Chudnutie a hnačka pred pôrodom

26. máj 2022

Ahojte ženy, ako ste to mali tesne pred pôrodom?
Všade čítam že pred pôrodom je normálne keď je hnačka.
Ale ja si hnačku predstavujem ako behanie na záchod pomaly až s vodnatou stolicou. Ja osobne mam s vylučovaním problém, ak idem 1x za 2 dní tak som rada. Dnes od rána už ma to donútilo ísť 2x ale nieje to ta taká hnačka ako si predstavujem.
Ďalšia vec je že behom 2 dní mi váha ukazuje o viac ako 2kg menej, cítim sa omnoho menej opuchnutá a zavodnená, dokonca dokážem aj prsty v päsť zovrieť čo sa mi nedarilo už viac ako mesiac.
Som 39+4tt, partner je v práci viac ako pol hodinu cesty od domu, môj otec je v práci viac ako 200km odomňa a ja sa bojím čo urobím ak to na mňa zrazu príde, ak je toto už predzvesťou pôrodu 😳
Kríže a podbruško ma pobolievajú už týždeň takže tým sa veľmi orientovať neviem či je to už to. Čo myslíte mám už pomaly kontaktovať partnera nech sa nachysta, že už to možno ide? Alebo len zbytočne stresujem? 🙈

nina0412
26. máj 2022

Radšej by som išla nic nestratíš keď tam pôjdeš radšej teraz ako neskoro 🌸

diamond007
26. máj 2022

Prvorodička? Áno, môže ísť o predzvesť pôrodu avšak nemyslím si že sa ti bude chcieť 12h ležať v nemocnici... Keď prídu kontrakcie tak to budeš vedieť.

diamond007
26. máj 2022

Vyšetria ťa, povedia že ešte nemáš kontrakcie a neotváras sa a pošlú ťa domov

marrilyn
26. máj 2022

Ja by som pockala, co sa bude diat. Mna tiez trochu "prehanalo" v den, ked mi voda praskla. Behala som castejsie na wcko, ale nebola to taka ta hnacka, ako ked ma clovek nejaku virozu. Do porodnice som sla az potom, co zacala voda tiect a aj tak som si tam vyse 24 hodin pockala, len mi davali ATB do zily skrz tu vodu. Pockala by som asi az na kontrakcie, pripadne odtekanie vody, resp. ak by sa nieco nezvycajne vyskytlo, skrz hnacku by som asi nesla.

katarinka89
26. máj 2022

Áno môže to byť predzvesť že ti začne pôrod ale ešte ti nezačal. Priateľa neváhaj domov kým nebudeš mať pravidelne 5 minútové kontrakcie- malé percento prvorodiciek porodiť do niekoľkých hodín. Ja keď som išla prvýkrát rodit som sa cítila zvláštne celý deň a bolesti mi začali večer a porodila som až na druhý deň ráno o 6:00. A to mi ešte sestrička povedala- že dist rýchlo na prvorodicku q💁‍♀️

petricka22
26. máj 2022

Ano, zena sa zvykne pred porodom cistit. Ale zbytocne nestresuj, kym nezacnu kontrakcie. Tie spoznas, budes ich musoet rozdychavat a pocas kontrakcie nebudes schopna nieco urobit, proste ta to odsatvi od cinnosti 🙂 az potom nahanaj partnera, alebo si zavolas sanitku, ked nebude partner moct. Nie je to ziadna hanba, ja som si tiez volala, lebo som zakrvacala a nakoniec ma poslali domov, este som nerodila…
Mne ako prvorodicke odtiekla voda a porodila som do 4h, pri druhom mi odtiekla voda a porod do 3h. Takze netreba to odkladat, ale kym nepridu kontrakcie, netreba sa stresovat, popripade, kym nezacnu nejake mezvycajne velke bolesti, ci neodtecie voda…

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre