Čierny kašeľ v 26. týždni

9. jún 2024

Ahojte mamičky. Som 26 tt a dostala som čierny kašeľ. V lekárni som dostala skorovelovy syrup. Samozrejme v pondelok volám doktorovi. Len som zvedavá,že niekto mal v tehotenstve čierny kašeľ? Ďakujem za odpovede.

anavixy
9. jún 2024

A to ako vies, ze mas cierny kasel?? Na cierny kasel by si iste nedostala len skorocelovy sirup.

zuzanockamt
9. jún 2024

Bola si odbere krvi, ktoré čierny kašeľ potvrdili? Iba tak sa určuje diagnóza.

lucia147852
9. jún 2024

Ako vieš že čierny kasel

domiklik
9. jún 2024

@zuzanockamt nie vždy sú odbery potrebné aby sa stanovila diagnóza čierny kašeľ. Niekedy je kašeľ dosť špecifický a lekár dokáže jasne určiť diagnózu aj bez odberov. Avšak do štatistík sa dostávajú len prípady potvrdene odbermi.

maciatkolulu
9. jún 2024

@domiklik aha,tak to je super,doktor zhodnotil,že má čierny kašeľ počúvaním a predpísal skorocelovy sIIIIrup. To je super,aspoň sa môžu tie poniektoré hysterické mamičky ukľudniť. Na čierny kašeľ proste stačia bylinky. Škoda,že to nevedeli naše prastaré matere.....dosť zvláštne.

domiklik
9. jún 2024

@maciatkolulu nechápem, ale ak to bol z tvojej strany pokus o sarkazmus tak si trochu mimo 🙂autorka pravdepodobne u lekára ešte nebola keďze sa mu chystá v pondelok volať... Reagovala som na komentár, ze čierny kašeľ je možné diagnostikovať len na základe laboratórnych vyšetrení

zuzanockamt
9. jún 2024

@domiklik ty si zdravotník?

domiklik
9. jún 2024

@zuzanockamt nie som zdravotník, len sa chcem dat zaočkovať, tak pochopiteľne zbieram nejaké seriózne info... V piatok na rtvs to zhrnula Dr prokopova dosť slušne, pozri si keď chces
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14057#754

sisska96
9. jún 2024

Pani doktorky, autorka sa pýtala či mala niekto čierny kašeľ počas tehotenstva. Nechce vaše diagnózy a mudrovanie

eloise82
18. jún 2024

Ahoj, ja som momentálne v 16.týždni a tiež mám túto veľmi nepríjemnú chorobu. Deti sa nakazili od susedov, začína byť zas rozšírený.
Najprv sme si mysleli, že ide o zápal priedušiek, ale keď sme sa dozvedeli, že susedia ho majú, tak som informovala svojho aj detského lekára a robili nám testy. Celá rodina pozitívna. Nasadili nám hneď antibiotiká, nakoľko bez nich sa liečba môže ťahať a 3 a viac mesiacov. Deti sú na tom dobre, sú úž väčšie, najviac som si to zlízla ja. Teploty neboli, len celková slabosť, únava a potom ten hnusný kašeľ... Ja sa liečim už dva týždne (antb. som začala brať asi týždeň od prvých príznakov) a stále nie som v poriadku. Najhoršie sú noci, pre záchvaty kašľa ani spať nemôžem. Ale každú noc pozorujem zlepšenie, minulú som bez prerušenia spala "až" 4 hodiny. Cez deň tiež kašlem, ale nie v takých častých intervaloch.
Treba veľa veľa tekutín, ja do seba čaje po litroch lejem, najviac sa mi uľaví po mätovom čaji s čerstvým zázvorom, medom a citrónom, ten mávam aj v termoske pri posteli. Aj pastilky od DR.Mullera Herbal Med sú dobré, uľaví sa mi keď ma veľmi v krku dráždi na kašeľ.
Sirupy som zo začiatku tiež užívala, Stodal a Dr.Muller Stopkašeľ, ale neviem či mali nejaký účinok. Po antibiotikách sa mi polepšilo (predpísal mi Sumamed 250 na 5 dní, aj gynekologyčka.mi to odobrila).
Tvoj príspevok je pozerám už starší niekoľko dní, ako si momentálne na tom?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre