Chudokrvnosť počas tehotenstva a následný pôrod

annieh1236
30. aug 2016

ahojte mate stym niekto skusenosti ze ste boli chudokrvna v tehotenstve ? beriem nato lieky aktiferrin a magne b6 .. chcela by som vediet ake to bolo pocas porodu ....uz sa mi to krati pomaly a mam z toho velky strach :/

kp7333
30. aug 2016

Pri prvom tehotenstve som mala dost zeleza, ziadne lieky neboli treba a pri porode som stratila vela krvi, takze potom som brala zelezo, aby sa to upravilo. Pri druhom tehu som brala aktiferin, pri porode minimalne krvne straty, takze krvny obraz po porode bol ukazkovy. Chcem tym len povedat, ze to nema ziadny vplyv na porod ani na krvny obraz po nom. Treba mysliet pozitivne.

tyelde
30. aug 2016

ja som mala problém posledných pár týždňov, ale pôrod neviem porovnať, keďže iný som nemala...ale myslím, že neboli žiadne komplikácie spojené s týmto 🙂

hradnapani
30. aug 2016

@annieh1236 bez problemov. Ba dokonca sa mi stalo, ze na druhy den po porode som mala krvne vysledky uz na hranici normy, upravilo sa mi to same od seba doslova zo dna na den. ale je pravda, ze som nemala velku krvnu stratu. Ale myslim, ze sa nemas coho zbytocne obavat dopredu. chudokrvnost v tehotenste je dost bezna zalezitost, ak pretrvava, tak sa pokracuje v uzivani zeleza aj po nom.

ajko
30. aug 2016

ja som bola chudokrvná pri všetkých troch. Pri prvom pôrode s tým nebol žiadny problém. Pri druhom som však stratila veľmi veľa krvi (ťažší pôrod - malý mal skoro 5kg) a hodnoty železa mi preto klesli veľmi nízko. Na druhý deň po pôrode mi preto stiekla jedna transfúzka krvi a celé šestonedelie som ešte brala železo, ale nemôžem povedať, že by to bola nejaká katastrofa.. No a pri treťom som bola taktiež chudokrvná a mala som hraničné hodnoty krvných doštičiek. Hrozilo mi, že mi pri pôrode nebudú vedieť zastaviť krvácanie.. A čuduj sa svete, pôrod bol najľahší a dokonca som pri ňom aj po ňom krvácala najmenej. Myslím, že sa nemusíš obávať. Pôrod určite zvládneš a po ňom ti určite budú znovu brať krv na rozbor a ak by sa ti nejaké hodnoty veľmi znížili, určite to budú lekári riešiť. Myslím, že sa nemusíš obávať.. A po prvom aj po treťom pôrode sa mi hodnoty v krvi upravili akoby "zázrakom" samé ešte v pôrodnici. Jedine pri tom druhom pôrode sa to riešilo tou transfúzkou, ale zase to bola naozaj "morda", keď 50 kilová žena privádza na svet 5 kilové dieťa 🙂

dobromila1111
30. aug 2016

Ja som mala nizke hodnoty pri prvom a dostala som lieky neskoro. Este k tomu velka strata krvi pri porode. Dostala sim tri transfuzky a jednu plazmu. No tam bola aj ina komplikacia. Pri druhom sme na zelezo dali pozor a brala som ho skoro a po porode nebol problem. Nemate sa preto coho bat

annieh1236
autor
30. aug 2016

dakujem tie magne b6 beriem od detsva kvoli krcom ..mali ste niektora z vas krce pri porode ? ..

ajko
30. aug 2016

ja nie..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre