Baby som v 7 tt a dostala som znova pani ktorú tak z duše nenavidim kvasinkovu infekciu som až opuchnuta riadne čo si mam na to zajtra kúpiť v lekárni čo neškodí dieťaťu ?
@mariska1989 Som momentálne v ČR takze k doktorovi sa tak skoro nedostanem a bola som už u neho práveže potrebujem teraz len voľnopredajne
V tomto prípade ti poradí najlepšie v lekárni keďže pre tehotné je naj len na predpis .mala som tiež v tehotenstve a pritom ja nemám tieto problemi tak mi dala nejake tabletky dole aj a plus probiotiká vhodné pre tehotné .hold to som musela dosť často kupovať do konca tehu
Ahoj, ja by som poradila v prvom rade vylucit zo stravy sladke, biele pecivo atd. Ak znesies cesnak skus po troske a taktiez probiotika. Inak predavaju aj take cesnakove kapsuly s probiotikom, mne velmi pomohli. A co sa tyka osetrovania tam dole existuje taky jemny antimykoticky krem od firmy atok (zhodou okolnosti ceskej;) inak neviem skus sa poradit v lekarni ci sa smie klotrimazol? Drzim palce neboj zbavis sa toho, ja som to mala pri oboch tehu viackrat;)
Pomôže vitamín c, vo väčšej dávke (nie zas extrémnej)... okysluje... to nemajú kvasinky radi...
Biele pečivo, ani sladké vylučovať nemusíš, tvoja hladina glukózy bude stabilná tak či tak...
Cesnak je mierne rizikový... nakoľko účinná latka má vedľajšie účinky...
Takze možno skôr zavolaj na gyno, čo ti voľnopredajne odporučia..
Skoc do lekarne, tam ti poradia. Tie baby tam su dobre preskolene, vedia co ti maju dat. Niesi prva s tymto problemom, urcite ti pomozu.
Moja dcéra máva veľmi časté mykozy....a infekcie... pravidelne si robí kúpele v alchemilke...a taktiež pije každý deň čaj z nej....je to výborná bylinka na tieto veci. A taktiež je prospešná hlavne pre tehotné ženy. Má veľa benefitov na ženské veci ❤️ tak šup na ňu do lekárne alebo nazbierat na lúku .
@viestta Fakt neviem... hladina glukózy aj PH vnútorná je stabilná, nezáleží od stravy... ak to strava ovplyvňuje, tak je to vážny stav ( diabetes melitus a pod..)
A kladne to vylúčenie toho bieleho pečiva... akoby tie enzýmy v creve boli rasisticke a riešili farbu..
@viestta citala som, ze tento mytus pochadza z cias, ked na mykozy trpeli casto diabeticky, ked nemali cukrovku pod kontrolou, co dnes uz nebyva...ale v ludovej tvorivosti tento mytus pretrvava a este sa zeny hnevaju, ked im niekto povie, aky blud to je.
Prvé tehotenstvo som mala mykozu snáď nonstop..v prvom trimestri mi nedal nič.. Po prvom trimestri už som mohla vkladacie cipky.. Zatiaľ by ti mohol pomôcť rosalgin. Kúpiš v lekárni..Ale.rob si len vonkajší oplach. Prinesie neuveriteľnú úľavu aj na niekoľko hodín..A Canesten krém ..
Môžem vrelo doporučiť multigyn gél ktorý je na prírodnej báze,môžete ho použiť aj na liečbu aj preventívne. Mne vždy pomohol. Pripadne lactofeel.
Ja mam od začiatku tehu s tym problém, lekár mi povedal ze do 13tt mi neda nič okrem probiotik - gynophylus, no tie mi absolútne nepomohli a potom mi kazal kúpiť vodičku borax glycerol, tá zabrala 🙏
Mne pomáha príroda...používam od Doterry zmes Kadidlo, Čajovnik a Oregano pripadne pridať Levandulu a.Citron (zriedit s čistým olejom) a namočiť tampón do toho a tak na dve hodiny dat dnu. Zvonka tým olejom tiež potierat. Používa sa to aj keď vyjde pozitivita na Streptokoka da sa tak vyhnúť podávaniu antibiotík pri pôrode. Dokonca aj na herpes aj na genitaliach to funguje (mala som, mam overené, za dva dni bolo po ňom)
Používam aj knižku Esencialne oleje v tehotenstve napísala to pôrodná asistentka. Riadim sa tým od začiatku a zatiaľ všetky tehotenské trable som zvladla chvalabohu bez zásahu lekára...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Voľno predajné lieky ti nepomôžu .takže šup šup zajtra k dr nech ti niečo dá na to a plus máš výhodu ťa môže kuknúť to už je čo vidieť ak si ešte nebola