Ahojte, som po termíne, dali mi balónik na vyvolanie pôrodu tak cca pred hodinkou … ide o to, že kontrakcie / poslickov / stahy citim iba keď sa postavím z postele. Keď ležím tak nič, akonáhle sa postavím že idem na wc alebo tak, hneď začnem citit bolesť.
Je to ok ? Mám sa prechádzať ??? Rozbehne sa to potom skôr ? Ale nemám silu, najradšej by som len ležala
Odporucam lezat a spat ked sa ti da ..a cakat kym sa ti to nerozbehne samo ... mne dali balonik cca o 15 bo som sa ani po odteceni vody (cca o 7 rano) neotvarala a ja som furt chodila aby som to "podporila" ... kontrakcie pravidelne zacali az o polnoci a otvaranie trvalo do 6 rana ... takze som nic nespala (a uz poriadne ani noc predtym) ... a potom ked doslo finale som bola taka unavena ze som nevladala na nohach stat (dovtedy mi bolo lepsie predychavat kontrakcie v stoji) ...a tlacenie bolo strasne namahave pre mna ..uz som nic nevladala..som myslela ze to ani nedam ale lekar a porodna asistentka mi moc pomahali a mala sa 7.45 narodila ... kebyze to mam ist este raz absolvovat, urcite by som si pospala v case ked sa mi dalo ..drzim palcw
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ono tazko povedat, ten balonik je na roztiahnutie krcka, bohuzial ked budes vela chodit, vyklzne skorej ako by mal... mne zacali kontrakcie az ked bol krcok poriadne otvoreny (maly aj tak do porodnych ciest neklesol...), ale u teba to moze byt inak...