Ahojte dievčatá
čo vám pomáhalo pri prechladnutí v tehotenstve?
V nedeľu som počas svadobného líčenia zrejme prechladla, lebo mi vnútri bolo zima, úplne po polhodine aj studené ruky, nohy.. Paradoxne vonku mi bolo teplejšie.
A teraz mam pocit ze na mňa niečo lezie. Už druhý deň cítim malátnosť, aj som kloktala včera aj dnes, zatiaľ to z hrdlom nieje až také zlé (dúfam že ani nebude), pridala sa ľahšia bolesť zubov a napriek tomu že teplotu nemám pocit akoby som ju mala mám. Možno kvôli tomu teplu vonku. Pridalo sa aj kýchanie dnes.
Neviem ci ma na to vplyv aj počasie, som dosť meteosenzitivna.
Nechcem ísť zatiaľ k lekárke a ešte v čakárni niečo nachytať. Tak som sa chcela opýtať vás čo vám pomáhalo v tehu na to.
Som 32tt.
Ďakujem za rady.
@damarafrigg dobre ale čo mi ona dá také čo si neviem kúpiť a poradiť sa aj v lekárni? A ATB nrchcem. Tým sa neviem ci vyhnem pri vyšetrení na streptokoka ktoré ma tak či tak čaká o pár dní. Takže dvoje ATB považujem za horšie ako to keď to skúsim podchytiť prírodným spôsobom.
Baby tiez mam taky problem moja mala je nachladnuta boli ju hrdlo a ja citim ze aj na mna lezie nieco.citim hrdlo a ako keby aj nos.dutiny a mam pocit ze mam teplotu aj ked nemam.v robote som v chlade kedze robim na mliecnom ziadna vyhra.
@mishaella asi by bolo najlepsie, keby ti ta lekarka dala po papuli. Ak potrebujes ATB, tak by si ich mala brat, a nie ze "nechcem".
Ak je to "len" viroza/prechladnutie, tak nepotrebujes brat nic. Ako sa hovori, neliecena viroza trva tyzden, liecena 7 dni.. Vsetka domaca liecba je len na zmiernenie priznakov a zvysenie pohodlia. Takze asi tak. Ci je to viroza alebo potrebujes ATB my cez internet nezistime.
Daj si rakytníkovú šťavu, kúpiš bežne v BIO obchodoch:
http://www.bio-obchod.sk/produkt-6025/Stava-z-r...
@maslenka47 mala som.ATB na začiatku tehu kvôli zápalu močových ciest a rozbilo má to na 3 mesiace. O probléme s kvasinkami ktoré odvtedy mam ani nehovorím. To je podla vás lepšie?
Ja sa už teším keď budem po.pôrode a lekárke zas na dlhé roky ani nepachnem. Odkedy som po nich prestala chodiť neviem co je chrípka, angína a spol. Žiadne lieky a iná chémia ktorá nepomôže už vôbec. Takže chválte si ich pred niekým iným.
mne vzdy zaberie horuci kupel a vea oddychu. alebo skus nejake ine domace rady:
http://www.damskyweb.sk/7-overenych-rad-ako-sa-...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Na hrdlo cesnak med s mliekom, do nosa morska voda, pripadne vlekarni pytaj kvapky do nosa vhodne pre tehotne, na imunitu vitamin c. A k tej lekarke chod nepodcenuj to.
@mishaella