Clexane injekcie

gabika4
10. nov 2021

Ahojte, od dnes si mam pichať Clexane. Lekárka mi vravela, že to môžem do stehna, do podbruška alebo do ramena. Kde to najmenej bolí? Do podbruška sa asi neodvážim 😥 baby, podporte ma, že to nie je nič strašné 😔

jaja8_9
10. nov 2021

@gabika4 do brucha to boli najmenej a do stehna najviac

vanda323
10. nov 2021

@gabika4 Ja som mala fraxiparin, a do ramena

pinaofina
10. nov 2021

@gabika4 Pytala som sa doktora, ked si dalsie predpisoval a povedal, ze do brucha to najmenej boli. Ideal ak ty drzis kozu a niekto iny picha, pride mi to na psychiku lahsie. Mne picha manzel, niekedy necitim bolest, niekedy piche a niekedy to stipe pri vypustani roztoku 🤷🏻‍♀️ Da sa to vydrzat, je to zvyk ☺️

gabika4
autor
10. nov 2021

@pinaofina keď ja si tam nejako neviem nahmatať kožu, dosť som teraz schudla 😢 a to musí byť úplne že oblasť podbruška alebo stačí to pár centimetrov pod pupíkom, teda jedinú faldičku čo viem nájsť 😅...a ešte jedna otázočka, to mám celú tu ihlu zapichnúť? asi áno, ale pre istotu sa pýtam...

petamich
10. nov 2021

ano celu ju treba zapichnut a ak nemas dost tuku na bruchu, tak mozes aj boky ako je oblast nohaviciek na boku a ak ani tam nie, tak sa picha nie v 90• ale 45• uhle pod kozu, mna osobne to najviac bolelo do ruky a najmenej do brucha a pichala som si ich stovky, som fakt rada, ze to nam za sebou 🙂 isto to prezijes

oblas pod pupkom nie, picha sa nalavo alebo napravo od pupka

luci_ba
10. nov 2021

@gabika4 Ahoj, naozaj sa neboj. Ja si picham od 26tt, a naozaj to nieje take hrozné. Ja si od začiatku picham do brucha. Spravim si lavou rukou taku kožnu riasu (stlačím kožu k sebe) a pichnem kolmo ihlu az na doraz, odporcam tak rýchlejšie a potom stlacim aby všetka tekutina vošla, tak pomalsie. Niekedy sa mi podarí že to skoro necitim 🙂 nezlakni sa ale môžu vzniknut modrinky. Drzim palce a no stress 🍀

pinaofina
10. nov 2021

@gabika4 praveze ani nie pod pupkom ale po stranach, cca 5cm od pupku. V pribalovom letaku to nie je nakreslene?

pinaofina
10. nov 2021

@gabika4 teda aj pod aj strany, ale 5 cm od pupka by to malo byt aspon

sasanka605
10. nov 2021

Brucho, na stehne často trafím zilku a v ramene je to tebe samej nepraktické a tiez dost boli.

janba
10. nov 2021

Ak mas trosku sunecky okolo pupka, tak tam. Chyt medzi prsty kozu a pichni. Asi 3cm od pupka pichaj. Neboj, nie je to nic 🙂

gabika4
autor
10. nov 2021

@pinaofina bohužiaľ nemala som príbalový leták, keďže mi lekárka dala otvorené balenie po nejakej pacientke...ale už mám pichnuté...ja som 3/4 hodiny vystrájala, nakoniec mi ju pichol manžel do brucha 😀...našla som si na nete podobný obrázok a hľadala som to správne miesto, ale i tak to riadne zaštípalo...ale musela som sedieť a trošku byť naklonená, lebo som nemohla si chytiť faldik, keď som dosť schudla...po stojačky by som to nedala 😀

pinaofina
10. nov 2021

@gabika4 no ja mam nastastie po stimulacii faldik fajny, tak sa mi lahko chyta 😂 to sa inak ani nema robit postojacky 😬 bud sediet alebo lezat

michaela9751
10. nov 2021

Ja si tiež picham do brucha asi cca 5 cm od pupku po sediacky a nieje to nič strašne ☺️ Iba keď nahodov trafím zle alebo čo tak to trosku zabolí ale inak je to ok
A hematologicka mi dala aj leták kde je znázornené kde si to pichat

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre