Čo mi pomôže na nízky tlak v tehotenstve?

poohie
17. jan 2015

Ahojte mamicky, prosim vas, ako to riesite, ak vam v tehotenstve nechuti kava, ale mate bez nej nizky tlak, ze nedokazete normalne fungovat? a takisto proti unave. cim sa da kava nahradit? okrem kofoly 🙂 dakujem za odpovede.

bambinecko
17. jan 2015

premohla som sa a s veľkým množstvom mlieka som tú jednu šálku denne dala. ale od pôrodu kávu nepijem a už mi nechýba (tiež mám nízky tlak a bolievala ma hlava, keď som ju nevypila), možno keď začnem znovu pracovať a budem musieť byť v plnom nasadení, tak sa k nej vrátim, ale teraz napriek nízkemu tlaku nepociťujem potrebu si ju dať..

ivetlo
17. jan 2015

Mne lekár na ten tlak doporučil magnézium.

misickab3
17. jan 2015

Ja mam s tym tiez problem, ale od zaciatku tehu som vysadila kavu....Ja som sa docitala, ale neviem ci to plati na kazdy organizmus- nie som lekar, no mne to trocha aj zabera- davam si viac napojov s obsahom vitaminu C- vascinou 100% dzusy, snazim sa aby neboli z koncentratov- pomarancove, multivitaminove...a aspon kratko si zacvicit...par drepov.

bonaqa2013
17. jan 2015

ja som mala nízky tlak pri tehu. niekedy ma lekárka poslala napiť sa vody na WC, chvíľku počkala a pokračovala vo vyšetrovaní. Kávu som nepila, ani nepijem - potom mi je nevoľno. Odporúčala mi veľa piť tekutín - stačí voda. alebo má niekto hneď zrána poriadne nasr.... Aj to zvýši tlak.

kacka18
18. jan 2015

Treba zvýšiť príjem, najlepšie čistá voda. Po sladkých nápojoch prudko stúpa a klesá cukor v krvi,po čom môžu byť nevoľnosti,unava. Ja tiez zvyknem šumivé magnezko,ale snažím sa skôr vodu.Niekedy je to, ble...🙂

tamarka9
18. jan 2015

magnezium znizuje tlak, na to pozor...ja mam tiez cele tehu nizky tlak, tocaky hlavy, kavu nemozem, lebo mam z nej silnu kyselinu, takze detto odporucala lekarka len vela pit, hlavne teda voda...viem ze zo zdravotneho hladiska je ovela lepsie mat nizky tlak ako vysoky, ale islo mi na nervy ze si nemam cim pomoct ked mi prislo blbo, no asi to ozaj treba len vydrzat. Drzim palce 😉

kacka18
18. jan 2015

@tamarka9 Magnézium znižuje vysoký tlak. Ale nie nízky, ustaluje výkyvy.

lauderdale
18. jan 2015

@poohie na tlak mi pomaha cvikla. a proti unave cerstvy vzduch 🙂

tamarka9
18. jan 2015

@kacka18 no ked myslis...ja som zdravotnik s farmaceutickou praxou, magnezko by som pri nizkom tlaku urcite neodporucala, max 500 mg davku denne, ale aj to by som si premyslela...

kvietok173
18. jan 2015

@ivetlo no magnézium a nizky tlak ti teda urcite nedal!!!!!!!!!!!!!!! Ten znizuje tlak. Ja som v tehu bravala aj infuzne a hneď nato mi sestricky zalievali kavu lebo som odpadavala.

kvietok173
18. jan 2015

@poohie zazvor, cesnak???

ivca82
18. jan 2015

@poohie ako ti už poradili, hlavne tekutiny, ak ti káva nechutí, skús s veľa mliekom. Nízky tlak mám dlho, v prvom tehu som kávu nepila, bolo mi po nej zle, ale tlak som mala nízky, tak len tekutiny a magnézko som brala aj ja, i keď nie na tlak. Ale v žiadnom prípade cesnak!! ten ti tlak poriadne zníži.

atrami
18. jan 2015

Hlavne tekutiny, poraď sa s lekárom, ja som bola aj na rizikovom,

meluela
18. jan 2015

@poohie mne doktorka poradila pohar vina ... no pomyslela som si svoje a kupila som si radsej fatru 😀

kacka18
18. jan 2015

@tamarka9 Ok beriem. Ale myslim že jeden šumak v rámci prijmu tekutín Ti tlak nejak už nezníži.

poohie
autor
18. jan 2015

dakujem vsetkym za rady.
dnes som to ustala s ciernym cajom. kiez by to tak slo. ale pochybujem...
vela pit, to je mi jasne, ale to pomoze akurat na to, aby som neodpadla, ale hlava zvykne priserne boliet bez tej kavy.
@kvietok173 o cesnaku praveze viem, ze vraj znizuje tlak. presne takyto nejaky tip som hladala, len opacneho efektu. nieco prirodzene, obycajne, co navyse neskodi v tehotenstve.
@ivca82 ja som kavu uz aj normalne pila s vela mliekom 🙂 teraz ju nemozem uz ani citit, ani si ju predstavit, takze nejdem to uz skusat, nech sa mi nezhnusi na dlhsie ako len tych par tyzdnov 🙂

tamarka9
19. jan 2015

@kacka18 to si ani ja nemyslim, ono su rozne sily,ale v sumakoch toho asi nie je vela a zase magnezko sa uplne vylucit neda, je potrebne, len sa nim netreba dopovat navyse, ked je nizky tlak.

tichanska1
19. jan 2015

Mne povedal doki, že si môžem dať deci červeného vínka denne. Poctivo som to dodržiavala 🙂. A mám krásneho, zdravého syna 🙂

rose32
19. jan 2015

Na nizky tlak?ja mam od14rok.tak je dobra vitakava,pokial si chudokrvna tak na vecer pred spanim cervene vinko 1dcl.ale radsej zajdi doktorovi.kazda to ma inak s tlakom

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre