Chrípka v 7. mesiaci

1. aug 2022

Ahojte, som v takrj situacii, ze mam horucky nad 38, neznesitelne bolesti panvy noh ruk mihalnic, skratka chripka jak vysita...v marci som pre covid bola aj hospitalizovana..aj hrdlo boli, vcera antigen ukazal negat. Aj obvodny aj gynekolog maju dovolenku..mam to podla vas pretrpiet ? Nad ranom som uz aj zvracala a nevladzem sa uz ani napit vody...

pribinak
1. aug 2022

Však si volaj pohotovosť. Si v 7. mes., tu nie je priestor sa hrsť na hrdinku

ropucha6
1. aug 2022

No mozes mat opat covid…ja som tiez vracala prvy den a test to ukazal az dalsi den. Ak je ti velmi zle, volaj si pohotovost.

panelacikova
1. aug 2022

ja už keď čítam, že AG test ukázal negativitu, len sa pousmejem. vyhoď AG testy do koša a volaj si radšej lekára. covid môžeš mať pokojne opäť a znovu, AG testy ho (ak vôbec) ukazujú až po niekoľkých dňoch. v celom mojom živote totiž som nepoznala jediného človeka, čo by v lete ochorel na "chrípku". tento rok po prvýkrát stretávam ľudí, ktorí boli chorí v lete (na covid, podotýkam). samozrejme, prejavy sú veľmi podobné chrípke, avšak ak nakazíš iného, ten to môže znášať omnoho horšie ako ty. čiže ostaň zodpovedná, zavolaj lekárovi a pekne sa lieč.

autor
1. aug 2022

@panelacikova
@ropucha6 ano mam covid..uz druhy krat toto tehotenstvo :( znasam to velmi zle...zatial si mam davat len paralen a decko cecko zinok

autor
1. aug 2022

@panelacikova ta kdeze by som niekde este chodila, nevladzem ani vycikat sa bez pomoci partnera :D chudak uz aj na neho to ide..v marci on mna nakazil teraz ja jeho:(

ropucha6
1. aug 2022

Rozumiem Ti, hlavu hore. Tiez mam povoleny len kalciovy sirup a paralen. Prvy den bol najhorsi, tri dni zle, teraz piaty den uz zalahol aj manzel, tak ja som musela vstat a riesit 🙂 mozno budes mat lepsi priebeh ako prvykrat. Kazdopadne sa sleduj a fakt ked bude zle, volaj si tu pohotovost.

panelacikova
2. aug 2022

autorka, smiem sa opýtať, či ste boli kedysi zaočkovaní? Pýtam sa preto, lebo ja som zdravotná mrcina, fakt na mňa vylezie každý vírus, ale od očkovania som mala relatívne v pohode priebehy. maximálne 1-2 dni horúčka a bolesti svalov a kĺbov. dokázala som v pohode sama na wc, aj čaj si urobiť, chlebík s maslom napríklad (vlastne som aj musela, keďže som bola sama) 😀 ale mala som toľko sily, nebolo to také hrozné ako covid pred očkovaním, kedy som myslela, že umriem....

ropucha6
2. aug 2022

@panelacikova viem, ze adresujes otazku na autorku, ale napr ja som zaockovana trikrat a covid som mala prvy raz a teda 3 dni ma horucka 38-39 drzala, 4ty uz len tak 37,5. Ale ano, okrem prveho dna sa to uz potom relativne prezit dalo, predpokladam, ze tie varianty predtym by boli asi horsie.

panelacikova
2. aug 2022

@ropucha6 ja som 2x bola pred tým rokom, keď začali brať skupiny ľudí s chronickými ochoreniami. čiže už je to dávno po funuse. no a covidy ma chytili potom ešte 2x potvrdené a osobne si myslím, že 2x som ešte mala, ale už som nešla na testovanie. ale príznaky úplne sedeli s tými predchádzajúcimi. a všetky 4 sa už dali prežiť celkom v pohode. pri tom úplne prvom som nevládala dýchať, musela som sa šetriť, nerozprávať, nič nerobiť, len odpočívať a sústrediť sa na dýchanie :( pritom som ani nekašľala. ale akoby mi sedel v pľúcach slon :( našťastie, trvalo to celé síce 3 týždne a dávala som sa dokopy takmer 4 mesiace, ale ostalo to bez následkov na pľúcach.

