Žienky aku tabletku od bolesti si mozem dať keď som tehotná ( teraz večer má chytila horúčka hrozné mi je všetko má boli ledva sa hýbem) zajtra urcite pojdem na pohotovosť
@beatrixx123 paralen/panadol ak máš doma, si môžeš s kľudom jeden dat. Ibalgin radšej nie, ale ak nic iné nemáš, daj si pripadne aj ten.
A na pohotovosť nechod, ale volaj. Nemusí to byt len chripka, asi najskôr ta pošlú na antigenovy test.
@juliatriscova cely týždeň mi je tak kadejako od štvrtku horsie a v piatok som bola na testoch a negatívna
@beatrixx123 objednaj sa na PCR testy..môžeš liek s obsahom paracetamolu napr. Paralen
A neviete mi teraz povedať že ako čo robiť keď na pohotovosti má nevysetria iba volať keď tam mozem lebo do pondelka je dlho a sa bojím o babo hlavne
@beatrixx123 ja som bola chorá v oboch tehotenstvách a nič mi na pohotovosti nedali, len čaj, paralen, vylezat. Ešte aj na kvapkách do nosa je, že tehotna to nesmie.
U normálneho lekára pri 2. tehotenstve mi po konzultácii s gynekológom mi dal detské ATB, to som bola v 6. mesiaci a mala riadnu angínu. Ale na virózu atb nezaberú.
@beatrixx123 ja som na tom bola rovnako, aj test negatívny a nakoniec som bola pozitívna o 8dni....objednaj sa na pcr test...
@beatrixx123 a čo by mali akože vyšetrovať teraz na pohotovosti? čítaj čo píšeme,zober paracetamol,objednaj sa na PCR a hlavne sa ukludni..ak sa zajtra budeš cítiť zle,tak na pohotovosť volaj,určite tam nechod osobne a neohrozuj iných ľudí,najprv telefonát /presne viem,čo ti povedia,ale tak vypočuj si to od lekára ako sa postupuje
@beatrixx123 na pohotovosť môžeš zavolať aj teraz.
Trochu od veci, ale konečne počujem slovo CHRIPKA!
Preco by to musel byt hneď covid? Uz neexistujú normalne choroby ako chripka, zapal pľúc, angína, len covid juhoafrický , covid ceskoslovnesky ....?
Paralen mozes urcite. A veľa pi. Radšej si zavolaj a opýtaj sa, co ti poradia. V nemocnici je vraj najvyššia pravdepodobnosť chytiť covid. Tam by som šla len keby uz fakt bolo úplne zle.
@maximilie samozrejme,že to môže byť "len" chrípka,ale nik to bez testu nepotvrdí,jednoznačne treba vylúčiť covid,tehotná žena musí vedieť či covid má,nemá,či ho prekonala...pôjde do nemocnice /v ideálnom prípade až na pôrod,ale čo ak skôr,lebo komplikácie? bude chodiť na poradne....hádam netreba ani písať aké je dôležité vedieť o čo ide
@maximilie ved keď práve človek už nemoze mat chrípku ale hneď covid 😂😅
@beatrixx123 naozaj ti prajem, aby to bola len chripka, teda len viroza. Ako si dopadla, bola si má tej pohotovosti?
@hettinka nebola som večer som si dala ešte teplý čas a zaspala som v noci som dosť vypotila a dneska už lepsie 🙏🏼
Idem sa objednať na tie PCR testy aby sme teda preistotu vedeli či len chrípka či ozaj Covid 😌
Lebo už cez týždeň tak kadejako bolo ale nie až tak zle no a štvrtok očividne prievan tak má od sánky až po ucho boli tak som sla na testy a potom aj na krčné no a večer v piatok mi už bolo tak zle že sme prišli domov večer a už iba čaj a posteľ a vcera to iste 🙈 uvidim teda ako bude ďalej a po testoch 😌
@beatrixx123 tak hádam bude dobre ❤️
@hettinka a nakoniec to chrípka nie je ja som chytila afty a až tak že to mám po celých ústach dasnach no v ústach jednoducho všade preto mám aj teplotu 😓
@beatrixx123 no to chce asi návštevu lekára, vzhľadom k tehotenstvu. U mna afty sú sekundárna infekcia. Mne aj dcere sa vždy dajú už na konci choroby, ako taký bonus navyse 😥
@hettinka afty že nie sú nebezpečne v tehotenstve lieky stačí lekáreň a doplniť hlavne vitamíny
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@beatrixx123 a nemáš Covid?