Čo je s jazvou po mojej sekcii?

9. feb 2023

Zdravím som necelé 2 mesiace po sekcii a som tehotná... Keď sme prišli domov mala som tenkú bledú zahojenu čiarku a teraz je to takto. Môže to byť za to, že som tehotná a kvôli tomu sa zdurila? .... Prípadne aké sú príznaky ak by bol zápal? Ďakujem

kitycat
9. feb 2023

Tak, neodporuca sa aspon rok neotehotniet po cisarskom.. Spytaj sa doktora... Povedala by som, ze sa ti roztahuje.. A ktovie ako ti vyzera vo vnutri. Rzptura ti nic nehovori?

trgypadl
9. feb 2023

Jazva sa Ti hoji zrejme keloidom, a ak je to fakt, ze si po sekcii 2 mesiace davala by som si velky pozor na seba, a akekoľvek vyrazne bolesti riesila s gynekologom, urcite Ta poucili, ze po sekcii je taky kratky interval velke riziko

markaterka
9. feb 2023

Toto rieš s gynekológom a zostala si veľmi rýchlo tehotná po sekcii.

jankamiskova
9. feb 2023

Zaujímavé, ze mate rez takto do hora vertikálne robený...bola som v tom, ze sa robia už len horizontálne rezy...mne po sekcii povedali- pol roka neotehotniet....no za to mám známu, ktorá už má po 50ke a veru mala takýto istý rez a o 11 mesiacov po sekcii rodila prirodzene a bez problémov....potom ešte dvakrát spontánne...takže ziaden strach ...len by som sa čím skôr ukázala na gynde pre istotu ...nech to dobre dopadne 🙏

trgypadl
9. feb 2023

@jankamiskova ak sa robi tzv maly cisarsky rez,v skorych štádiách, tak rez je takyto

luccija
9. feb 2023

To vyzerá ako keloidna jazva

autor
9. feb 2023

@jankamiskova musela som mať cisársky rez na tento spôsob lebo som mala na vaječniku nezhubný nádor... Malá sa mala narodil až o mesiac

zuzuliennka1
9. feb 2023

2 mesiace po sekcii tehotna - to je obrovske riziko.
na tvojom mieste by som hned utekala za gynekologom

nevenka
9. feb 2023

To ako fakt? Necele 2 mesiace po sekcii dalsie tehotenstvo??? Dobre citam?
Ja som rodila pred 5,5 tyzdnom, klasicky, rychlo, bez komplikacii, tak ma boli podvozok, hoci ani sita som nebola, kosti, klby, vaziva, ze ledva vstanem z lahu. Ani sex este nebol, lebo cakam na koniec sestonedelia a kontrolu u gyn., to kedy ste stihli???

fiafia
9. feb 2023

Tak toto je obrovské riziko pre teba a dieťa. Tie lehoty na nieco slúžia a po cisárskom minimálne rok odporúčajú počkať. Nesudim ale som prekvapená z toľkej nezodpovednosti.

any_soj
9. feb 2023

@kitycat ja len že ak je 2 mesiace po sekcií, tak nemôže byť tehotná viac ako pár týždňov, čo neexistuje pri tej veľkosti maternice a dieťaťa, aby sa už roztahovala jazva.
Autorka - keď si mala jazvu už tenkú bledú, tak toto isto nie je ok, môže to byt zápal, dala by som to hneď skontrolovať. Ja som mala zápal, ale pár dní po sekcií. Zväčšili sa mi bolesti pri pohybe, teplota, a aj taký kopček sa mi spravil (pod kožou našli hnis), scervenela jazva.

autor
9. feb 2023

@nevenka 3 týždne pred tým ako malo končiť šestonedelie sme mali pohlavný styk nakoľko sme vždy boli zvyknutý ho mať každý deň aj 3 krát za deň aj počas tehotenstva a aj počas šestonedelia. Sme tak založení

evelyn246246
9. feb 2023

.. je to klasicka keloidna jazva..koza sa natahuje ...natierat kremom, napriklad od la roche posay tusim cicaplast ... ale samozrejme ukazat sa svojmu gynekologovi, pretoze vnutorne to moze byt ine ..opytaj sa ho na vhodny krem ..

nevenka
9. feb 2023

@autorka kazdopadne, mne je to jedno, ako "ste zalozeni", aj moj muz by sexoval aj 3x za den, ale ked ma zena rizikove teho a zakaz sexu od gynekologa, tak co? A tych 6 tyzdnov nie je pre srandu, vsetko sa musi zahojit. Hoci si aj nerodila vaginalne, vazy, tkaniva, celkovo maternica a uz duplom, ked bolo rozrezanych niekolko vrstiev pocnuc kozou a konciac stenou matenice. Pozri si, kolko vrstiev brusnej dutine Ti rezali a sili...Moj muz mal prisny zakaz akokolvek sa namahat, a to bol LEN po laparo operacii zlcnika, nie klasicky rez. Bol PN 2 mesiace a nesmel nic tazke dvihat, napriklad, nenamahat sa. Je to nezodpovedne a este bez ochrany. A teraz sa budes cudovat, co sa robi s jazvou? Toto nebude len na povrchu problem, ale ovela hlbsie. Boze moj. Vsak su aj ine metody, ako muza uspokojit...
No nic, ja som sa len chcela uistit, ze to nie je nejaky preklep alebo co a uz viem, ze nie je.
Ak chces radu - smer lekar. Bola by som fakt zvedava, co on na to teda...🤔.

nevenka
9. feb 2023

@fiafia no 3 tyzdne po sekcii mat sex, navyse bez ochrany - ja sa strasne cudujem teda...
No mne konci sestonedelie buduci tyzden a este stale trochu krvacam, tak viem, ze radsej este pockat, navyse ma vsetko taha, boli tam dolu, svaly, kosti...Akoze toto je individualne, jasne, ale po sekcii si hento neviem absolutne predstavit.
Mna ani nesili vobec a po tretom dietati sme to skusili po 5 tyzdnoch a nic moc. Aka slast to musi po 3 tyzdnoch byt, au...Len sa tak zamyslam a vztahujem to na seba, ze teda si to neviem ani predstavit...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre