ahojte babenky, prosim o jednu rada, je to take blbe ale tam dole som dostala zapareninu, mala som vytok a v tom teple sa mi to tam vsetko zaparilo,a teraz to neukturne stipe a pali, ani sediet sa mi neda. davala som si tam bepanten mast ale i tak sa mi to akokeby iba rozsirovalo,... uz som zufala co mam robit? stretla sa niektora s takym, co vam pomohlo? hygienu dodrziavam.... prosim poradte...
Skus sedave kupele v repiku
sedavé kúpele a chodiť na holo ak sa dá vzduch lieči)
zvonka detsky zasyp, okolo bikin, na vnutornych stehnach a pri pipine 🙂, co najvolnejsie gatky, idealne muzove trenky, mne toto pomohlo
ahoj aj mne sa to stalo a v lekarni mi poradili mast Advantan mastny krem, je vraj na predpis ale mne ho predali je malicky a stoji 4 eura, ale stacilo dva dni a uplne mizlo, super nikdy viac inu mast a od vtaedy mam zatial pokoj
ahoj,nam zabera v takom pripade mast Nivea baby SOS krem,je vazne super,vyskusaj..
Výborný je repík ale aj masť Bepanthen, ktorá sa dá použiť naozaj na všetko
ak problem pretrvava viac ako 10 dni i po aplikacii beznych pripravkov na zapareniny, treba ist k dermatologovi-infektologovi, urobi vyter, zisti povod (napr. kvasinky -Imacort krem rano a vecer) a zacne liecba. Nie vzdy zapareniny su vysledkom, ze je problem v kozi. Moze byt zacinajuci problem v krvy.
Zaklad je:
vetrat,vetrat,vetrat - chodit bez spodneho pradla (ide o tvoje zdravie).
pocas dna namacat do roztoku Kalium Permanganicum- prasok rozpustny vo vode. POZOR vysledny roztok musi byt slabunko ruzovy. Ak bude silno ruzovy az fialovy- spalis pokozku. Je dobre si sadnut do roztoku niekolkokrat denne na 10min.
Do zahybov (ak su postihnute aj pysky tak aj tam) vlozit nahocenu gazu z toho roztoku. Je dolezite aby sa infikovana koza nedrela/nedotykala jedna o druhu.
na noc krem - podla diagnozy
Nech ti Dr. zoberie krv a pozrie CRP - ci nemas infekt v tele.
A TRPEZLIVOST.
Skús Imazol. Moja mala mala strašnú zapareninu. Za 2 dni úplne zmizla. Daj si Imazol, a doma len tak bez spodneho pradla pobehuj
slaby repikovy odvar,vetrat,bavlnene pradlo a sudokrem...ale mozno to bude aj kvasinkova inf..tak radsej sup sup na gyn.
Ja pouzivam sudokrem aj mne sa stalo ze som mala trochu vyparenu natrela a pomohlo a to najme pri kramoch a ked je teplo sa lubi vyparit.vzdy mi pomohol
no mne sa toto este nestalo, ale usudzujuc z detskeho zapareneho zadocku by som skusila sudocrem a co najviac vetrat, ale v pripade, ze sa ti to nezda, boli to aj vnutri alebo sa to zhorsuje by som nevahala a bezala sa poradit s lekarom
skús Batole zelené
sudokrem........
skust mast imazol ,nam vzdy pomohla ..A hlavne vetraj a umyvaj pod vodou..
Ahoj najlepsi aspon z mojej skusenosti je imazol pasta krem ja ked mam problem tak si dam a prejde aj stipanie
starsej pomahal bepanthen,a malej najlepsie zabera ten najlacnejsi kremik rybacia masticka a pomaha to ozaj na vsetko,ked sa nam vyhadzala kozna nam dala rybaciu mast a pomohlo jej to 🙂 ..sudocrem nam nikdy nezabral 😒
mne sa to stava obcas pri menzese hlavne ked byva v lete strasne teplo , pomohol mi zatial vyzdy Bepanthen
sudocrem 🙂
to iste čo sa dava babatkam, napr. bepanthen care - ten používame my
my sme začali používať Bepanthen a od vtedy nevieme, čo sú to zapareniny
Imazol krémpasta a hlavne vetrať bez prádla.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ist k dr.