autor
2. aug 2022

@panelacikova
@ropucha6 zial ockovana nie som, nemozem byt..spadam do tej kategorie, mam vynimku...proti ockovaniu nie som, ale bratranec 3x ockovani je na tom teraz horsie nez ja...ja mam 39 horucky on 40 a nepostavi sa sam na nohy..ja aspon to zvladam ako tak...kazdy sme zrejme ini...no ja mamuz ozaj pocit, ze to ockovanie nie je uplne take ako sa prezentuje vo svete...ja by som sa ockovat dala, keby som mohla...ale co vidim realne a skusenosti ludi, dokonca moj ocko je po infarkte z ockovania...skratka..clovek uz naozaj nevie comu ma verit v dnesnom svete, ked uz len v bankach na poplatkoch vas vedia sikovno-legalne oklamat

autor
2. aug 2022

OckovanY

panelacikova
2. aug 2022

autorka: rozumiem. rôzni ľudia, rôzne reakcie, rôzne názory. to je v poriadku. tak sa drž, opatruj sa a prajem skoré uzdravenie.

autor
2. aug 2022

A doplnim este ze kazdy clen mojej rodiny aj nepokrvnej mali otrasny priebeh...horsi ako teraz ja..niektori aj na kysliku v nemocnici...nevidim rozdiel medzi nimi a sebou...cela rodina ockovana je 3 davkami....ja mozno preto to aj zle znasam lebo oba covidy mam pocas tehotenstva...predsa sme nachylnejsie na vsetko

autor
2. aug 2022

@panelacikova dakujem krasne...mudr. mi predpisala atb ospamox...mam ich podla vas brat ? Mam pocit ze by som to cisto zvladla aj s paralenom a vitaminm..mam pocit ze dnesny den uz nie je az taky hrozny ako ten vcerajsi...poradite mi prosim?

panelacikova
2. aug 2022

autorka: ja nie som lekár, neviem sa vyjadriť. ak si bola u lekárky osobne, popočúvala ťa a odporučila ATB, tak by si ich mala brať. ak je to liečba "po telefóne" - tu sa neviem vyjadriť :( mne dával lekár zakaždým liečbu symptomatickú, pokiaľ som nemala kašeľ, tak 2x denne paralen striedať s novalginom, veľa veľa tekutín a keď boli nevoľnosti, samozrejme diéta, suchárik alebo piškótka s čajom. aspoň trochu pre energiu.
čiže nemôžem sa naozaj k ATB relevantne vyjadriť. ja som ATB nebrala ani raz. mala som ich doma, predpísané s tým, že lekár mi dal termín, do ktorého ak sa mi nezačne stav zlepšovať, tak ATB nasadiť. našťastie k tomu nedošlo ani raz, takže som ich nebrala. nebola som tehotná, podotýkam, takže neviem, či teda tehotenstvo môže spôsobovať horší priebeh alebo nie... asi je to vysoko individuálne.

ropucha6
2. aug 2022

@panelacikova tak to ano, to je dost rozdiel, toto sa dalo prezit aj bez liekov. Akoze ja si minimalne myslim, ze to ockovanie nam pomohlo neochoriet doteraz na tie horsie varianty, cize aj to je uspech. Ale kazdy ma pravo na nazor, ja tehotna a aj manzel pojde urcite aj na jesen (ak bude dovtedy daka modifikovana vakcina).

autor
2. aug 2022

@panelacikova ano liecba iba po telefone :( ...clovek nevie co je spravne a predsa nam stale vtlkali do hlav ze tehotne atb nesmu, samozrejme iba ked je to nevyhnutne...no som ja ten nevyhnutny pripad ? :(

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre