Clotrimazol v 12. týždni

zuzka71291
30. mar 2016

Ahojte baby,prosim vas,mate niektora skusenosti s vaginalnymi tabletami clotrimazol v 12tt? Mne ich predali v lekarni namiesto Candibene,ze ten sa uz nevyraba a maju tu istu ucinnu latku. Ja som si ich este nedala,riesila som to len vyplachom,ale mam pocit,ze ten nepomaha,tak ci ich niektora z vas pouzivala...mojej dr sa uz dnes nedovolam...

kacusik69
30. mar 2016

Klotrimazol je ucinna latka Candibene, takze Klotrimazol ako-taky by mal byt v tom pripade ok... ja som ho mala tiez miesto Candibene, ale teda nie v tehotenstve...

zuzka71291
autor
30. mar 2016

Presne to mi povedali v lekarni,ze ucinna latka je ta ista,ze ked mi dala dr candibene,tak mozem clotrimazol.tak hadamm ano.

zuzka1008
30. mar 2016

clotrimazol mast ked som mala naposledy uz davnejsie bola na lekarsky predpis, neviete ci sa daco nezmenilo?

zuzka71291
autor
30. mar 2016

@zuzka1008 aj teraz boli na predpis.cipky aspon,mast nwm.

kacusik69
30. mar 2016

co som citala na adcc (ak nepoznas daj do googlu adcc a nazov lieku) je tam kontraindikacia v 1. trimestri a ze sa nemoze uzivat v 2. a 3. trimestri... skus este popozerat ked tak...
@zuzka1008 mast je myslim volnopredajna, len cipky nie... ale nie som si 100% ista (cipky su isto na predpis)

zuzka71291
autor
30. mar 2016

@kacusik69 nemohla by si mi to vysvetlit,prosim? Co znamena presne kontraindikacia? To ze som v letaku citala,ze v prvych troch mesiacoch pouzit len v obzvlast zavaznych pripadoch.tak ja terax nwm.

kacusik69
30. mar 2016

@zuzka71291 kontraindikacie su dovody pre ktore/v ktorych moze byt liek pouzity len, ako pises, v zavaznych pripadoch po odporuceni lekara, resp. nemozu byt pouzite vobec (v tehotenstve preto, lebo moze napr. uskodit plodu, niektore lieky zase nemozu byt uzivane sucasne lebo navzajom ovplyvnuju ucinky atd. - to len priklad)

svagor je lekarnik, je dnes aj u nas, len sa isli prejst so segrou, mozem sa ho skusit este spytat... ale ak si nie si ista asi pockaj radsej do zajtra a zavolaj lekarke... ono klotrimazol je samotne liecivo, ktore obsahuje aj Candibene, ako uz bolo napisane, ale ked som si pozrela na tom adcc pribalove letaky, pri Candibene nebolo napisane uplne to iste ako pri Clotrimazole... ties by som si asi nebola uplne ista...

zuzka71291
autor
30. mar 2016

Budm ti velmi vdacna,ked sa opytas.DAKUJEM!😊

zuzka71291
autor
30. mar 2016

@kacusik69 budem ti velmi vdacna,ked sa opytas.DAKUJEM!!! 😊

kacusik69
30. mar 2016

@zuzka71291 hned ako pridu sa spytam a napisem

kacusik69
30. mar 2016

@zuzka71291 Candibene este robia, len je nejaky vypadok, ale povedal ze je to genericka nahrada, resp. original liecivo, takze by to vadit nemalo... je teda uz len na tebe ci skusis, alebo radsej pockas a spytas sa rano lekarky...

migelka
30. mar 2016

Mne predpisal doktor clotrimazol tiez okolo 12 tyzdna, takze asi to nebude problem..

misaatko
30. mar 2016

Ja som clotrimazol uzivala pocas tehotenstva 3krat. 13tt, 25tt a v 38. Ten posledny krat som tiez mala podobny problem namiesto clotrimazolu mi dali canesten. Ten tiez obsahuje rovnaku ucinnu latku. 1 trimester by sa naozaj nemal uzivat a tak uz si na konci. Lepsie preliecit kvoli tvojmu a malickeho zdraviu.

kacusik69
30. mar 2016

@misaatko Clotrimazol je podla pribalovehu letaku zakazany v 2. a 3. trimestri, resp. neodporuca sa... teda aspon tak sa tam pise...

misaatko
30. mar 2016

Ja som si asi zle pametala ten 1trimester. Tak mala som to na predpis po vysetreni gynekologom tak asi vedel co robi. Nevadi, uz to mame za sebou. Malinky je zdravy, maminka tiez od vtedy uz mam pokoj 😃

misaatko
30. mar 2016

@kacusik69 akurat pozeram pribalovy letak a je to tak ako som pisala, vyhnut sa mu treba pocas prvych trlch mesiacov tehotenstva a nesmie sa iba pocas dojcenia. Tak isto aj canesten

kacusik69
30. mar 2016

@misaatko no ved jasne, ked to dr. predpisal tak je to ine... ale tu je pisane ze kontraindikovany v prvom a v 2. a 3. sa neodporuca https://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/cl...

je tam aj pribalovy, tam sa pise o prvom trimestri...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre