Baby, prepacte mi prosim tuto otazku, ale ja si uz fakt neviem rady. som v 21.tyz. a mam neustale bolestivo nafuknute brusko. nepomaha ani ked sa mi podari s tazkou biedou ist na velku, resp. pomoze to na par hodin, a potom sme zase tam, kde predtym. krce mam prakticky 24 hod. denne. viem,ze tehu hormony ovplyvnuju aj peristaltiku criev,ale toto ma uz fakt vycerpava. kupila som si espumisan,skusala som aj cierne uhlie,na stravu si davam pozor,tak uz ozaj neviem co. nestretli ste sa s tym niekto? pomohlo vam nieco?
a este sa chcem opytat, ci by to nemohlo sposobovat aj magnezko, ktore beriem, hoci v prib. letaku pisu, ze sposobuje naopak hnacku. tak ja uz neviem. dakujem za kazdu odpoved.
cloviecka,ja mam toto cele tehotenstvo,malokedy sa stalo,zeby som mala brucho makke a kludne.....ale myslim,ze by najviac pomohla zmena stravy,skus uplne lahke jedla a nieco teple na brusko,aj teplu sprchu napr.......dalej urcite ti mal lekar odporucit magnezium-.....kup si ho a uzivaj....
@cloviecka, ja som na tom rovnako ☹ radili mi zmenit jedalny listok, pit viac vody, zaradit do stravy viac vlakniny, susene slivky a aj slivkovy kompot,a aj espumisan a nic doteraz nezabralo ba dokonca beriem aj magnezko a to az 3x2 denne. Takze jedine co mi asi pomoze je vydrzat to este par tyzdnov do porodu a dufat ze sa to potom coskoro upravi
hm, lenze to moze byt z toho magnezia,aj ked pise ze sposobuje hnacku, sposobujeaj zapchu.... mne ho doktorka predpisala kvoliopuchom, ale neberemho,kedze beriem aj zelezo a + magnezium,to bysom mala taku zapchu ze koniec....na zle travenie skus aj cucoriedky
čučoriedky zapekajú, tie by som určite nebrala... mne espumisan pomáha. a ešte je dobrý fenikel alebo rasca, len tak za lyžičku prehltnúť. maximálne nechutné ale účinné
Ja som ties trpela silnou zapchou a pomohla mi manzelova kuchyna 😝 Varia len velmi pikantne jedla a odvtedy nebolo po zapche a nafuknutom brusku ani stopy 😝
Takze vrele odporucam jest feferonky,alebo jedlo s ostrymi koreninami(z vlastnej skusenosti) 😉 😝
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj ja to mam tiez al ked sa najem je napete ale skusila som espumisan a asi pomaha...lekarka co na to?