Chrípka v 14. týždni

henikapetko
25. dec 2013

Ahojte,od včera večera lezim v posteli,mám bolesti hrdla,celého tela,hlavy,no teplotu som mala len 37,2 poraďte či môžem aspoň niečo užiť teraz a môže to ohroziť fazuľku???Ďakujem pekne za odpoveď.

katren
25. dec 2013

@henikapetko vylezat s cajom....na hrdlo salviove pastilky a z liekov max. paralen 😉

henikapetko
autor
25. dec 2013

@katren to som nevedela že či môžem paralen.a môže to ohroziť malé???

katren
25. dec 2013

@henikapetko skor ho ohrozi nedoliecena choroba ako paralen.... 😉 😉
ale iba paralen, max. panadol ziaden ibuprofen atd...

tutky
25. dec 2013

najlepsie je ist k lekarovi ja som bola takto chora v 17.tyzdni a mala som aj kasel a brala som antibiotika,najlepsie je poradit sa s lekarom lebo by si mala brat take lieky ktore ti zaberu a neublizia

henikapetko
autor
25. dec 2013

Veď ja by som šla,no musím počkať do piatku,sú sviatky momentálne a problém je v tom,že doma paralen nemám teraz som pozerala :(

bosoriak
25. dec 2013

@henikapetko Kym nemas 38, nepotrebujes brat vobec nic. Lez, pi horuci caj, daj si C vitamin a oddychuj. O plod sa neboj, nie je to ziadna krehka kvetinka. V pripade vysokej teploty mozes Paralen.

henikapetko
autor
25. dec 2013

@bosoriak ďakujem za pomoc a keď som chorá môžem aj ďalej brať femibion či prerušiť.A ešte sa opýtal,keď som chorá ako teraz mám úst k obvodnemu či na gyndu?Inak baby ďakujem za rady je to moje prvé baby preto sa radšej všetko pýtam.

afrika
26. dec 2013

femibion užívaj normálne ďalej.. bola som chorá cca 3 týždne dozadu, takžiež bez teploty - lieky som si nedala žiadne, pila som veľmi veľa čajov, jedla na kilá citróny a med.. pomohlo 🙂 🙂 bola som chorá niečo cez týždeň

afrika
26. dec 2013

@henikapetko dúfam, že ti to čoskoro prejde 🙂 🙂

charlie1980
26. dec 2013

Presne ku koncu 5.mesiaca som bola chora...mala som chytene priedusky. Dokonca to bolo aj s teplotou, ktoru som ani zasvet nevedela zrazit...Ale so zrazanim mam vseobecne problem, pomahaju mi obklady. No a vtedy som nejak kratko zacala citit pohyby, maly sa strasne vtedy hybal v brusku. Akurat v ten tyzden som mala kontrolu na gyn., bola som PN...No a doktorka mi nic na to nedala, tak sme sa dost dlho potrapili. No a citrony som jedla na kila od zaciatku tehotenstva, kazdy den min.3 odstavene, pretoze mi strasne chutili, tak isto ako aj pomarance a aj tak to fitku pomohlo. Potom este raz, kratko pred porodom, ale to bolo bez teploty, ale nejaky virus, lebo kazdy den ma bolelo nieco ine...zacalo to ocami a kazdy den to prechadzalo niekam inam...hrdlo, dutiny, usi...tiez trvalo dost hodnu chvilu, kym som preliecila. Ale sme nastastie zdravi...

pivonecka
26. dec 2013

tiez som bola chora dva tyzdne v 16tt a nie a nie sa zbavit nadchy a kasla. Pomohlo naparovanie, od kaslu homeopaticky sirup Stodal, ktore mozu aj tehotne a do nosa kvapky z morskej soli, ktora Ti tiez neublizi. K tomu kopec tekutin a lezat v posteli. Paralen by som si nedavala, pokial nemas fakt vysoku teplotu cez 38C. Teplotou sa telo brani same. Nie som zastancom antibiotik ani normalne, nie este ked som tehu. Iba keby slo fakt o nieco vazne a aj to s poradou viacerych lekarov. Vela zdravicka vsetkym 😉

henikapetko
autor
26. dec 2013

Dievčatá ďakujem pekne za odpovede

maribell
26. dec 2013

ahoj ja si tiez mylsim ze pri teplote 37,2 vobec lieky brat nemusis ..ja napriklad ked som chora neberiem vobec ziadne lieky na stlmenie bolesti a teploty(samozrejme keby teplota zavratne stupa tak nevaham) .. ale v tvojom priprade nevidim dovod zbytocne brat nejake lieky .. lez v posteli ..pi teple caje a oddychuj 🙂

mijunik
26. dec 2013

@henikapetko Ahoj, v prvom rade Ti prajem pekné sviatky a momentálne aj skoré uzdravenie. 🙂 No a teraz - kočky Ti tu radia dobre, len som si v prvej odpovedi prečítala "šalviové pastilky". Toto by som si radšej poriadne overila, pretože niektoré zdroje uvádzajú, že šalvia sa v tehotenstve nemá užívať kvôli možnému vplyvu na tonus maternice. No a paralen sa vraj môže užívať jeden deň (to mi povedala moja gynekologička, keď som bola tehotná), takže ten si nechaj v zálohe (keď ho budeš mať doma) až keby Ti vyskočila horúčka (minimálne 38°C). Veľa tekutín, kľud, prečítaj si niečo o rakytníku, má veľa vitamínu C, myslím, že sa v tehotenstve môže užívať. Vykloktaj si slanou vodou (ale neviem koľkokrát za deň to treba), malo by to pomôcť od bolesti hrdla a takisto obklad na hrdlo http://www.mindandbody.sk/vas-doktor/priessnitz.... Ak Ťa bolí hrdlo, nepi žiadne bublinkové nápoje. Určite sa rýchlo vystrábiš, neboj. 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre