Ahojte, od dnes si mam pichať Clexane. Lekárka mi vravela, že to môžem do stehna, do podbruška alebo do ramena. Kde to najmenej bolí? Do podbruška sa asi neodvážim 😥 baby, podporte ma, že to nie je nič strašné 😔
@gabika4 Pytala som sa doktora, ked si dalsie predpisoval a povedal, ze do brucha to najmenej boli. Ideal ak ty drzis kozu a niekto iny picha, pride mi to na psychiku lahsie. Mne picha manzel, niekedy necitim bolest, niekedy piche a niekedy to stipe pri vypustani roztoku 🤷🏻♀️ Da sa to vydrzat, je to zvyk ☺️
@pinaofina keď ja si tam nejako neviem nahmatať kožu, dosť som teraz schudla 😢 a to musí byť úplne že oblasť podbruška alebo stačí to pár centimetrov pod pupíkom, teda jedinú faldičku čo viem nájsť 😅...a ešte jedna otázočka, to mám celú tu ihlu zapichnúť? asi áno, ale pre istotu sa pýtam...
ano celu ju treba zapichnut a ak nemas dost tuku na bruchu, tak mozes aj boky ako je oblast nohaviciek na boku a ak ani tam nie, tak sa picha nie v 90• ale 45• uhle pod kozu, mna osobne to najviac bolelo do ruky a najmenej do brucha a pichala som si ich stovky, som fakt rada, ze to nam za sebou 🙂 isto to prezijes
oblas pod pupkom nie, picha sa nalavo alebo napravo od pupka
@gabika4 Ahoj, naozaj sa neboj. Ja si picham od 26tt, a naozaj to nieje take hrozné. Ja si od začiatku picham do brucha. Spravim si lavou rukou taku kožnu riasu (stlačím kožu k sebe) a pichnem kolmo ihlu az na doraz, odporcam tak rýchlejšie a potom stlacim aby všetka tekutina vošla, tak pomalsie. Niekedy sa mi podarí že to skoro necitim 🙂 nezlakni sa ale môžu vzniknut modrinky. Drzim palce a no stress 🍀
Brucho, na stehne často trafím zilku a v ramene je to tebe samej nepraktické a tiez dost boli.
Ak mas trosku sunecky okolo pupka, tak tam. Chyt medzi prsty kozu a pichni. Asi 3cm od pupka pichaj. Neboj, nie je to nic 🙂
@pinaofina bohužiaľ nemala som príbalový leták, keďže mi lekárka dala otvorené balenie po nejakej pacientke...ale už mám pichnuté...ja som 3/4 hodiny vystrájala, nakoniec mi ju pichol manžel do brucha 😀...našla som si na nete podobný obrázok a hľadala som to správne miesto, ale i tak to riadne zaštípalo...ale musela som sedieť a trošku byť naklonená, lebo som nemohla si chytiť faldik, keď som dosť schudla...po stojačky by som to nedala 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@gabika4 do brucha to boli najmenej a do stehna najviac