Baby je tu alebo poznate nejaku vyzivovu poradkynu, ktora sa zaobera chudnutim v tehotenstve? Mozno divna otazka,kedze v tehotenstve sa ma priberat, ale lekar mi prikazal nepribrat a uplne idealne aj schudnut mam 155 cm/ 80 kg, viem, ze je to dost, ale necakala som ze budem musiet chudnut v tehotenstve, ale pre zdravotne komplikacie - vysoky tlak, problemy s placentou , pri minulom tehu aj preeklamsia, velke opuchy mi to doktor vyslovene odporucil, nechcem sa do toho pustat sama, rada by som cez odbornika
určite nie štýlom nejakej diety....tvoj gynekolog by mal vedieť že nie všetko čo priberieš je v tehu tuk...polovica váhy môže byť voda....skôr skús obmedziť sladké, vysmá-
žané a jedz 5x za deň....snaž sa aby jedlá boli vyvážené a 80% zdravé....
Urcite je to na zvazeni odbornika, ale zkus mrknout na dietu pri tehotenske cukrovce - baby casto prestanou pribirat, nektere i chudnou, no zaroven je to pestra a vyvazena strava pro tebe i miminko.
Tak s tymto bud velmi opatrna, ja sa dost teda cudujem, ze ti nieco taketo odporucil dr., nepochopila si ho zle? Ty v tehotenstve nemozes byt v kalorickom deficite, je to nebezpecne pre dieta. Kontaktuj nejakeho seriozneho vyzivoveho poradcu, napis napr. na Institut modernej vyzivy (oni su Cesi, ale to nie je problem) Nepis prosim ta ziadnemu fitness trenerovi ani nic take. Najlepsie ist asi nejakemu dietologovi.
Moja sestra schudla, teda, pribrala len 2kg a rodit ma asi buduci tyzden. Ale u nej sa to stalo tym, ze ked otehotnela, prestalo jej chutit pivo (to mala ako prvy znak) a tym padom prestala aj jest chipsy a podobne veci (zije v cechach, pivko s bramburkami tam maju asi ako narodne jedlo, kazdu chvilku boli v nejakej hospudke) a zaroven prestala jest sladkosti, aby malinka nebola potom zavisla na sladkom, ci co... Popravde, pred rokom, ked som ju videla naposledy, bola obrovska a teraz bola ovela mensia asi vsade, jedine mala obrie brusko :D strasne jej to pristalo. A podla nej fakt stacilo vynechat pivko, slanosti a sladkosti. (Ale ja by som to asi nedala)
Este som chcela, ze od doktorov pocuvala, ze pribrala velmi malo, ale vyzera to, ze malinka ma dobry vyvoj aj tak 🙂 (segra je sama doktor a kebyze ohrozi malu, tak to neurobi).
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tak skutocne oslov odbornika, konik na to nie je vhodne miesto. Odporucit ti konkretnu osobu moze aj obvodny lekar. Kedze mas velke problemy v tehu, tak ma lekar urcite pravdu...chudnutie - hladovky - neprichadzaju do uvahy, ale zmensit porcie (staci si casto zobrat mensi tanier) a prestat komplet pit sladene napoje spravi vela... vecer uz len zeleninu chrumat a mas to hotovo... davaj na vas s babom pozor, toto je fakt velmi vysoka vaha...