Babulky ktoré ste si pichali injekcie počas tehotenstva , clexan slebo frax alebo hocičo iné
Aký ste mali rozdiel medzi injekciou a pôrodom. A krvácanie bolo aké ? Neviem či to sem patrí ale ďakujem za každú odpoved
@leus22 ja som si pichala 0,8ml rano aj vecer.mala som trombozu.. museli ma hospitalizovat a cele 2 dni pred porodom uz mi nepichali.porod bol vyvolavany, bez epiduralky,bez nicoho.krvacala som tak, ze nevideli kde siju.ale nebolo to ani na transfuziu.nemusis sa bat, predpokladam ze chodis do rizikovej poradne, takze o tebe vedia a su pripraveni
@leus22 Aha, no podla mna to moze mat vplyv na silenejsie krvacanie. Ja som dosla pred polnocou, ze som zacala krvacat (den po termine) a uz lekar vravel, ze uz si nemam pichat. Porodila som na druhy den vecer. Pocas porodu nebol problem s krvacanim. Ale zas ja som si uz posledne dni vobec nepichala, lebo ked som si depilovala nohy, tak sa mi brutalne modriny porobili na stehnach, co sa mi nikdy predtym nestalo, tak som sa radila s inym lekarom a ten mi vravel, ze ja som ani vobec nemala vysledky krvi take, ze by som si mala pichat Clexan. Ze trosku co mi vybehli mikrozrazeniny, tak to je normalne, kedze pred porodom sa uz telo pripravuje, aby nevykrvacalo.
@dorinecka45 ja si picham 1x večer 0,4ml
Nechodím na rizikové poradne vôbec
Keď som sa pýtala hemato povedala mi že nemám byt z toho v strese ale odpoved na otázku mi nedala
@leus22 jaaaj tak to nemas ani len terapeuticku davku, skor len taku ze pre istotu...ja mam fv leiden, a trombozu som dostala hned v 14tom tyzdni,takze som si musela pichat az do 6to nedelia.len 2dni pred porodom mi to vysadili a po porode hned zas nasadili.a to ma sledovalu tie 2 dni.len ja som mala konske davky ozaj.mne aj dasna krvacali len pri beznom cisteni.bolo to hrozne, 2x denne si pichat.ku koncu som uz plakala vzdy ked mi zvonil budik na injekciu 😔 ale myslim ze ty sa nemusis nicoho obavat. Naozaj mas nizucku davku 😊
@dorinecka45 ďakujem 🤍 veľmi si ma ukludnila
@leus22 nemas za co ;) prajem vsetko dobre
Mala som plánovanú sekciu v PN a ešte večer (po hospitalizácii ) pred sekciou mi sestra nanútila Clexan, nechcela som ho už, pretože mi anestéziológ tvrdil, že deň pred sekciou si už Clexan nemám pichať keďže mi idú pichať do chrbtice spinál, aby to tam nezakrvácalo, ale sestra ma nútila aj keď som nechcela a pichla mi ju ona (vraj tak kázal lekár čo slúži), inak 5x som uviedla, že som alergická na Fraxiparine a pichám si Clexan a aj tak mi každý večer počas hospitalizácie po sekcii sestra priniesla Fraxiparine, musela som ju vždy upozorniť, že som alergická, potom povedala aha a priniesla Clexan...dodnes si o tom myslím svoje....
Naposledny vecer, pred planovanou sekciou. Mali mi robit o 9:00 ale bolo vela porodov. Tak sekcia bola az 13:50...krvavanie uplne ok
@leus22 to je preventivna davka a nemyslim si, ze to nejako ovplyvnuje krvacavost, po tromboze kedysi som si pichala konske davky Fraxiparinu a krvala som aj pri cisteni zubov a ked som sa len ihlou pichla tiez to bolo zaujimave 🙂 pri porode pohoda a dva dni pred uz mi nepichli ale tak ja som bola akutne hospitalizovana
bude to v poriadku 🙂
Ďakujem zienky , ste veľmi milé 🙂 veľa zdravicka prajem
@dominikak4 presne pre toto som si do nemocnice vzala svoje injekcie.strasne s niektorymi sestra.i.dokonca som.odmuetla aby mi to pichali oni.urazili sa ale pichala som si radsej sama.boli surove
@dorinecka45 mala som zopár injekcii, čo mi zostali z balenia, nové sa nedali vybrať kým som bola hospitalizovaná, už neviem prečo, a to čo som mala nestačilo na celý pobyt v nemocnici. Inak nosili ten faxiparine aj kým som svoje injekcie ešte mala. Neviem pripadalo mi to akoby ma ani nepočúvali, čo im hovorím. Niekedy keď si na to spomeniem, tak ma napadne, že ako sa toto mohlo diať, že čo keď dajú inému pacientovi niečo na čo je alergický, veď to môže byť v niektorých prípadoch život ohrozujúce.
@leus22 Rano v nemocnici mi pichli, doktor kazal vecer o 18.00 nepichat. Maly sa narodil o 19, krvacanie podla slov doktora bolo prekvapivo slabe (a to mi pichali 0,8 dva razy denne kvoli tromboze)
Ja som si pichla este o 21:00 clexane 0.4 a po polnoci som predcasne porodila. Ale porod bol aj napriek tomu ok, po par hodinach po porode som uz bola v pohode na nohach.
@leus22 cca 24h pred porodom. A nekrvacala som skoro vobec, absolutne to nemalo vplyv. Ten 12h odstup aj od epiduralu s najvacsou pravdepodobnostou stihnes. Ja ked som citila, ze uz moc tvrdne brucho a su mierne bolesti, tak som si ho uz nepichla a v pohode som to stihla 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@leus22 rano okolo7-8 pichal manzel a rodila som dalsi den 8.20 akutnou sekciou, vtedy som uz nepichala. Krvacanie tak normalne
V den porodu mi pichli az večer