Ahojte kočky. Ráno som sa zobudila s príšernou bolesťou v hrdle a nádchou. Čo poradíte? Rady starých mám jasne hovoria o kloktaní slanej vody...vraj nie je nad to. To teda robím no za žiadnu cenu by som v 5. týždni tehotenstva nechcela pristúpiť k liečbe nejakými silnými liekmi 😯 poradte z vašich skúseností niečo. ĎAKUJEM
Pre tehotné je vhodný SEPTISAN a potom uz len také prírodné napr. Propolki. Na nadchu mozes aj normalne kvapky, ale treba dat pozor a neprekrocit odporucane davkovanie (3x denne max 7 dní)
A potom tie recepty do toho.
btw, som magistra farmácie, takže to mozes brat ako odbornu radu 🙂 a nie JPP
do nosa Pinosol a na hrdlo propolky
ja som nikdy slanu vodu nekloktala, bolo mi zle z toho 🙂 babka nam robievala cibulovysirup - cibulunakrajat nadrobno, zasypat cukrom (niekto dava med) aprikryt a pockat par hodin, kym pusti prvu stavu atu si davat. navar si cesnakovu polievku - len silny vyvar z cesnaku a tupi (ked tak supni este jeden slepaci bujn, aby to nebolo len cesnakove 🙂
na bolave hrdlo tiez mastne obklady
a na nadchu - naparit nad solou/eukaliptom/ ... co doma mas.
tiez ze pomaha "preplachnut" nos vodou - ze to vycisti - ale to tiez neskusam🙂 ale kamoskin dedko to mal z vojny ako recept.
Ja som si dala horuce mlieko s maslom.. medom a cesnakom.. bola som prechladnuta.. a mne to zabralo
zazvorik 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mna teraz trapi to iste a na zaciatku tehotenstva tak isto, z lekarne som si na hrdlo kupila septisan a propolky, pijem zazvorovy caj s citronoma medom. Na ranajky ku chlebu cibulu a cesnak. Na zaciatku tehu som su robila aj cibulu s medom (natenko nakrajat cibulu a zaliat medom, moze byt aj hustejsi med o par hodin cibula pusti stavu, mozes precedit a po lyzickach som jedla cely tyzden, mozes mat v chladnicke v pohariku). Plus zaviazane hrdlo satkou a vela oddychovat. A do nosa pinosol alebo mozes tiez preplachovat slanou vodou ale na to ja nemam odvahu :D