Chrípka v 20 týždni

rebeka11111
10. dec 2012

Ahojte žienky, som 20tt aj 3 dni a mám chrípku :( štandart bolesti chrbta, hrdla, celého tela, celková malátnosť. Lieky užívať nemožem kedže som tehu . Mám strach o moju malú :( prosím Vás máte skúsenosť niekto s liečbou bez tabletiek v tehu ? Pijem veľa čaju a ležím pod perinou. Vopred Vám ďakujem

marduliena
10. dec 2012

A nebola si u doktorke?

rebeka11111
autor
10. dec 2012

Nie nebola keďže je veľa chorých iba som jej telefonovala nepovedala mi nič nové iba ležať piť čaj

grejci1
10. dec 2012

@rebeka11111 ahojky, ja som to absolvovala pred dvoma týždňami. Panadol novum môžeš, tak panadol, čajík a perina 🙂 ja som ešte k tomu zjedla kilo pomarančov alebo mandariniek denne a do týždňa som bola fit. Veľa šťastia 🙂

chmurkaxy
10. dec 2012

ahoj, mozes paralen uplne v pohode, ibuprofen tiez, ale ten len do 26. tyzdna (povedal mi to doktor na ruzinovskej gynekologii-porodnik), ze najlepsie, ak ta to drzi dlhodobo, je tieto latky paracetamol a brufen striedat, ale v kazdom pripade ti paralen asi v chripke viac pomoze. mozes takisto Bioparox, ak ta boli hrdlo, je to lokalne antibiotikum v spreji, k babatku sa nedostane. a este mozes Sinupret, to ja osobne dost odporucam, maju aj tabletky, aj sirup, ak by ta bolelo hrdlo, pomohol uz vela mojim tehu kamoskam a aj mne.

rebeka11111
autor
10. dec 2012

@grejci1 ďakujem 🙂 mám totálnu nechuť do jedla ale akonáhle sa budem môcť zdvihnút idem si urobiť fresh z pomarančov.

rebeka11111
autor
10. dec 2012

@chmurkaxy ďakujem pekne za radu 🙂

grejci1
10. dec 2012

@rebeka11111 určite ti to pomôže, ja som myslela v noci, že už odpadnem, nemohla som dýchať, prehĺtať... uvarila som si čaj a mužíček mi olúpal balíček mandariniek a ráno to bolo lepšie 🙂 ešte mi v lekárni dali Pinosol a na cuckanie Septosan... že to je nezávadné pre miminko

leamato
10. dec 2012

ahoj, ja som bola tiež chorá v 20tt a najskôr som sa snažila vydržať bez tabletiek, potom som si nasadila paralen od teploty ale stále nepomáhalo, tak som šla k doktorke a zistila že mám angínu tak mi nasadila antibiotiká, aj keď som bola tehu ( povedala že je to úplne v pohode) a do 3 dní som bola ok, malinká je zdravá takže žiadna katastrofa aj s liekmi v tehu. Prajem skoré uzdravenie.

jarka0812
10. dec 2012

ahoj, ja som mala chrípku vo vyššom tt a na horúčku som mala parelenové čipky (mala som okolo 39,3)a sprchu, jedla som ovocie a a slepačí vývar, veľa som ležala a spala. Trvalo mi to asi 5 dní. Bratrancova žena zvládla chrípku niekedy na začitku (netuším kt. tt) úplne bez liekov a to ležať, slepačí vývar a pomaranč priložiť na päty (vraj to sťahuje horúčku). Bioparox je na angínu, Sinupret na zahlienenie. Na hrdlo je dobrý aj pantenol a určite Lactobacillus bulgaricus.

casillas
18. mar 2013

@leamato ahoj a aké ATB ti nasadila? Ja som v podobnej situácii. ďakujem

leamato
19. mar 2013

@casillas ahoj no veru to si už ozaj nepamatám....malá má už skoro osem mesiacov, tak to už bolo dávno 🙂

emikie
19. mar 2013

@casillas ahoj, ja som bola chora cca v 16tt, predpisala mi bioparox (lokalne atb, striekaju sa do hrdla aj do nosa), tie sa v tehotenstve mozu

marika131
21. mar 2013

ahojte, ja som 27tt a mam momentalne zapal priedusiek, predpisal mi flavamed sumivy 1x denne (je volne dostupny) a antibiotika LEKOKLAR. kazdopadne isto ist k doktorovi, ja som bola, preplnena cakaren ale ked ma sestricka zbadala s bruskom tak ma hned brala. liecte sa babenky. pa

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre