Ahojte baby. Som v 29.tt a lekár mi povedal že mám miernu anémiu. Tak mi nasadil železo. Mama ma ale hneď začala strašiť že sa mi narodí chudokrvné, a že bude mať nejaké poruchy a po liečbe bude tučné ako dieťa jej sestry.
Mám hodnodu 115, a v 12.tt som mala 133. V článkoch som čítala že to môže ohroziť. :/ Čo si myslíte? Doteraz som žiadne problémy v tehotenstve nemala.
To ti môže chýbať aj horčík, čo je viac pravdepodobné. 🙂
Ja som tiež brala železo od 26tt a malá nebola ani tucná ani chudokrvná,to je blbosť ked sa nad tým logický zamysliš.😁
Cele tehu som brala zelezo... dcera anemicka zatial nie je a u nej bolo dost vysoke riziko vzhladom na protilatky...po tehu som skoncila na infuzkach zeleza kedze som mala extremne nizke hodnoty....dcerka tucna nie je
Tak to je pochopiteľné keďže chudokrvná ani nebola. 🙂 No u mňa to až teraz akosi kleslo, tak snáď už bude len lepšie.
... Po porode transfuzia (aj pri prvom aj pri druhom) a dcera brala do pol roka železo . Des.
@biolady no tvoja mama si radšej naozaj mohla kusnuť do jazyka - anemia je v tehotenstve bezná a častá zaležitost, uplne normalna - dieťatko berie živiny z tela matky. Ja som pri kazdom tehotenstve brala zelezo a deti su zdrave a nič im nebolo ani neni...je to uplna blbost - ešte chapem ak zena o tom nevie, nerieši ze dajme tomu čisto hypoteticky moze mať aj dieťa anemiu...ale ak berieš tez zelezo tak neni o čom. Reči mamy typu ,, oni vraj,, jedným uchom dnu a druhým von - ked uz tak sa pytaj gynekologa.
@biolady ja som mala okolo 105, trochu sa mi to vysplhalo ked som brala tardyferon fol, a narodil sa mi 4,15 kilovy cvalik. O chudokrvnosti ani chyru ani slychu, tak sa hlavne nestresuj, moja dokina mi povedala, ze dieta je v podstate "parazit" 😀 , zobere si od teba co potrbuje 😉. Zacni jest ako ti radi siska53 a hlavne kluuud
Ahojte, idem si pre radu...tiez mam malo zeleza a Dr. mi predpisala Ferro-Folgamma zelezo 2x denne. V pribalovom letaku pisu, ze tehotne by nemali uzivat viac ako jednu tbl, kedze obsahuju aj kyselinu listovu. Mam sa riadit lekarom?
@cleo02 všeobecne v tehotenstve je zvýšená potreba všetkých vitamínov. pre pokoj na duši zavolaj lekárovi a spomeň mu, čo si sa dočítala. ale asi vie, čo robí. ja keď som dostala od gynošky atb na zápal močáku, tak som jej povedala, že v letáku je napísané, že tehotné nemôže. povedala mi, aby som nečítala letáky, takže asi tak 😉
ahojte, tiež som pátrala po niečom prírodnom. Nechcem lieky, zápchu a nevoľnosť, to mám aj bez toho. Gyn aj hematologička mi neodporúčali nič rastlinného pôvodu, vraj to ja taká slabá účinnosť, že nepomôže. A mäso celkovo veľmi nemusím. 6elezo mám momentálne pod 100, vraj už to treba riešiť. Som v 24 týždni. Teraz mi Dr odporučil hémové železo. volá sa to GLOBIFER. Je to podľa letáku jediný preparát v tomto zložení. Nie je to liek ale doplnok výživy a vraj skvelé výsledky a žiadne nežiaduce účinky. Stojí to 18 EUR. Začala som to brať a zatiaľ po týždni nič, žiadna zápcha. Máte niekto skúsenosť s týmto výživovým doplnkom. Ako sa upravilo FE po užívaní a tak...dakujem
@tamarka42 dakujem za tip, no uz to mas nizsie ako som mala ja, ale stale to nie je take hrozne. Urcite sa ti to vylepsi. Ja som nakoniec to zelezo nebrala uz vobec lebo som z neho mala hnacky. Namiesto neho som jedla kazdu chvilu zeruchu, fazulu, marhule a polepsilo sa mi to aj bez neho. A furt som mala chut na cervene vino. Sranda...
A s tym doplnkom som sa este nestretla ale ak ti robi dobre, neries a bud rada. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj. Ja nemám nič potvrdene od Dr, ale mam pocit, že mi chýba železo. Posledne dni som malatna, spava, slabá.... Ale čo som sa dočítala v tehotenstve to je normálne, treba a len brať to železo a všetko bude OK. Pochybujem, že hneď budú dajaké poruchy keď to dáš na začiatku do poriadku. Nech ta, mamka nestresuje 🙂 nebyť netu NIC by si netušila. 🙂