Čo mám robiť keď som tehotná a mám 37 teplotu?

pancake
25. aug 2010

dobry den, chcela by som vediet ci musim ist k doktorovi ked mam zvysenu teplotu 37,2 a citim sa zle. bolia ma usi a zuby ale to len z tej zvysenej teploty.
nestacilo by mi iba sa vypotit a dat si paralen? musim ist k dr? a ku komu vlastne ist? gynekologovi, alebo obvodnemu??

junovka
25. aug 2010

radsej ist k lekarovi ako potom lutovat, a staci ked zajdes k obvodakovi 😉

nika251
25. aug 2010

Ahoj. Teplota do 38 C este babatku neublizi, ale vyssia uz moc dobra v tehu nie je. Vypotit sa- to asi nie je dobry napad v tehotenstve.Rovnako ako lieky. Asi by som isla na tvojom mieste rovno k Dr. nech sa to nezhorsi- ta teplota. Ak potrebujes lieky, nech ti ich nasadi obvodak. Ak nebude viediet ake, nech sa poradi s tvojim gynekologom (moj to tak urobil). Ako liek si mozes dat bezpecne iba paralen alebo lieky na paralenovej baze (nie ibalgin, coldrex a pod.)

qwerty01
25. aug 2010

aj ja by som radsej isla, nikdy nevies ci ti nieco nie je a moze sa ti zvysit, istota je istota

juliakocka
25. aug 2010

...k lekarovi chod......ved teraz je najdolezitejsie tvoje zdravie, aby aj bábo bolo zdravučke .....

ivka12
25. aug 2010

aj ja mavam posledne dni tepltou 37,2-3.....hlavne vecer, boli ma cele telo akoby chripka,ale rano je to oki.....je to mozno z unavy,kedze nase telo teraz viac pracuje,ked sme tehu......ale daj vediet co ti povedala dokina....

stanuskaa
25. aug 2010

ahojte, aj ja som mávala teplotku tak 37,0 - 37,3 pomohol mi oddych v postielke, a keď už to bolo tých 37,3 stav keď som umierala tak som si dala studenú sprchu, cca o týždeň už som bola oki, do 38 by sa nemali papať žiadne pirulky, som zvedavá čo povie qwertyna doki

beruska.zuzanka
25. aug 2010

isto bež k lekárovi, ja som sa dostávala z chrípky potom mesiac minulý rok v lete a nič príjemnéto nebolo... tak bež bež, za to nič nedáš 😉

oacka
25. aug 2010

ja som mala 37 teplotu dosť často a nijako som to neriešila....ale radšej k lekárovi zájdi,mne na začiatku tehu našli v tele zápal.

tara
25. aug 2010

Zvysena teplota v tehotenstve je v poriadku, ked je max do 37,5 st. Telo pracuje na maximum a teplota je vtedy bezna. Samo sa to upravi v neskorsom tyzdni. Ked je uz vyssia moze signalizovat nejaky zapal. Celkovo teplota do 38 st. sa nijako neriesi, telo samo bojuje a je to indikator toho, ze imunita pracuje ako ma. Ked je uz viac ako 38 st., su potrebne lieky na potlacenie teploty. 😉

gabrielos
25. aug 2010

..tiež som sa liečila z chripky už treti raz čo som tehotna...mala som 37,3 a bolesti uši a hlavy,,a doki povedal do teploty-38 nič ine len ležat a vitaminy...ale dala som si na noc aj paralen lebo velmi bolela hlava.. 😒

alexandrah
25. aug 2010

ja si myslim, ze 37.2 nie je ziadna veda, to este neni ani poriadna teplota, paralen je bezpecny, daj si keby ta veljmi hlava bolela, ale inak akoze od teploty, kym nemas nejakych 37.8 si nedavaj ... a urcite k obvodakovi, ak uz, gynekolog s tym nic nema ... ak by ti to neprechadzalo, nech ti spravia krvny obraz, ci nemas v tele zapal ... ja som napr. mala zapaleny zub ... ani o tom clovek nevie ... ale moze to byt naozaj len z tehu, telo pracuje na maximum, ja by som z toho velku vedu nerobila ... neni to ziadna choroba ...

evelin86
6. mar 2011

ahojte poradi mi niekto som z toho na nevy mam teplotu uz druhy den za sebou 37 mozem byt tehu

ellit
7. mar 2011

v tehotenstve mozete Paralen...ja som tak vylezala chripku pri prvom. Nic ine. Este homeopatia sa moze. Oscilo, corizalia...

lyongirl
7. mar 2011

a dopovať sa vitamínom C - 50mg/na kg, pri chorobe aj viac, koľko telo znesie, pokiaľ nie je hnačka, to čo nespracuje sa aj tak vylúči...

anjelicek26
7. mar 2011

Baby toto je otazka z augusta... to babo je uz dva mesiace na svete 😝

jarunka111
7. mar 2011

a možno radili evelin86

mata.g
8. okt 2012

ahojte. Som na zaciatku tehotenstva (3tt) a mam teplotu 37,6 °C (asi zo zapalenej mandle). Ako casto si mozem dat Paralen? Mozem ho brat 1x za den kazdy den? Samozrejme planujem ist k obvodnej, ale predsa prosim o radu. Pomôže mi v zime na takéto prechladnutie Oscilo?

anicka1984
3. jan 2013

ahojte baby som v 13tt a akurát mám asi slabšie prechladnutie alebo chrípku teplotu som mala večer 37,5 a pila som len čaj a potila sa pod perinou, ale dnes ráno už mi nebolo nič a ani teplotu nemám .ale cítim sa slabšie myslíte, že to bude mať dáky zlý vplyv na bábo troška sa bojím...máte s tým dáke skúsenosti ??

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
klaudiamiro
7. apr 2019

Ahojte.poradi mi niekto?sov 33tt.a už druhý deň mám teploty 37.a dnes 37.7.dotoho aj hrdlo.kolko krát denne môžem Paralen .dakujem

olivs1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre