Chudokrvnosť a streptokok v 36. týždni

dominikachna
15. jan 2022

Ahoj mamićky potrebujem poradiť sú tu mamićky čo sú chudokrvne ...plus im bol nájdený streptokok v 36 tt?

diamond007
15. jan 2022

@dominikachna streptokoka som nemala ale chudokrvna som stále aj počas tehotenstva. Brala som Sideral Forte, volnopredajne (na odporúčanie lekára, nakoľko klasické železo mi nerobilo dobre na žalúdok),ale veľmi pomohol na zvýšenie železa v krvi. Aku máš hodnotu?
Mne pri prvom tehotenstve si nevšimli dostatočne skoro chudokrvnost a mala som veľmi nízku ( 76), potom som sa dopovala železom a pri pôrode som mala 92. Avšak dva dni po pôrode mi bolo mdlo, na odpadnutie stále tak mi dávali dve transfúzie a to zabralo hneď. Pri druhom tehotenstve som si na to dala uz veľký pozor, jedla som Sideral Forte a hodnotu som mala tuším na poslednom krvnom vyšetrení 115, a po pôrode som sa cítila fajn ale postaviť som sa vedela až po 7-8hodinach. Po 2-3h som skúšala ale točil sa mi celý svet

veronika_sk000
15. jan 2022

@dominikachna mne pomohol globifer forte, trosku drahsi, ale efektivnejsie doplni hemoglobin ako predpisane lieky a hlavne bez traviacich tazkosti..streptokok nie je vyslovene problem, len ak zacne porod, musis ist do porodnice, aby ti stihli podat lieky, aby sa nenakazilo dieta prechodom cez rodidla..ak by si mala planovanu sekciu, tak sa to neriesi

im709vf
15. jan 2022

@dominikachna mala som v prvom tehotenstve oba problémy. Železo dopĺňať (mne vyhovoval globifer), a na streptokoka ti pred porodom pichnú lieky. Všetko je ok so synom 🙂

dominikachna
autor
17. jan 2022

To je jasné už som streptokok mala pri prvom a tam5 hodín infúzia šla mamičky aký týždeň teraz som keď je 37+0 to som začala 38?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre