Kloktate si niecim zuby ci dasna v tehu? Nejakym odvarom ? Nemyslim ustnu vodu, ale nejaky ludovy recept co pomaha? Krvacaju mi teraz dasna v tehu, beriem vitamin C, okrem toho co obsahuju vitaminy pre tehu. Moj zubar mi dnes povedal, ze s tym sa neda nic robit, len pockat, a riesit to az po porode. Co vy nato? Ako ste to riesili vy?
mne tiež krvacali dasná chodila som 1x alebo 2x do týždňa k zubárovi on mi to celé prepláchol s ústnou vodou Listerin trvalo to asi tak 2až 3 minúty a mňe to pomohlo po určitej dobe už som ani nemusela chodiť
tiez mi pomahala parodontax...je na zaciatku uplne hnusne slana, ako pise v navode, ale po case je ok
Tekvicovy olej 🙂
nic cakat do porodu
Preventivne pouzivat spec.zubne pasty, ja osobne meridol, makku kefku a po porode sa to upravi....
vela sa s tym robit neda, suvisi to s tehu, naozaj, mas aj zmenene ph v ustach atd....neboj, o zuby kvoli tomu neprides, to nie je realna paradontoza, zazivam to uz 4.x, takze mozem potvrdit, ze po porode sa to zvykne zlepsovat. potom ale zacnu pre zmenu padat vlasy 😀
Ja chodím na dentálnu hygienu, to ako tak pomáha plus kontroly u normálneho zubára preistotu aby sa nevyrobili kazy. Je to predsalen zápal v ústach, neriaď sa s tým, že čakať kým porodíš. to je blbosť.
Mne pomohla kvalitne urobená dentálna hygiena. Od vtedy mi nekrvácajú ďasná vôbec a to som s tým mala veľké problémy predtým. Takže určite ísť za zubárom.
Ja som mala tiez s tymto problem na zaciatku tehu a pomohol mi len corsodyl
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som pouzivala pastu Parodontax.