Čo mi pomôže na bolestivé žily na nohách?

hababa
2. okt 2013

Ahojte, ak máte skúsenosti, som v 18 tt. Asi pred mesiacom mi praskla žila (cieva?) na nohe vzadu v oblasti kolena, utekala som s tym na pohotovosť, štípalo ma to, urobila sa mi veľka modrina. Kazali mi davať na to len Heparoid masť. Odvtedy ma tie žily bolia, su velmi viditelne, aj ked modrina sa vstrebala. Celkovo mam pocit slabosti v nohach, take trpnutie, a bolesti žíl. Mali ste niečo podobné? Čo možem očakávať ďalej a ako si môžem pomocť? Ďakujem za rady.... Inak mame krčové žily v rodine, brala som do 16 tt Duphaston, neviem ci to mohlo mat nejaky vplyv.

imanuel
2. okt 2013

Ahoj, na modriny je Heparoid fajn, myslím však, že potrebuješ podporiť steny žíl, existuje teraz veľmi veľa liekov na prírodnej báze na podporu stien žíl. Vyskúšala som toho dosť, najlepšie zloženie, to môžeš aj v tehotenstve sú tabletky Varivenol, je to zložením Detralex, má však + zložku proti opuchom nôh, v tehotenstve ho môžeš užívať. V lekárňach sú teraz výhodné balenia, 120tablit za 17-18eur, berú sa dve tabletky denne, tak to máš na dva mesiace. Má to veľmi dobrý efekt. + skús si v lekárni objednať ak môžem poradiť, 70den XXL alebo XL pančuchy Maxis relax, obliekaj si ich už ráno na posteli, pred zaťažením nôh, sú veľmi dobré, nie veľmi sťahujúce, tak akurát sú tuhšie. Mne sa počas troch tehotenstiev tiež žily zhoršily, je to záťaž, určite by som tomu osobne venovala pozornosť... No a samozrejme, nohy si vykladaj keď len sa to dá do zvýšenej polohy, aspoň po 15 min. Prípadne sa pýtaj na vyšetrenie žíl k Angiologičke, tam ti premerajú tlak v žilách špeciálnym prístrojom, možno pošlú na sono žíl, aspoň budeš vedieť, v akom sú stave. ( aj jedno aj druhé vyšetrenie som absolvovala, je to v pohode) Veď ti iste aj iné babenky niečo ešte poradia... 😉 😉 😉

milli30
2. okt 2013

Súhlasím čo napísala mamička imanuel.dobrý je varivenol.mne ho odporučila doktorka miesto detralexu.je i troška lacnejší a má dokonca viacej zložiek ktoré pomáhajú na žily.pančuchy si tiež dávajte.ale určite to nepodceňujte a pytajte sa na hematologiu a potom na sono ciev.ja som mala hlboký zápal žil a pri obidvoch tehu som si musela pichať i fraxiparin a pančuchy boli nutnosť a dokonca som ich musela mať i pri pôrode.a teraz som 13tt a už mám znova nachystane injekcie.tým chranite bábätko.ja byť vami tak skocim na hematologiu za to nič nedáte.držte sa.

m_ij_ka
3. okt 2013

varixinal je tiež dobrý

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre