Čo jesť deň pred odberom u diabetológa?

clementine171
3. nov 2018

Ahojte. Chcela by som sa poradit. Vysli mi hodnoty nad normu pri glukozovom teste. V pondelok idem prvykrat preto na diabetologiu,mam prist nalacno ze mi spravia odber z prsta, potom sa najem a potom odber zas.
Chcem sa opytat ake jedlo si dat vecer pred vysetrenim.a potom aj na tie ranajky medzi odbermi. Googlila som nejake info o diete co sa odporuca pri tehu cukrovke, ale neviem ci to uz pred prvym vysetrenim ponat tak prisne. Tych par dni co viem ze boli zle vysledky sa snazim jest dietnejsie, ale zas uplne radikalne som este na to nenaskocila,chcem pocut najskor info aj od dr, nie len mudre rady z netu.
Ide mi hlavne o to, aby tie vysledky odberu boli relevantne,nie poznacene nejakym zle zvolenym jedlom den vopred.
Na OGTT teste som mala zvysenu len hodnotu nalacno (mala som 5.8) po dvoch hodinach bola v ramci normy (7.4) a vecer vopred som neodolala na navstebve a dala som si jeden coko bonbon,tak mi teraz vrta v hlave ci som si tu zvysenu hodnotu nezapricinila sama a nechcem zas urobit daku chybu.  Dakujem za odpovede.

ivkazba
3. nov 2018

@clementine171 jedz tak ako ješ normálne, aby si nemala skreslený výsledok

teaha
3. nov 2018

@clementine171 pokial viem tak je uplne zbytocne jest zdravo den pred vysetrenim cukru aby ukazalo zle vysledky. Vysledky ukaze z cca troch poslednych mesiacov, take nieco nam raz jeden lekar hovoril, ze ludia nevedia tie vysledky oklamat 🙂 takze v pohode jedz to co vzdy

ajka0207
4. nov 2018

@teaha no ja teda neviem naisto ale ja som jedla vecer pred odberom vela sladkeho a vysledky spm mala zhorsene, ale potom sa to uz nikdy nezopakovalo a aj doktorka povedala, ze to bolo z tej vecere

clementine171
autor
6. nov 2018

Dakujem vsetkym za odpovede. Jedla som normalne, len teda som si radsej nedala ziadnu sladkost. Vysledky boli v norme.
@teaha a @ajka0207 v podstate mate pravdu obe. Dr mi to vysvetlila tak ze oni robia odber nalacno z prsta, ten ukazuje aktualny stav cukru v krvi a ten je scasti ovplyvneny tym co clovek den pred odberom jedol. A potom existuje este podrobnejsi odber,ten sa robi uz zo zily a ukazuje nejake naviazanie cukru na krvinky resp ja som to z toho jej popisu tak pochopila. A ten odzrkadluje dlhodoby cca trojmesacny vyvoj cukru v organizme.
Kedze ja som mala ogtt vysledok nalacno len kusok nad normu a aj tento rychly odber z prsta u nej vysiel ok, nabuduce mi urobia ten rozsiahlejsi test aby videla stav za posledne tri mesiace aby vedela posudit ci vlastne mam problem s cukrom alebo zhodou okolnosti akurat pri tom glukozovom teste moje telo bolo nejak rozhodene nevhodnou stravou den predtym.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre