Ahojte mamičky. Som 26 tt a dostala som čierny kašeľ. V lekárni som dostala skorovelovy syrup. Samozrejme v pondelok volám doktorovi. Len som zvedavá,že niekto mal v tehotenstve čierny kašeľ? Ďakujem za odpovede.
Bola si odbere krvi, ktoré čierny kašeľ potvrdili? Iba tak sa určuje diagnóza.
Ako vieš že čierny kasel
@zuzanockamt nie vždy sú odbery potrebné aby sa stanovila diagnóza čierny kašeľ. Niekedy je kašeľ dosť špecifický a lekár dokáže jasne určiť diagnózu aj bez odberov. Avšak do štatistík sa dostávajú len prípady potvrdene odbermi.
@domiklik aha,tak to je super,doktor zhodnotil,že má čierny kašeľ počúvaním a predpísal skorocelovy sIIIIrup. To je super,aspoň sa môžu tie poniektoré hysterické mamičky ukľudniť. Na čierny kašeľ proste stačia bylinky. Škoda,že to nevedeli naše prastaré matere.....dosť zvláštne.
@maciatkolulu nechápem, ale ak to bol z tvojej strany pokus o sarkazmus tak si trochu mimo 🙂autorka pravdepodobne u lekára ešte nebola keďze sa mu chystá v pondelok volať... Reagovala som na komentár, ze čierny kašeľ je možné diagnostikovať len na základe laboratórnych vyšetrení
@domiklik ty si zdravotník?
@zuzanockamt nie som zdravotník, len sa chcem dat zaočkovať, tak pochopiteľne zbieram nejaké seriózne info... V piatok na rtvs to zhrnula Dr prokopova dosť slušne, pozri si keď chces
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14057#754
Pani doktorky, autorka sa pýtala či mala niekto čierny kašeľ počas tehotenstva. Nechce vaše diagnózy a mudrovanie
Ahoj, ja som momentálne v 16.týždni a tiež mám túto veľmi nepríjemnú chorobu. Deti sa nakazili od susedov, začína byť zas rozšírený.
Najprv sme si mysleli, že ide o zápal priedušiek, ale keď sme sa dozvedeli, že susedia ho majú, tak som informovala svojho aj detského lekára a robili nám testy. Celá rodina pozitívna. Nasadili nám hneď antibiotiká, nakoľko bez nich sa liečba môže ťahať a 3 a viac mesiacov. Deti sú na tom dobre, sú úž väčšie, najviac som si to zlízla ja. Teploty neboli, len celková slabosť, únava a potom ten hnusný kašeľ... Ja sa liečim už dva týždne (antb. som začala brať asi týždeň od prvých príznakov) a stále nie som v poriadku. Najhoršie sú noci, pre záchvaty kašľa ani spať nemôžem. Ale každú noc pozorujem zlepšenie, minulú som bez prerušenia spala "až" 4 hodiny. Cez deň tiež kašlem, ale nie v takých častých intervaloch.
Treba veľa veľa tekutín, ja do seba čaje po litroch lejem, najviac sa mi uľaví po mätovom čaji s čerstvým zázvorom, medom a citrónom, ten mávam aj v termoske pri posteli. Aj pastilky od DR.Mullera Herbal Med sú dobré, uľaví sa mi keď ma veľmi v krku dráždi na kašeľ.
Sirupy som zo začiatku tiež užívala, Stodal a Dr.Muller Stopkašeľ, ale neviem či mali nejaký účinok. Po antibiotikách sa mi polepšilo (predpísal mi Sumamed 250 na 5 dní, aj gynekologyčka.mi to odobrila).
Tvoj príspevok je pozerám už starší niekoľko dní, ako si momentálne na tom?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
A to ako vies, ze mas cierny kasel?? Na cierny kasel by si iste nedostala len skorocelovy sirup.