Čo mi pomôže na zapareninu?

monikaaa89
23. jún 2013

ahojte babenky, prosim o jednu rada, je to take blbe ale tam dole som dostala zapareninu, mala som vytok a v tom teple sa mi to tam vsetko zaparilo,a teraz to neukturne stipe a pali, ani sediet sa mi neda. davala som si tam bepanten mast ale i tak sa mi to akokeby iba rozsirovalo,... uz som zufala co mam robit? stretla sa niektora s takym, co vam pomohlo? hygienu dodrziavam.... prosim poradte...

lin123
23. jún 2013

ist k dr.

lejlla
23. jún 2013

Skus sedave kupele v repiku

slavka034
23. jún 2013

sedavé kúpele a chodiť na holo ak sa dá vzduch lieči)

viedo
23. jún 2013

zvonka detsky zasyp, okolo bikin, na vnutornych stehnach a pri pipine 🙂, co najvolnejsie gatky, idealne muzove trenky, mne toto pomohlo

gondulka
23. jún 2013

ahoj aj mne sa to stalo a v lekarni mi poradili mast Advantan mastny krem, je vraj na predpis ale mne ho predali je malicky a stoji 4 eura, ale stacilo dva dni a uplne mizlo, super nikdy viac inu mast a od vtaedy mam zatial pokoj

nenke
23. jún 2013

ahoj,nam zabera v takom pripade mast Nivea baby SOS krem,je vazne super,vyskusaj..

paulina90
23. jún 2013

Výborný je repík ale aj masť Bepanthen, ktorá sa dá použiť naozaj na všetko

jujala
23. jún 2013

ak problem pretrvava viac ako 10 dni i po aplikacii beznych pripravkov na zapareniny, treba ist k dermatologovi-infektologovi, urobi vyter, zisti povod (napr. kvasinky -Imacort krem rano a vecer) a zacne liecba. Nie vzdy zapareniny su vysledkom, ze je problem v kozi. Moze byt zacinajuci problem v krvy.
Zaklad je:
vetrat,vetrat,vetrat - chodit bez spodneho pradla (ide o tvoje zdravie).
pocas dna namacat do roztoku Kalium Permanganicum- prasok rozpustny vo vode. POZOR vysledny roztok musi byt slabunko ruzovy. Ak bude silno ruzovy az fialovy- spalis pokozku. Je dobre si sadnut do roztoku niekolkokrat denne na 10min.
Do zahybov (ak su postihnute aj pysky tak aj tam) vlozit nahocenu gazu z toho roztoku. Je dolezite aby sa infikovana koza nedrela/nedotykala jedna o druhu.
na noc krem - podla diagnozy

Nech ti Dr. zoberie krv a pozrie CRP - ci nemas infekt v tele.

A TRPEZLIVOST.

xevulax
23. jún 2013

Skús Imazol. Moja mala mala strašnú zapareninu. Za 2 dni úplne zmizla. Daj si Imazol, a doma len tak bez spodneho pradla pobehuj

marissenka
23. jún 2013

slaby repikovy odvar,vetrat,bavlnene pradlo a sudokrem...ale mozno to bude aj kvasinkova inf..tak radsej sup sup na gyn.

ivuska6
23. jún 2013

Ja pouzivam sudokrem aj mne sa stalo ze som mala trochu vyparenu natrela a pomohlo a to najme pri kramoch a ked je teplo sa lubi vyparit.vzdy mi pomohol

gretocka
23. jún 2013

no mne sa toto este nestalo, ale usudzujuc z detskeho zapareneho zadocku by som skusila sudocrem a co najviac vetrat, ale v pripade, ze sa ti to nezda, boli to aj vnutri alebo sa to zhorsuje by som nevahala a bezala sa poradit s lekarom

lubike
23. jún 2013

skús Batole zelené

dejna194
23. jún 2013

sudokrem........

janicka11
24. jún 2013

skust mast imazol ,nam vzdy pomohla ..A hlavne vetraj a umyvaj pod vodou..

sasenocka2
24. jún 2013

Ahoj najlepsi aspon z mojej skusenosti je imazol pasta krem ja ked mam problem tak si dam a prejde aj stipanie

salma22
24. jún 2013

starsej pomahal bepanthen,a malej najlepsie zabera ten najlacnejsi kremik rybacia masticka a pomaha to ozaj na vsetko,ked sa nam vyhadzala kozna nam dala rybaciu mast a pomohlo jej to 🙂 ..sudocrem nam nikdy nezabral 😒

milota164
26. jún 2013

mne sa to stava obcas pri menzese hlavne ked byva v lete strasne teplo , pomohol mi zatial vyzdy Bepanthen

m_ij_ka
8. aug 2013

sudocrem 🙂

lubka3232
29. nov 2017

to iste čo sa dava babatkam, napr. bepanthen care - ten používame my

maykaaa1122
5. mar 2018

my sme začali používať Bepanthen a od vtedy nevieme, čo sú to zapareniny

ibrunova
5. mar 2018

Imazol krémpasta a hlavne vetrať bez prádla.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre