého bioobchodu, možno tam nájdeš aj bylinkovú zmes na nízky tlak. Ja som to občas v prvom trimestri pila, nič sa mi nestalo, ale v prípade nejakých problémov s tehotenstvom by som to radšej nerobila. V prvom trimestri sa ešte môže zázvor, ten je dobrý aj na nevoľnosti a s týmto by tiež mohol pomôcť.

A inak teda "všetko, čo zakazujeme ľuďom s vysokým tlakom", ako mi povedala raz jedna lekárka.
Ak to budeš mať ako ja, tak tlak ti bude postupne stúpať, ja ho mám už teraz na normálnej úrovni.

betuska22
12. nov 2013

nič ☹ ja som mala nízky cele tehu a na to neni nič.... 😠

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre