Citlivosť na pachy v tehotenstve

27. feb 2021

Prosím Vás neviete mi poradiť niečo čo by mi pomohlo na citlivosť pachov? Som v druhom mesiaci.. Všetko, doslova všetko mi zapácha. V robote na napína nonstop. Do rúška si dávam voňavú vreckovku, pretože to mi ako tak zaberá. A to som bola tá čo rúško nemohla vystáť.. Zvraciam z toho aj 3x za deň. V robote je to najhoršie, celý deň mám slzy v očiach čo ma napína a po návrate domov mám taký žalúdok z celého dňa, že mi nechuti jesť. Samozrejme že niečo zjem, ale málo. Prídem domov, najprv je dobre ale môžem byť jedine v obývačke ktorá je spojená z kuchyňou. Inak mi zapácha a napína ma v spálni, v kúpeľni pretože mi zapácha aj avivaž. V spálni máme veci takže preto tam nevydržím lebo cítim avivaž. Dnes idem kúpiť novú 😭 všade máme osviežovače vzduchu také paličky ale aj tie už vadia.. Zapáchajú mi ľudia okolo, skrátka naozaj všetko. Robota bola mojím koníčkom, no teraz je to za trest. Neviete niečo čo by mi zabralo, pomohlo? Doktor spomínal lízatká proti nevoľnosti, ale to je len na nevoľnosť. Tiež hovoril že veľa krát zvraciam, spomenul aj nemocnicu... Ale citlivosti na pachy som mu spomenula len okrajovo, lebo to nebolo takéto ako teraz. Takže na to neporadil nič.. Stretla ste sa niektorá s niečím podobným? Ako ste toto pretrpeli?

mousegirl
27. feb 2021

Jediná pomoc je zbaviť sa veci čo ti vadia, aspoň doma. Avivaze, ocot, vonné tyčinky, mne vadili aj parfumy, manželovi som zakázala sa voňať lebo som to nemohla vystáť 😂a nejaký čas som nekupovala mäso všetkého druhu aj salámy lebo mi to v chladničke smrdelo... neboj bude o pár týždňov lepšie;)

ecko80
27. feb 2021

Ahoj, no mne pri oboch tehotenstvach nepomohlo na tu citlivost na pachy absolutne nic. To patri to k tomu. Avivaz nemozem citit doteraz, tak ju nepouzivam. Ak niekde zacitim avivaz, este vzdy mi navodi pocit nevolnosti ako v tehotenstve, a to som uz
vyse 10 mesiacov po porode. A presne, ak som si lahla do cerstvo prezlecenej postele, koniec🤢 Dr. povedal, ze to len pretrpiet. Drzim palce, vydrz

babovka2321
27. feb 2021

Aj mne tak pachla avivaz, ze tu konkretnu nemozem citit doteraz, aj ked mi uz pachy nevadia. Ale prvu polovicu tehotenstva mi smrdelo hadam vsetko, bylinky, paradajky, komplet vsetka kozmetika, muzov sampon na vlasy, deodorant, nemohoo vedla mna lahnut po sprche, lebo mi z neho prislo zle 😁 to len vydrzat, ono to prejde.

soleluna85
27. feb 2021

Mne chvilkovo pomahalo cuchat taku tu mentolovu tycinku do nosa, kolegyna z kancelarie sa napchavala cesnakom az tak,ze jej to smrdelo z koze...neskor som bola nutena kupit si taku tu aromu do zasuvky,co v urcitych intervaloch vystrekovala vonavku,len tam tiez tazko odhadnut,ci ta vona bude vyhovovat,kedze sa to v obchode cez obal nedalo vyskusat...

zuzinkka18
27. feb 2021

Ja mám to isté a niesim si istá ale trošku mi pomáha, aspoň si myslím 😀, alebo namyšlam 😀 cumľanie tých takých silno mentolovych cukríkov zelených z lidla to vždy zaberie aspoň na chvíľku 🙂 som v 3.mesiaci teraz

bebotka
27. feb 2021

Mne tak strašne vadila špajza keď som bola tehotná, akonáhle som tam vošla tak vtom som letela na záchod vracať, vždy mi musel muž vybrať ráno veci podľa toho, čo som chcela variť. raz tak malá chcela palacinky, muž v robote tak som tam vbehla s utierkou pri nose schmatla olej a upaľovala, ale prvá cesta bola do záchoda a keď som sa utierala ma napadlo, že som nezobrala lekvár, tak znovu ten istý postup, prešlo ma to až ku koncu tehotenstva hádam posledné dva mesiace mi to už tak nevadilo, ale stále som tam cítila ani neviem čo, ale muž ani mama nič necítili 🙂

zuzinkka18
27. feb 2021

@bebotka ja nemôžem otvárať chladničku 😀 to je moja nočná mora, keď ju musím otvoriť 😀 robím to tak, že zdržím dych, otvorím, rýchlo vyberiem, zatvorím a utekám preč....aj tak ma vždy napína aj teraz ako to píšem a predstavím si to 😀 😀

lenka7477
27. feb 2021

Ja som pri chalanoch nič nemusela z pachov riešiť- len chuť sa zmenila 🙂 , ale pri Lucke som nemohla cítiť mäso .....nie surové , ale akonáhle som začala niečo s ním robiť ...........musela som odstaviť z plameňa , otvoriť okno a už len muža navigovať , čo má robiť. jesť už som mohla 🙂 ale to štádium prípravy ........mi nerobilo dobre ..

alexka89
27. feb 2021

@bebotka 😅

rna
27. sep 2022

Ahoj. Ja mám opačný problém. Mám strašnú potrebu voňať všetko dačo, benzín, aviváž, laky vsekto možné. Drogéria a kozmetika vsekto by som nuchala. Najviac zo všetkého mi vonia práve benzín. Nemala som problém s napínanim a zvracaním vôbec.ne voňalo stále všetko a teraz v 8. Mesiaci je to veľmi výrazne hlavne nutkanie voňať benzín.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre