Chronicky zápal mandlí v 19. týždni

9martina99
17. nov 2016

Ahojte maminky mam otázočku. Som v 19tt a uz skoro mesiac mam nádchu. Posledný týžden ma uz aj hrdlo bolelo, včera som bola u krčnej a ta mi povedala "super" správu, ze mam chronicky zápal mandlí. Máte s tym niektorá skúsenosti ?? Ako ste to liečili ?? Co sa týka drobčeka, doktorka mi poveda ze " dúfam, ze to bábätku neublíži " dost ma vystrašila. Preto zisťujem ci s tym máte skúsenosti. Zajtra chcem ist ku gynde preistotu. Ďakujem vam 🙂

lululilien
18. nov 2016

Lieky si nedostala? Neviem či niečo zistia na gynde, lebo pri takomto stave sa odporúča ostať v teple. Pozri si na nete prírodnú liečbu, je veľa možností. Ja mám tiež zápal mandlí a bohviečoho asi ešte, a dostala som antibiotiká. Dôležité je zásobovať sa vitamínmi, ja jem jablká a mandarínky, hovorí sa že naj je rakytník. Odporúča sa tiež jesť med ... Prírodné antibiotikum je napr. šalvia. Najúčinnejšie pomáha pri kloktaní šalviovej tinktúry (lyžička zriedená vo vode v pokojovej teplote). Ak nemáš nevadí. Môžeš piť šalviový čaj. Ja som kloktala propolisovú tinktúru. Pomôže aj kloktanie teplej slanej vody,.atď.. Zázvorový čaj s medom, cibuľový čaj s medom. Pozor na med, nedávať ho do vriacej vody, lebo stráca účinné latky, podobne ako citrón stráca v horúcej vode vitamín C. Prírodných antibiotík je veľa, len niesom si istá ďalšími bylinkami. Ujo Google ti pomôže. Keď som bola tehotná tak som prechladla z klímy a doktor mi poradil čínske pastelky Golden. A naparovala som sa nad lavórom do ktorého som si nakvapkala esenciálny olej eukalyptus.

lidka1992
18. nov 2016

Ahoj ;) tiez som mala chronicky zapal mandli. Myslim ze penclin sa moze aj v tehotenstve, ten som brala ale nebola som tehu. A tak ako pise lululilien tak je velmi dobra salvia, ale skor len kloktat nie pit , ma velmi silne antibakterialne ucinky, drzim palce ;)

9martina99
autor
20. nov 2016

Ahojte, lieky som nedostala. Krčna mi povedala len ze si mam kloktat slanou vodou alebo salviou, dala mi sprej do nosa a masť. Ani ma nevypisala na PN ani nic, rozmýšľam ze zajtra pojdem ku mojej obvodnej nech ma dá PN a aspon sa poliecim doma. A skočila by som aj ku krčnej nech mi spraví výter z hrdla. Lebo chora som uz vyše 3 týždňov a uz som z toho hotová.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre